آلودگی هوا و تاثیرات آن بر سلامت چشم
آلودگی هوا تاثیرات زیادی بر سلامت بدن دارد .ذرات معلق و گازهای سمی موجود در هوای آلوده علاوه بر آسیب به سیستم های تنفسی، قلبی عروقی، سیستم عصبی و ...، سلامت بینایی را نیز به خطر میاندازد. به همین دلیل باید این تاثیرات را بشناسیم و راهکارهای مقابله با آن ها را بدانیم. در این فیلم کوتاه روش هایی که به کمک آن می توان تاثیر آلودگی هوا بر بدن به ویژه چشم ها را کاهش داد، مشاهده خواهید کرد.
در زمان وقوع سکته چشمی چه باید بکنیم؟
شبکیه بخشی از چشم است که وظیفه تبدیل نور به تصاویر را بر عهده دارد. سکته چشمی در واقع «انسداد شریان شبکیه» و یک اورژانس چشم پزشکی است. اگر هر مانعی مانند لخته خون، پلاک چربی و یا عفونت موجب شود که ورود جریان خون به شبکیه چشم کاهش یافته یا متوقف شود، انسداد شریان شبکیه رخ میدهد. در زمان وقوع سکته چشمی باید به سرعت اقدام کرد تا از آسیب بیشتر به بینایی جلوگیری شود. در این فیلم توضیحاتی درباره سکته چشمی و اقدامات اولیه در زمان وقوع آن بیان شده است.
نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری های چشمی
تغذیه عامل بسیار مهمی در تمام ابعاد سلامت است. بینایی هم از این قاعده مستثنی نبوده و به میزان قابل توجهی از تغذیه تاثیر می گیرد. یعنی با انتخاب یک رژیم غذایی مناسب می توان از بروز برخی بیماری های چشمی پیشگیری کرد. مرضیه براتی، مشاور تغذیه و رژیم درمانی و مسئول واحد تغذیه بیمارستان فارابی در این فیلم کوتاه درباره نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری های چشمی صحبت می کند.
درباره پیرچشمی بیشتر بدانیم
عدسی چشم برای دیدن اجسام دور، نازک و برای دیدن اجسام نزدیک ضخیم میشود. این کار به کمک انقباض عضلات نگهدارنده عدسی انجام میگیرد. زمانی که با افزایش سن قدرت انقباض این عضلات کم می شود به اصطلاح پیرچشمی یا Presbyopia ایجاد شده است. اما پیرچشمی چه زمانی ایجاد می شود و درمان آن چیست؟ در این فیلم کوتاه که با همکاری آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده درباره این موارد توضیح داده شده است.
دیابت و فشار خون، دو قلوهای خطرناک برای سلامتی
دیابت، بیماری است که در آن بدن قادر به تولید انسولین کافی نیست یا به درستی از آن استفاده نمیکند. این امر باعث افزایش سطح قند خون میشود و در طولانی مدت، به اندامهای مختلف بدن، از جمله قلب، کلیهها و چشمها آسیب میرساند. از سوی دیگر، فشار خون بالا نیز با افزایش فشار خون در رگها همراه است و میتواند به دیواره رگها آسیب رسانده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.
ویژه بیماران و همراهان
کانالهای آموزشی بیمارستان فارابی برای بیماران چشمی
بیماران و همراهان بیمارستان فارابی می توانند با عضویت در شبکه های اجتماعی این بیمارستان، از آموزش های قبل و بعد از عمل، آشنایی با بیماری های چشم و روش های درمان و اخبار و اطلاعیه های بیمارستان با خبر شوند.
دانستنی هایی در مورد مقاومت میکروبی
مقاومت میکروبی، پدیدهای است که در آن میکروارگانیسمهایی مانند باکتریها، ویروسها، قارچها و انگلها به داروهای ضد میکروبی مانند آنتیبیوتیکها مقاوم میشوند. این بدان معناست که این داروها دیگر قادر به از بین بردن یا کنترل عفونتهای ناشی از این میکروبها نیستند. برای مقابله با چنین معضلی باید حقایق مرتبط با مقاومت میکروبی را به خوبی بشناسیم.
هفته ملی پیشگیری از دیابت
پادکست: دیابت و ورزش
شاید ابتلا به دیابت برای هر یک از ما ترسناک باشد. اما بر خلاف تصوراتی که دیابت را بیماری هولناکی توصیف می کنند،می توان با وجود این بیماری نیز به خوبی زندگی کرد. البته در صورتی که توصیه های پزشک معالج را دقیق اجرا کرده و سبک زندگی سالمی را انتخاب کنیم. یکی از مواردی که بیماران مبتلا به دیابت باید به آن توجه کنند فعالیت های بدنی و ورزش است. اما بیماران دیابتی برای ورزش کردن باید به برخی نکات توجه کنند. در این پادکست که توسط مرضیه براتی، مشاور تغذیه و رژیم درمانی و مسئول واحد تغذیه بیمارستان فارابی تهیه شده می توانید این نکات را فرا گرفته و در حین ورزش به آن ها عمل کنید.
پیشگیری از زخم پای دیابتی
کنترل قند خون و مراقبت از پاها، کلید پیشگیری و درمان زخم پای دیابتی است. بیماران دیابتی با رعایت نکات ساده بهداشتی میتوانند از بروز این عارضه جلوگیری کنند. فیلم کوتاه زیر درباره زخم پای دیابتی و روش های پیگیری از آن است که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی آماده شده است.
تاثیرات دیابت بر چشم
دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیکی است که تاثیرات شدیدی بر چشم میگذارد، از ورم ماکولا تا کاهش بینایی. به همین دلیل بیماران مبتلا به دیابت باید بیماری هایی که چشم و بینایی آن ها را تهدید می کند بشناسند. واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی در این فیلم مهمترین مشکلاتی که ممکن است در اثر دیابت در چشم ایجاد شوند را معرفی کرده است.