اندوفتالمیت چگونه ایجاد می شود؟
عفونت مایعهای داخلچشمی (زلالیه-زجاجیه) را اندوفتالمیت میگویند. اندوفتالمیت به دلیل درگیری مستقیم بافتهای داخل چشم میتواند آسیب زیاد ایجاد کند. بنابراین پیشگیری، تشخیص و شروع سریع درمان می تواند از آسیب زیاد جلوگیری کند. در این فیلم علائم و اقداماتی که در زمان بروز اندوفتالمیت باید انجام شود، نمایش داده خواهد شد.
تامز Q&A: پیشگیری از ابتلا به تب دنگی
با توجه به شیوع تب دنگی در برخی از نقاط کشور باید نکات مهمی را که مانع از تولید مثل پشه آئدس و قطع زنجیره ابتلا به این تب می شود را رعایت کرد. در فیلم تهیه شده در واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی راه های پیشگیری از ابتلا به تب دنگی را بیاموزید.
درباره جراحی PRK بیشتر بدانید
PRK یا فوتورفراکتیو کراتکتومی یکی از روشهای جراحی لیزری برای اصلاح عیوب انکساری چشم مانند نزدیکبینی، دوربینی و آستیگماتیسم است. می توان گفت PRK رایجترین و امنترین روش اصلاح عیوب انکساری است. برای اینکه درباره این جراحی و روش انجام آن بیشتر بدانید توصیه می کنیم این فیلم که با همکاری واحد اموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده است را با دقت نگاه کنید.
نکات مهم درباره جراحی های رفرکتیو
جراحی رفرکتیو یک روش درمانی است که با استفاده از لیزر یا سایر ابزارهای پزشکی، شکل قرنیه چشم را تغییر میدهد تا عیوب انکساری برطرف شود. با انجام این جراحی، نیاز به استفاده از عینک یا لنز تماسی به حداقل میرسد. با این حال برای جراحی های رفرکتیو هم محدودیت هایی وجود دارد. به همین دلیل چشم پزشک پیش از انجام جراحی معاینات دقیقی را روی چشمان فرد انجام می دهد تا از وجود شرایط مناسب برای انجام جراحی هایی مانند لیزیک و PRK اطمینان حاصل کند. اگر می خواهید از این نکات مهم آگاه شوید می توانید این فیلم را که به وسیله واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی آماده شده است را تماشا کنید.
تامز بست: مزایای پیوند عصب حسی قرنیه و تفاوت آن با عصب بینایی
اولین پیوند عصب حسی قرنیه (Corneal Neurotization) در کشور، آبان 1402 با همکاری متخصصان چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بیمارستان فارابی انجام شد. پس از انجام این جراحی سوالی در ذهن برخی از مخاطبان و بیماران ایجاد شد که آیا این جراحی برای ترمیم عصب بینایی انجام می شود؟ انجام دومین جراحی پیوند عصب حسی قرنیه در بیمارستان فارابی بهانه ای شد تا با دکتر سید فرزاد محمدی، فوق تخصص قرنیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره تفاوت بین این پیوند و احتمال ترمیم عصب بینایی گفت و گو کنیم.
درباره بیماری آب سیاه یا گلوکوم بیشتر بدانید
آب سیاه یا گلوکوم، بیماری خاموشی است که به تدریج و بدون آنکه متوجه شویم، بیناییمان را تهدید میکند. این بیماری با افزایش فشار داخل چشم همراه است و در صورت عدم درمان، به عصب بینایی آسیب رسانده و منجر به نابینایی میشود. هدف از درمان گلوکوم، کاهش فشار داخل چشم و جلوگیری از پیشرفت بیماری است. درمان معمولاً با استفاده از قطرههای چشمی آغاز میشود. در صورت عدم پاسخ به درمان دارویی، ممکن است به جراحی نیاز باشد. توصیه می کنیم برای آشنایی بیشتر با آب سیاه این فیلم را که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی آماده شده است را تماشا کنید.
روز جهانی هپاتیت 2024
هپاتیت یک تهدید خاموش؛ باید دست به کار شویم
سازمان جهانی بهداشت با تعیین روز جهانی هپاتیت در 28 جولای هر سال، به دنبال افزایش آگاهی عمومی در مورد این بیماری، تشویق به واکسیناسیون، تشخیص زودهنگام و درمان موثر هپاتیت است. تشخیص زودهنگام هپاتیت از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا درمان زودهنگام میتواند از پیشرفت بیماری به سمت سیروز کبدی یا سرطان کبد جلوگیری کند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: رفع آستیگماتیسم با عمل لیزیک
آستیگماتیسم یک اختلال انکساری چشمی رایج است که باعث تاری دید می شود. این امر به دلیل نامنظمی شکل قرنیه یا عدسی چشم ایجاد می شود. قرنیه پوشش شفاف جلوی چشم است و عدسی داخل چشم است که نور را متمرکز می کند. در یک چشم طبیعی، قرنیه و عدسی به طور یکنواخت گرد هستند. این امر به تمرکز نور بر روی شبکیه در پشت چشم و ایجاد یک تصویر واضح کمک می کند. با این حال، در افراد مبتلا به آستیگماتیسم، قرنیه یا عدسی نامنظم است. این امر باعث می شود نور در دو نقطه یا بیشتر بر روی شبکیه تمرکز کند و در نتیجه دید تار یا موج دار شود. اما آیا آستیگماتیسم با جراحی های اصلاح عیوب انکساری مانند لیزیک قابل اصلاح است؟ دکتر صادق غفاریان، جراح و متخصص چشم، فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این فیلم به این سوال پاسخ می دهد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: انجام کدام جراحی عیوب انکساری برای بیمار راحت تر است؟
راحتی بیمار در حین جراحی عیوب انکساری به نوع عمل و تکنیک جراح بستگی دارد. با این حال، به طور کلی می توان گفت که اکثر بیماران در تمام مراحل جراحی احساس راحتی می کنند. ممکن است بیمار از چشم پزشک بخواهد عملی که راحت تر و نتیجه آن بهتر است را برای وی انجام دهد. در این فیلم دکتر پیروزه فارسی، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی درباره راحت ترین نوع عمل عیوب انکساری چشم صحبت می کند. اما باید بدانیم در نهایت، بهترین راه برای دانستن اینکه در حین جراحی عیوب انکساری چه احساسی خواهید داشت، صحبت با جراح چشم خود است. آنها می توانند در مورد جزئیات روش به شما بگویند و به هر سوالی که دارید پاسخ دهند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: چه نمره چشمی برای انجام عمل لیزیک مناسب است؟
تصمیم انجام جراحی های رفراکتیو مانند لیزیک، SMILE و PRK روی چشم بیمار پس از انجام معاینات دقیق توسط چشم پزشک گرفته می شود.عوامل مختلفی در این تصمیم گیری دخیل هستند. مانند سن، سابقه جراحی های دیگر روی چشم و نمره چشم بیمار. نمره چشم عامل مهمی است که توسط چشم پزشک به دقت بررسی می شود. اما چه نمره چشمی برای انجام عمل لیزیک مناسب است؟ دکتر صادق غفاریان، جراح و متخصص چشم، فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این برنامه از سری برنامه های پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (TUMS Q&A) به این سوال پاسخ می دهد.