دیابت و فشار خون، دو قلوهای خطرناک برای سلامتی
دیابت، بیماری است که در آن بدن قادر به تولید انسولین کافی نیست یا به درستی از آن استفاده نمیکند. این امر باعث افزایش سطح قند خون میشود و در طولانی مدت، به اندامهای مختلف بدن، از جمله قلب، کلیهها و چشمها آسیب میرساند. از سوی دیگر، فشار خون بالا نیز با افزایش فشار خون در رگها همراه است و میتواند به دیواره رگها آسیب رسانده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.
دانستنی هایی در مورد مقاومت میکروبی
مقاومت میکروبی، پدیدهای است که در آن میکروارگانیسمهایی مانند باکتریها، ویروسها، قارچها و انگلها به داروهای ضد میکروبی مانند آنتیبیوتیکها مقاوم میشوند. این بدان معناست که این داروها دیگر قادر به از بین بردن یا کنترل عفونتهای ناشی از این میکروبها نیستند. برای مقابله با چنین معضلی باید حقایق مرتبط با مقاومت میکروبی را به خوبی بشناسیم.
پیشگیری از زخم پای دیابتی
کنترل قند خون و مراقبت از پاها، کلید پیشگیری و درمان زخم پای دیابتی است. بیماران دیابتی با رعایت نکات ساده بهداشتی میتوانند از بروز این عارضه جلوگیری کنند. فیلم کوتاه زیر درباره زخم پای دیابتی و روش های پیگیری از آن است که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی آماده شده است.
تاثیرات دیابت بر چشم
دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیکی است که تاثیرات شدیدی بر چشم میگذارد، از ورم ماکولا تا کاهش بینایی. به همین دلیل بیماران مبتلا به دیابت باید بیماری هایی که چشم و بینایی آن ها را تهدید می کند بشناسند. واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی در این فیلم مهمترین مشکلاتی که ممکن است در اثر دیابت در چشم ایجاد شوند را معرفی کرده است.
آسیب های چشمی ناشی از جوشکاری
قوس الکتریکی ایجاد شده در حین جوشکاری، مقادیر زیادی اشعه ماوراء بنفش ساطع میکند. این اشعهها میتوانند به قرنیه و عدسی چشم آسیب رسانده و در دراز مدت باعث ایجاد مشکلاتی برای چشم شود. اما برای محافظت از چشم در برابر آسیب های ناشی از برق زدگی جوشکاری چه باید کرد؟ در این فیلم که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده نکات کلیدی در این زمینه بیان شده است.
درباره عفونت ویروسی ملتحمهی چشم ناشی از آدنوویروس بیشتر بدانیم
عفونت ویروسی ملتحمهی چشم ناشی از آدنوویروس، عفونت بسیـار واگیردار ویروسی است که با تمـاس دست و وسایل آلوده به ترشحات چشم، بین افراد منتقل میشود. معمـولا درمان این بیماری بیـن 2 تا 3 هفتـه طول میکشد. برای درمان و کاهش عفونت می توان به چشم پزشک مراجعه کرد و با اجرای دقیق توصیه های پزشک این عوارض را کاهش داد. در این فیلم نکات مهمی درباره این نوع عفونت ویروسی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید.
اقدامات اولیه در زمان ورود جسم خارجی به چشم
ورود جسم خارجی به چشم یکی از مشکلات شایعی است که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. این اتفاق میتواند در اثر برخورد ذرات ریز گرد و غبار، شن، مژه، یا حتی اشیاء کوچکتر مانند تراشههای چوب یا فلز رخ دهد. به همین دلیل باید بدانیم در زمان ورود این اجسام به چشم چه کارهایی را باید انجام دهیم. در این فیلم که به کمک واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی آماده شده می توانید با اقدامات اولیه در زمان ورود جسم خارجی به چشم آشنا شوید.
علل ایجاد زخم قرنیه و درمان آن
زخم قرنیه معمولا به دنبال عفونت بافت قرنیه رخ میدهد اما در مواردی سایر علل مانند خشکی شدید چشم نیز میتواند موجب زخم قرنیه شود. این عفونت قابل درمان بوده ولی ممکن است روند درمان طولانی باشد. برای آشنایی بیشتر با زخم قرنیه می توانید فیلم زیر را که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده را تماشا کنید.
اندوفتالمیت چگونه ایجاد می شود؟
عفونت مایعهای داخلچشمی (زلالیه-زجاجیه) را اندوفتالمیت میگویند. اندوفتالمیت به دلیل درگیری مستقیم بافتهای داخل چشم میتواند آسیب زیاد ایجاد کند. بنابراین پیشگیری، تشخیص و شروع سریع درمان می تواند از آسیب زیاد جلوگیری کند. در این فیلم علائم و اقداماتی که در زمان بروز اندوفتالمیت باید انجام شود، نمایش داده خواهد شد.
درباره جراحی PRK بیشتر بدانید
PRK یا فوتورفراکتیو کراتکتومی یکی از روشهای جراحی لیزری برای اصلاح عیوب انکساری چشم مانند نزدیکبینی، دوربینی و آستیگماتیسم است. می توان گفت PRK رایجترین و امنترین روش اصلاح عیوب انکساری است. برای اینکه درباره این جراحی و روش انجام آن بیشتر بدانید توصیه می کنیم این فیلم که با همکاری واحد اموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده است را با دقت نگاه کنید.