لیست اخبار صفحه :2
تامز Q&A: تفاوت لیزر اگزایمر و لیزر فمتوسکند در جراحی های عیوب انکساری چشم
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز Q&A: تفاوت لیزر اگزایمر و لیزر فمتوسکند در جراحی های عیوب انکساری چشم

با رشد علم و ساخت تجهیزات پیشرفته تر پزشکی، معمولا یکی از دغدغه های مراجعه کنندگان به بیمارستان ها این است که جراحی آنان با چه دستگاهی انجام می شود؟ و یا نحوه عملکرد آن دستگاه چگونه است؟ یکی از سوال های پر تکرار زیباجویانی که به بخش لیزیک و جراحی های رفراکتیو بیمارستان فارابی مراجعه می کنند نیز این است که از چه تجهیزات و چه نوع لیزری برای رفع عیوب انکساری چشم آنان استفاده شده و تفاوت آن ها با یکدیگر چیست؟ دکتر مهدی خداپرست زواره، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این فیلم به این سوال پاسخ می دهد.

تامز رس 54: حفظ سلامت چشم ها در چهارشنبه سوری

تامز رس 54: حفظ سلامت چشم ها در چهارشنبه سوری

بر اساس آمار از 15 اسفند 1401 تا 14 فروردین 1402 465 مصدوم حوادث مربوط به چهارشنبه آخر سال به اورژانس بیمارستان فارابی مراجعه کرده اند. بسیاری از این مراجعه کنندگان به ویژه در شب چهارشنبه سوری اظهار می کردند که در اثر استفاده از مواد محترقه دچار آسیب نشده اند بلکه فقط در حال تماشای آتش بازی یا در حال عبور از کوچه و خیابان بوده اند. این موضوع باعث شده تا اهمیت رعایت نکات ایمنی در این شب بیش از پیش احساس شود. دکتر صادق غفاریان، جراح و متخصص چشم، فلوشیپ قرنیه و عضو هیئت علمی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در گفت و گو با دوربین روابط عمومی بیمارستان فارابی با تاکید بر جبران ناپذیر بودن برخی از آسیب های چشمی، بر رعایت نکات ایمنی در چهارشنبه سوری تاکید کرد.

تامز لایف ۴۷: آیا بافت های چشم هم دچار سرطان می شوند؟
هفته ملی مبارزه با سرطان در بیمارستان فارابی

تامز لایف ۴۷: آیا بافت های چشم هم دچار سرطان می شوند؟

شاید تا به حال چیزی درباره سرطان های چشم نشنیده باشید یا تصور کنید که چشم دچار سرطان نمی شود. اما چشم نیز می تواند بافت های سرطانی داشته باشد. این سرطان ها ممکن است بدخیم یا خوش خیم بوده و می توانند پلک، بافت ملتحمه، عنبیه و حتی شبکیه را نیز درگیر کنند. رتینوبلاستوما و ملانوما از شاخص ترین نوع سرطان های چشم هستند که رتینوبلاستوما بیشتر در کودکان مشاهده می شود و در صورت مراجعه نکردن به پزشک و شروع به موقع درمان می تواند باعث تخلیه چشم و در صورت گسترش به قسمت های دیگر بدن مانند مغز، حتی باعث مرگ خواهد. در این فیلم دکتر بابک معصومیان، فلوشیپ استرابیسم و انکولوژی چشم و عضو هیئت علمی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی به مناسبت هفته ملی سرطان توضیحاتی را درباره انواع سرطان های چشم و روش های جلوگیری از پیشرفت آن ها ارائه می کند.

فشار خون قاتل خاموش

فشار خون قاتل خاموش

بیماری که می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی شود. مشکلی که در صورت پیشگیری نکردن می تواند به مرور حتی باعث مرگ یک انسان شود. یک بیماری که گاه هیچ علامتی ندارد و تنها زمانی مشخص می شود که فرد را دچار یک مشکل یا بیماری اساسی کرده باشد. پرفشاری خون یا همان قاتل خاموش. همین یک عبارت کافی است تا به اهمیت پویش ملی سلامت که مدتی است در سراسر کشور در حال اجراست پی ببریم. فشار خون را تنها با غربالگری و بررسی دوره ای فشار خون می توان شناسایی و کنترل کرد. یعنی تمام افراد بالای 18 سال به ویژه کسانی که در خانواده خود افرادی با سابقه پرفشاری خون یا بیماری های قلبی عروقی دارند باید غربالگری شوند. اما برای اینکه بتوانیم پرفشاری خون را کنرتل کنیم باید ابتدا آن را بشناسیم. در این فیلم که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده فشار خون و اندازه گیری آن به زبانی ساده بیان شده است.

نکاتی ساده درباره تغذیه مناسب برای بیماران دیابتی

نکاتی ساده درباره تغذیه مناسب برای بیماران دیابتی

پویش ملی سلامت برای غربالگری دیابت و پرفشاری خون یکی از اقدامات بسیار موثری بوده که توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز بهداشتی از آبان 1402 در سراسر کشور آغاز شده و تا به حال تعداد زیادی از هموطنان در این پویش شرکت کرده اند. برخی از افرادی که در این پویش شرکت کردند تا قبل از آن از میزان قند خون خود هیچ اطلاعی نداشتند. حال تصور کنید پزشک به شما بگوید دچار دیابت شده اید. واکنش شما به این موضوع چیست؟ قطعا تلاش می کنید تا با مصرف دارو و اجرای دستورات پزشک قند خون خود را کنترل کنید. اما مصرف دارو تنها راه مقابله با این بیماری نیست. یک بیمار دیابتی باید تلاش کند تا سبک زندگی خود را تغییر دهد. یکی از مهمترین نکاتی که در سبک زندگی فرد مبتلا به دیابت باید در نظر گرفته شود توجه به تغذیه مناسب است. با رعایت نکاتی ساده درباره تغذیه در دیابت در کنار مصرف دارو می توان این بیماری مرموز را کنترل کرد. البته توجه به تغذیه تنها ویژه افراد مبتلا به قند خون نیست و همه افراد باید نکات موجود در این فیلم که به همت واحد آموزش سلامت و تغذیه بیمارستان فارابی آماده شده را رعایت کنند.

تغذیه مناسب برای بیماران مبتلا به فشار خون

تغذیه مناسب برای بیماران مبتلا به فشار خون

پرفشاری خون را باید جدی گرفت. آن هم با رعایت دستورات پزشک و داشتن یک زندگی سالم. یکی از بخش های این زندگی سالم تغذیه مناسب است. به گونه ای که باعث افزایش فشار خون نشود. باید بدانیم چه مواد غذایی را مصرف کرده و از مصرف کدام یک پرهیز کنیم. مانند نمک که به بیماران دارای فشار خون بالا توصیه می شود تا از مصرف آن اجتناب کنند. اما دیگر چه مواد غذایی را باید مصرف کنیم؟ برای پاسخ به این سوال شما را به دیدن این فیلم که توسط واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمارستان فارابی تهیه شده دعوت می کنیم.