لیست اخبار صفحه :4
اگر پس از عمل چشم این علائم را دارید به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کنید
آموزش های پس از عمل چشم و ترخیص

اگر پس از عمل چشم این علائم را دارید به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کنید

چشم پزشکان همواره به بیماران توصیه می کنند تا پس از جراحی های چشم حتما برخی نکات را رعایت کنند تا نتیجه عمل رضایت بخش و مطلوب باشد. گاهی نیز ممکن است از بیمار بخواهند برای معاینه پس از عمل به بیمارستان یا درمانگاه مربوطه مراجعه کرده تا چشم عمل شده به دقت مورد بررسی قرار بگیرد. به همین دلیل خود مراقبتی پس از عمل چشم و ترخیص از اهمیت زیادی برخوردار است. دانستن نکات اورژانسی پس از جراحی چشم برای بیمارانی که تحت جراحی قرار می گیرند ضرورری است.

تامز رس: اهدای بافت قرنیه، اهدای بینایی
به مناسبت هفته ملی پیوند اعضا

تامز رس: اهدای بافت قرنیه، اهدای بینایی

چشم را باید دریچه ای رو به هستی دانست و بینایی را یکی از ارزشمندترین نعمات خداوند. نعمتی که می تواند برای انسان به توازن اندیشه و ادراکش، بینش را به ارمغان آورد. با این تعبیر دور از ذهن نیست که بینش انسان را، مرهون عضو حساسی به نام چشم بدانیم. عضوی که تداوم فعالیت و کاریی اش مراقبتی پیوسته را می طلبد. اما گاه به دلیل حوادث یا بیماری های چشمی، این عضو حساس کارایی خود را از دست داده و بیمار نیازمند پیوند بافت قرنیه خواهد بود. پیوندی که می تواند بینایی و بالطبع آن زندگی را به یک انسان هدیه دهد. اما این امر نیازمند سخاوت خانواده هایی است که عزیزان خود را به هر دلیلی از دست داده اند و با کمی تامل می توانند با اهدای اعضا و بافت های بدن آنان به بیماران نیازمند، زندگی دوباره ای را برای یک انسان به ارمغان بیاورند. هفته پیوند اعضا بهانه ای شد تا روند اهدا، انتقال، پیوند بافت قرنیه و اهمیت آن را در بیمارستان فارابی با همکاری دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس و جمعی از چشم پزشکان این مرکز به تصویر بکشیم.

تامز جی سی: نکاتی که بیماران باید در هنگام جراحی های لیزیک و لازک رعایت کنند

تامز جی سی: نکاتی که بیماران باید در هنگام جراحی های لیزیک و لازک رعایت کنند

صحبت از انجام جراحی برای بیماران معمولا باعث ایجاد اضطراب و استرس در آنان می شود. به ویژه زمانی که صحبت از جراحی های اصلاح عیوب انکساری مانند لیزیک، لازک یا PRK می شود. به دلیل اینکه این جراحی ها با بی حسی موضعی چشم انجام شده و فرد در حین عمل هوشیار است. همین موضوع می تواند اضطراب بیمار یا زیباجو را دو چندان کند. اما جای هیچ نگرانی وجود ندارد. زیرا با اجرای دستورات پزشک در حین عمل که زمان آن نیز بسیار کوتاه است، بدون ایجاد مشکل و یا هرگونه دردی، فرایند جراحی به پایان می رسد. در این فیلم دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران این نکات مهم را مرحله به مرحله بیان می کند.

تامز جی سی (مراقبت سلامت): اهمیت آگاهی رسانی درباره بهداشت دست
روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی

تامز جی سی (مراقبت سلامت): اهمیت آگاهی رسانی درباره بهداشت دست

عفونت های بیمارستانی، مقاومت میکروبی و موارد مشابه از چالش هایی مهمی است که بیمارستان ها و مراکز درمانی همواره با آن مواجه هستند. یکی از راه حل هایی که می تواند این موارد را تا حد زیادی کاهش دهد رعایت بهداشت دست است که نتیجه رعایت آن در همه گیری کرونا به خوبی مشخص شد. اهمیت این موضوع و نقش آن در سلامت بیماران و کارکنان مراکز درمانی تا حدی است که سازمان جهانی بهداشت 5 می را به عنوان روز جهانی بهداشت دست انتخاب کرده و هر سال با یک شعار جدید سعی در فرهنگ سازی بیشتر در زمینه بهداشت دست و کاهش خطر انتقال عوامل بیماری زا دارد. این سازمان در سال 2024 نیز با شعار «چرا هنوز هم آگاهی رسانی درباره بهداشت دست اهمیت دارد» به استقبال روز جهانی بهداشت دست رفت و همین موضوع باعث شد تا واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی نیز با برگزاری یک مراسم و آموزش چهره به چهره، در راستای افزایش سطح آگاهی جامعه و همچنین کارکنان این بیمارستان قدم بردارد. شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در این فیلم توصیح کاملی را درباره این اقدامات بیان می کند.

تامز Q&A: کدام یک از جراحی های اصلاح عیوب انکساری چشم برای بیمار بهتر است؟
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز Q&A: کدام یک از جراحی های اصلاح عیوب انکساری چشم برای بیمار بهتر است؟

یکی از سوالاتی که معمولا بیماران از پزشکان و کادر درمان بخش جراحی های رفراکتیو و لیزیک بیمارستان فارابی می پرسند این است که اگر هزینه یک جراحی بیشتر از نوع دیگر باشد به معنای بیشتر بودن کیفیت آن است؟ یا اینکه اصولا کدام یک از جراحی های عیوب انکساری چشم برای بیمار بهتر است؟ لیزیک، لازک یا موارد دیگر؟ به همین دلیل به زیباجویانی که ممکن است چنین پرسشی را در ذهن داشته باشند توصیه می کنیم تا تماشای این فیلم و توضیحاتی که دکتر پریسا عبدی، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه می دهد را از دست ندهند.

تامز Q&A: تفاوت لیزر اگزایمر و لیزر فمتوسکند در جراحی های عیوب انکساری چشم
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز Q&A: تفاوت لیزر اگزایمر و لیزر فمتوسکند در جراحی های عیوب انکساری چشم

با رشد علم و ساخت تجهیزات پیشرفته تر پزشکی، معمولا یکی از دغدغه های مراجعه کنندگان به بیمارستان ها این است که جراحی آنان با چه دستگاهی انجام می شود؟ و یا نحوه عملکرد آن دستگاه چگونه است؟ یکی از سوال های پر تکرار زیباجویانی که به بخش لیزیک و جراحی های رفراکتیو بیمارستان فارابی مراجعه می کنند نیز این است که از چه تجهیزات و چه نوع لیزری برای رفع عیوب انکساری چشم آنان استفاده شده و تفاوت آن ها با یکدیگر چیست؟ دکتر مهدی خداپرست زواره، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این فیلم به این سوال پاسخ می دهد.

تامز رس 54: حفظ سلامت چشم ها در چهارشنبه سوری

تامز رس 54: حفظ سلامت چشم ها در چهارشنبه سوری

بر اساس آمار از 15 اسفند 1401 تا 14 فروردین 1402 465 مصدوم حوادث مربوط به چهارشنبه آخر سال به اورژانس بیمارستان فارابی مراجعه کرده اند. بسیاری از این مراجعه کنندگان به ویژه در شب چهارشنبه سوری اظهار می کردند که در اثر استفاده از مواد محترقه دچار آسیب نشده اند بلکه فقط در حال تماشای آتش بازی یا در حال عبور از کوچه و خیابان بوده اند. این موضوع باعث شده تا اهمیت رعایت نکات ایمنی در این شب بیش از پیش احساس شود. دکتر صادق غفاریان، جراح و متخصص چشم، فلوشیپ قرنیه و عضو هیئت علمی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در گفت و گو با دوربین روابط عمومی بیمارستان فارابی با تاکید بر جبران ناپذیر بودن برخی از آسیب های چشمی، بر رعایت نکات ایمنی در چهارشنبه سوری تاکید کرد.

تامز بست 17: بیمارستان فارابی در مسیر الکترونیکی کردن پرونده بیماران
بیمارستان بدون کاغذ

تامز بست 17: بیمارستان فارابی در مسیر الکترونیکی کردن پرونده بیماران

بیش از یک سال است که مسئولان بیمارستان فارابی به صورت جدی در حال اجرای فرایند پرونده الکترونیک در این مرکز هستند و با فراهم کردن زیرساخت ها و بستر سخت افزاری و نرم افزاری لازم، به سمت حذف پرونده کاغذی از فرایند درمان پیش می روند. این روند با انتخاب بیمارستان فارابی به عنوان بیمارستان سبز دانشگاه علوم پزشکی تهران سرعت بیشتری گرفته و امروز و پس از گذشت یک سال بیش از 60 هزار پرونده الکترونیکی برای بیماران این بیمارستان ایجاد شده است. آن هم با نرم افزاری که به صورت خاص و با فرم های تخصصی و فوق تخصصی که هریک به کمک جمعی از اعضای هیئت علمی طراحی شده است. دکتر الیاس خلیلی پور، عضو هیئت علمی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران و یکی از اعضای کارگروه پیاده سازی پرونده الکترونیک در بیمارستان فارابی در این فیلم توضیح کاملی را درباره شروع فرایند الکترونیکی کردن پرونده ها در بیمارستان و نحوه کار با این نرم افزار ارائه می کند.

متن استاتیک شماره 1282 موجود نیست