تامز رس 39: بیمارستان فارابی، بیمارستان سبز دانشگاه علوم پزشکی تهران
در بیست و چهارمین همایش ملی واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی سبز که با حضور دکتر علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد از بیمارستان فارابی به عنوان واحد خدماتی سبز قدردانی و لوح تقدیری به دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس این بیمارستان اهدا شد. بیمارستان فارابی این عنوان را به دلیل استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب این مرکز برای آبیاری فضای سبز، تولید کمپوست، الکترونیکی سازی فرایندها و کاهش مصرف کاغذ، حذف ظروف یکبار مصرف غذا و فرهنگ سازی در زمینه حفاظت از محیط زیست دریافت کرد.
تامز لایف 38: دیدار بی واسطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با کارکنان بیمارستان فارابی
دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با نمایندگان گروه های رزیدنت ها، پرستاران، اتاق عمل، رادیولوژی، آزمایشگاه، IT، خدمات، تاسیسات، کمک بهیاران و سایر گروه های بیمارستان فارابی دیدار و در فضایی صمیمانه به سوالات و مطالبات آنان پاسخ داد. یکی از نتایج این نشست حمایت رئیس دانشگاه از ساخت سالن ورزشی در بیمارستان فارابی بود.
تامز رس 38: پنجمین دوره اردوی جهادی رفتن برای رسیدن
پنجمین دوره از مجموعه ماموریتهای «رفتن برای رسیدن» به منظور خدمت رسانی به هموطنان مناطق کم برخوردار کشور با حضور گروهی از چشم پزشکان و کادر درمان بیمارستان فارابی به مدت 3 روز در بخش روداب شهرستان سبزوار از توابع خراسان رضوی اجرا شد. از نکات مهم این سفر می توان به اهدای عینک به کودکان 6 تا 12 ساکن این منطقه اشاره کرد. رفتن برای رسیدن برای انجام سلسله ماموریتهایی به همت بنیاد خیریه پروفسور محمدقلی شمس، مرکز تحقیقات چشمپزشکی اجتماعی دماری و مرکز تحقیقات چشمپزشکی ترجمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همراهی داوطلبان گروههای مختلف چشم پزشکی، پیراپزشکی و حرفههای وابسته، پایهگذاری شده است.
فشار خون قاتل خاموش
بیماری که می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی شود. مشکلی که در صورت پیشگیری نکردن می تواند به مرور حتی باعث مرگ یک انسان شود. یک بیماری که گاه هیچ علامتی ندارد و تنها زمانی مشخص می شود که فرد را دچار یک مشکل یا بیماری اساسی کرده باشد. پرفشاری خون یا همان قاتل خاموش. همین یک عبارت کافی است تا به اهمیت پویش ملی سلامت که مدتی است در سراسر کشور در حال اجراست پی ببریم. فشار خون را تنها با غربالگری و بررسی دوره ای فشار خون می توان شناسایی و کنترل کرد. یعنی تمام افراد بالای 18 سال به ویژه کسانی که در خانواده خود افرادی با سابقه پرفشاری خون یا بیماری های قلبی عروقی دارند باید غربالگری شوند. اما برای اینکه بتوانیم پرفشاری خون را کنرتل کنیم باید ابتدا آن را بشناسیم. در این فیلم که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده فشار خون و اندازه گیری آن به زبانی ساده بیان شده است.
نکاتی ساده درباره تغذیه مناسب برای بیماران دیابتی
پویش ملی سلامت برای غربالگری دیابت و پرفشاری خون یکی از اقدامات بسیار موثری بوده که توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز بهداشتی از آبان 1402 در سراسر کشور آغاز شده و تا به حال تعداد زیادی از هموطنان در این پویش شرکت کرده اند. برخی از افرادی که در این پویش شرکت کردند تا قبل از آن از میزان قند خون خود هیچ اطلاعی نداشتند. حال تصور کنید پزشک به شما بگوید دچار دیابت شده اید. واکنش شما به این موضوع چیست؟ قطعا تلاش می کنید تا با مصرف دارو و اجرای دستورات پزشک قند خون خود را کنترل کنید. اما مصرف دارو تنها راه مقابله با این بیماری نیست. یک بیمار دیابتی باید تلاش کند تا سبک زندگی خود را تغییر دهد. یکی از مهمترین نکاتی که در سبک زندگی فرد مبتلا به دیابت باید در نظر گرفته شود توجه به تغذیه مناسب است. با رعایت نکاتی ساده درباره تغذیه در دیابت در کنار مصرف دارو می توان این بیماری مرموز را کنترل کرد. البته توجه به تغذیه تنها ویژه افراد مبتلا به قند خون نیست و همه افراد باید نکات موجود در این فیلم که به همت واحد آموزش سلامت و تغذیه بیمارستان فارابی آماده شده را رعایت کنند.
درمان تنبلی چشم در کودکان
آیا می دانید اگر تنبلی چشم در دوران کودکی به ویژه قبل از 5 سالگی درمان نشود دیگر امکان درمان آن در سنین بزرگسالی وجود ندارد؟ دکتر محمدرضا اکبری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص استرابیسم بیمارستان فارابی در این فیلم درباره تنبلی چشم و درمان آن مطالبی را بیان می کند که حائز اهمیت است.
معاینات بینایی در کودکان پیش از ورود به مدرسه
دکتر محمدرضا اکبری، فوق تخصص استرابیسم و استاد گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی با حضور در برنامه مادر کودک شبکه سلامت سیما توضیحاتی را درباره معاینات بیمایی در کودکان پیش از ورود به مدرسه مطرح کرد.
تغذیه مناسب برای بیماران مبتلا به فشار خون
پرفشاری خون را باید جدی گرفت. آن هم با رعایت دستورات پزشک و داشتن یک زندگی سالم. یکی از بخش های این زندگی سالم تغذیه مناسب است. به گونه ای که باعث افزایش فشار خون نشود. باید بدانیم چه مواد غذایی را مصرف کرده و از مصرف کدام یک پرهیز کنیم. مانند نمک که به بیماران دارای فشار خون بالا توصیه می شود تا از مصرف آن اجتناب کنند. اما دیگر چه مواد غذایی را باید مصرف کنیم؟ برای پاسخ به این سوال شما را به دیدن این فیلم که توسط واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمارستان فارابی تهیه شده دعوت می کنیم.
خدمتی نوین از بیمارستان فارابی
چگونه از دستگاه راهنمای بیماران بستری استفاده کنیم؟
تصور کنید وارد جایی شده اید که هیچ آشنایی با آن ندارید. شاید اولین کاری که می کنید، پیدا کردن فردی باشد که بتوانید از او درباره جایی که هستید اطلاعاتی به دست آورید یا به دنبال تابلوهایی باشید که شما را در رسیدن به مقصد راهنمایی کنند. این دقیقا همان کاری است که واحد اطلاعات یک بیمارستان برای بیماران و همراهانی که اولین بار به آن مرکز مراجعه می کنند، انجام می دهد. حال فرض کنید برای عیادت از بستگان و آشنایان خود به یک بیمارستان مراجعه کرده اید. آیا راهی وجود دارد که خودتان و بدون مراجعه به واحد اطلاعات، از محل بستری بیمارتان مطلع شوید؟ پیشنهاد می کنیم برای پاسخ به این سوال فیلم زیر را تماشا کنید.