لیست اخبار صفحه :2
آسیب های چشمی ناشی از جوشکاری

آسیب های چشمی ناشی از جوشکاری

قوس الکتریکی ایجاد شده در حین جوشکاری، مقادیر زیادی اشعه ماوراء بنفش ساطع می‌کند. این اشعه‌ها می‌توانند به قرنیه و عدسی چشم آسیب رسانده و در دراز مدت باعث ایجاد مشکلاتی برای چشم شود. اما برای محافظت از چشم در برابر آسیب های ناشی از برق زدگی جوشکاری چه باید کرد؟ در این فیلم که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده نکات کلیدی در این زمینه بیان شده است.

کارگاه شرایط اضطراری مدیریت بحران در بیمارستان فارابی برگزار شد

کارگاه شرایط اضطراری مدیریت بحران در بیمارستان فارابی برگزار شد

شرایط اضطراری رویدادهایی غیرمنتظره و اغلب مخربی هستند که می‌توانند زندگی روزمره، زیرساخت‌ها و جوامع را به شدت تحت تأثیر قرار دهند. این رویدادها می‌توانند طبیعی (مانند زلزله، سیل، آتش‌سوزی‌های گسترده) یا انسانی (مانند حوادث صنعتی، حملات تروریستی، اپیدمی‌ها) باشند. مدیریت بحران نیز مجموعه‌ای از اقدامات برنامه‌ریزی شده و هماهنگ برای پیش‌بینی، پیشگیری، آمادگی، مقابله و بهبود شرایط پس از وقوع یک بحران است. هدف اصلی مدیریت بحران، کاهش اثرات مخرب بحران بر روی جامعه، حفظ جان انسان‌ها، کاهش خسارات مالی و بازگرداندن شرایط به حالت عادی است. در این کارگاه حمیدرضا تنها، مسئول مدیریت بحران بیمارستان فارابی درباره مدیریت بحران، انواع بحران و طبقه بندی آن صحبت می کند.

درباره عفونت ویروسی ملتحمه‌ی چشم ناشی از آدنوویروس بیشتر بدانیم

درباره عفونت ویروسی ملتحمه‌ی چشم ناشی از آدنوویروس بیشتر بدانیم

عفونت ویروسی ملتحمه‌ی چشم ناشی از آدنوویروس، عفونت بسیـار واگیردار ویروسی است که با تمـاس دست و وسایل آلوده به ترشحات چشم، بین افراد منتقل می‌شود. معمـولا درمان این بیماری بیـن 2 تا 3 هفتـه طول می‌کشد. برای درمان و کاهش عفونت می توان به چشم پزشک مراجعه کرد و با اجرای دقیق توصیه های پزشک این عوارض را کاهش داد. در این فیلم نکات مهمی درباره این نوع عفونت ویروسی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید.

تامز بست: ثبت الکترونیکی پرونده بیماران در اتاق های عمل بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز بست: ثبت الکترونیکی پرونده بیماران در اتاق های عمل بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران

فاز دوم پیاده سازی و ثبت پرونده الکترونیک بیماران در اتاق های عمل بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد. از ویژگی های این طرح می توان به استفاده از فرم های اختصاصی هر یک از زیرگروه های چشم پزشکی در پرونده الکترونیک اتاق های عمل اشاره کرد. دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس بیمارستان فارابی نیز در گفت و گو با روابط عمومی این مرکز سامانه پرونده الکترونیک بیمارستان فارابی را مختص این بیمارستان دانست و ابراز امیدواری کرد با این کار بتوان گام قدرتمندی در چشم پزشکی کشور برداشت.

اقدامات اولیه در زمان ورود جسم خارجی به چشم

اقدامات اولیه در زمان ورود جسم خارجی به چشم

ورود جسم خارجی به چشم یکی از مشکلات شایعی است که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. این اتفاق می‌تواند در اثر برخورد ذرات ریز گرد و غبار، شن، مژه، یا حتی اشیاء کوچک‌تر مانند تراشه‌های چوب یا فلز رخ دهد. به همین دلیل باید بدانیم در زمان ورود این اجسام به چشم چه کارهایی را باید انجام دهیم. در این فیلم که به کمک واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی آماده شده می توانید با اقدامات اولیه در زمان ورود جسم خارجی به چشم آشنا شوید.

علل ایجاد زخم قرنیه و درمان آن

علل ایجاد زخم قرنیه و درمان آن

زخم قرنیه معمولا به دنبال عفونت بافت قرنیه رخ می‌دهد اما در مواردی سایر علل مانند خشکی شدید چشم نیز می‌تواند موجب زخم قرنیه شود. این عفونت قابل درمان بوده ولی ممکن است روند درمان طولانی باشد. برای آشنایی بیشتر با زخم قرنیه می توانید فیلم زیر را که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده را تماشا کنید.

اندوفتالمیت چگونه ایجاد می شود؟

اندوفتالمیت چگونه ایجاد می شود؟

عفونت مایع‌های داخل‌چشمی (زلالیه-زجاجیه) را اندوفتالمیت می‌گویند. اندوفتالمیت به دلیل درگیری مستقیم بافت‌های داخل چشم می‌تواند آسیب زیاد ایجاد کند. بنابراین پیشگیری، تشخیص و شروع سریع درمان می تواند از آسیب زیاد جلوگیری کند. در این فیلم علائم و اقداماتی که در زمان بروز اندوفتالمیت باید انجام شود، نمایش داده خواهد شد.

تامز Q&A: پیشگیری از ابتلا به تب دنگی

تامز Q&A: پیشگیری از ابتلا به تب دنگی

با توجه به شیوع تب دنگی در برخی از نقاط کشور باید نکات مهمی را که مانع از تولید مثل پشه آئدس و قطع زنجیره ابتلا به این تب می شود را رعایت کرد. در فیلم تهیه شده در واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی راه های پیشگیری از ابتلا به تب دنگی را بیاموزید.

درباره جراحی PRK بیشتر بدانید

درباره جراحی PRK بیشتر بدانید

PRK یا فوتورفراکتیو کراتکتومی یکی از روش‌های جراحی لیزری برای اصلاح عیوب انکساری چشم مانند نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم است. می توان گفت PRK رایج‌ترین و امن‌ترین روش اصلاح عیوب انکساری است. برای اینکه درباره این جراحی و روش انجام آن بیشتر بدانید توصیه می کنیم این فیلم که با همکاری واحد اموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده است را با دقت نگاه کنید.

نکات مهم درباره جراحی های رفرکتیو

نکات مهم درباره جراحی های رفرکتیو

جراحی رفرکتیو یک روش درمانی است که با استفاده از لیزر یا سایر ابزارهای پزشکی، شکل قرنیه چشم را تغییر می‌دهد تا عیوب انکساری برطرف شود. با انجام این جراحی، نیاز به استفاده از عینک یا لنز تماسی به حداقل می‌رسد. با این حال برای جراحی های رفرکتیو هم محدودیت هایی وجود دارد. به همین دلیل چشم پزشک پیش از انجام جراحی معاینات دقیقی را روی چشمان فرد انجام می دهد تا از وجود شرایط مناسب برای انجام جراحی هایی مانند لیزیک و PRK اطمینان حاصل کند. اگر می خواهید از این نکات مهم آگاه شوید می توانید این فیلم را که به وسیله واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی آماده شده است را تماشا کنید.

متن استاتیک شماره 1282 موجود نیست