دانشگاه علوم پزشکی تهران پیشتاز در اولین ها
تامز برند: پروفسور محمدقلی شمس و اولین پیوند قرنیه در ایران
شاید برای بسیاری، دانستن اولین های علوم مختلف پزشکی کشور جذابیت زیادی داشته باشد. اولین عمل پیوند قرنیه نیز یکی از این موارد است که نخستین بار در سال 1313 پروفسور شمس در ایران و بیمارستان فارابی انجام داد. به همین دلیل و به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد درگذشت پروفسور محمدقلی شمس، پدر چشم پزشکی نوین ایران و بنیانگذار بیمارستان فارابی، فیلمی تهیه شده که در آن علاوه بر زندگینامه این پروفسور فقید و اولین پیوند قرنیه، استادان پیشکسوت و دانش آموختگان گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به همراه مسئولان بیمارستان فارابی خاطرات، خصوصیات شخصیتی و تاثیر خدمات پروفسور شمس بر چشم پزشکی ایران را بیان می کنند.
بدون کاغذ سریعتر هستیم
نحوه استفاده از صندوق الکترونیک انتقادات و پیشنهادات بیمارستان فارابی
امروز آن چه که بین سازمان ها و مراکز تفاوت ایجاد می کند، سرعت در ارائه خدمات و پاسخگویی است. به ویژه در مراکز درمانی که دقت و سرعت عمل حرف اول را می زند. پس برای متفاوت بودن باید همگام با تکنولوژی پیش رفت و روش های سنتی و زمانبر قدیمی را به فراموشی سپرد. به همین دلیل صندوق های الکترونیکی ثبت انتقادات و پیشنهادات در سطح بیمارستان فارابی قرار داده شده تا از این پس بیماران بتوانند نظرات خود را در قالب یک فرم الکترونیک برای واحدهای مربوطه ارسال کرده و پس از بررسی، در اسرع وقت پاسخ داده شود. در این فیلم نحوه استفاده از این دستگاه و تکمیل فرم آموزش داده شده است.
حداقل های ضروری آموزش به بیمار و ترخیص ایمن به روش SMART
بیماران و همراهان آنان باید بدانند با انجام جراحی و ترخیص، فرایند درمان آن ها کامل نمی شود. بلکه باید به مراقبت های پس از ترخیص نیز با دقت عمل شود. اما چه آموزش هایی باید به بیماران در هنگام ترخیص داده شود؟ کادر درمان به ویژه پرستاران چگونه می توانند یک فرایند ترخیص ایمن را برای بیماران انجام دهند؟ زینب چاوشی، سوپروایزر آموزش به بیمار بیمارستان فارابی در این فیلم حداقل های ضروری آموزش به بیمار و ترخیص ایمن به روش SMART در زمان ترخیص را شرح می دهد که حاوی نکات آموزشی مهمی است.
مراقبت های قبل و بعد از تزریق داخل چشم (اواستین)
افزایش سن، دیابت، برخی بیماری های وابسته به ژن و دلایل مختلف دیگری می تواند یک فرد را دچار مشکلات شبکیه کند. شبکیه چشم نیز بافتی بسیار ظریف و حساس است که همین مسئله درمان بیماری های شبکیه را مشکل می کند. تزریق داخل چشم یا به اصطلاح رایج تزریق اواستین (Avastin) یکی از روش های درمانی است. اما آیا با تزریق فرایند درمان بیمار کامل می شود؟ پاسخ به این سوال منفی است. تزریق بخشی از کار درمان است و مراقبت های پس از درمان نیز نقش به سزایی در بهبود شرایط بینایی بیمار دارد. پس نیاز است تا بیماران و همراهان آن ها نکات مهم قبل و بعد از تزریق داخل چشم را آموخته و به درستی اجرا کنند. به همین دلیل و به همت واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار بیمارستان فارابی که به تازگی در تمامی بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی شده، این فیلم برای بیماران عزیز آماده شده تا با اجرای دقیق مراقبت های قبل و بعد تزریق آشنا شوند.
به مناسبت روز جهانی ایمنی بیمار
تفکر نقادانه چگونه می تواند باعث بهبود ایمنی بیمار شود؟
مصرف اشتباه دارو جان بیماری را گرفت. سقوط از تخت بیمارستان باعث ایجاد شکستگی در دست مرد جوان شد. اشتباه کادر درمان، دوباره کار بیمار را به اتاق عمل کشاند. دیر رسیدن به اورژانس باعث نابینایی کودک 5 ساله شد. امروزه به واسطه گسترش رسانه ها به ویژه شبکه های اجتماعی، از این دست مواردی که گفته شد را زیاد می شنویم. بیمارانی که به دلیل یک اشتباه که گاهی نیز جبران ناپذیر است دچار مشکل می شوند. شاید به همین دلیل باشد که ایمنی بیمار تا این حد اهمیت پیدا می کند که روزی در تقویم (17 سپتامبر) را به نام روز جهانی ایمنی بیمار نامگذاری کنند. اما چرا ایمنی بیمار موضوع مهم این روزهای مراکز درمانی است؟ یا چگونه می توان ایمنی بیماران را بهبود بخشید؟ برای دانستن پاسخ این سوالات توصیه می کنیم این فیلم را که توسط دکتر محمدرضا مهرابی بهار، عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسئول ایمنی بیمار بیمارستان فارابی تهیه شده است را تماشا کنید.
دیابت یا قند خون چیست؟
دیابت (قند خون) نوعی بیماری متابولیک مزمن است که به علت تخریب سلولهای بتای پانکراس که هورمون انسولین تولید می کنند به وجود می آید. هورمون انسولین تنظیم کننده قند خون است و همین مشکل باعث افزایش قند در بدن می شود. حال اگر چنین مشکلی برای ما ایجاد شود چه باید بکنیم؟ چگونه قند خون را کنترل کنیم؟ بهتر است این فیلم که با تلاش واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار بیمارستان فارابی تهیه شده را تماشا کنید تا به پاسخ این سوال ها یا سوال های مشابه در زمینه دیابت برسید.
علوم پزشکی تهران پیشتاز در اولین ها
تامز تاپ 7: جراحی موفقیت آمیز پیوند عصب حسی قرنیه برای نخستین بار در بیمارستان فارابی
با همکاری جمعی از متخصصان و جراحان چشم و مغز و اعصاب دانشگاه های علوم پزشکی تهران و گیلان، برای نخستین بار در کشور پیوند عصب حسی قرنیه (Corneal Neurotization) روی چشم بیمار با سابقه جراحی تومور مغزی و مشکل در عصب بینایی سطح چشم، در بیمارستان فارابی انجام شد. در این جراحی بخشی از عصب پا توسط جراح مغز و اعصاب جداسازی شده و پس از آماده سازی، توسط متخصصان قرنیه و اکولوپلاستی به قرنیه چشم بیمار مورد نظر پیوند شد. در این جراحی نیازی به اهدا کننده وجود نداشته و عصب از پای بیمار گرفته می شود.
کنترل مصرف منطقی آنتی بیوتیک
سامانه Auto Stop Order در بیمارستان فارابی راه اندازی شد
به همت واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی و با همکاری داروخانه و واحد فناوری اطلاعات این بیمارستان، سامانه Auto Stop Order برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی تهران و به منظور مدیریت و کنترل مصرف آنتی بیوتیک راه اندازی شد.
پیام تبریک دکتر مهدی خداپرست رئیس بیمارستان فارابی به مناسبت روز پزشک
دکتر مهدی خداپرست زواره، عضو هیئت علمی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس بیمارستان فارابی در پیامی فرا رسیدن روز پزشک را تبریک گفت.
نظر رزیدنت ها درباره PMP
برگزاری آزمون استدلال بالینی دستیاران چشم پزشکی این بار در بیمارستان فارابی
آزمون استدلال بالینی (PMP) دستیاران چشم پزشکی بیمارستان فارابی دو سه سالی است که در مرکز جامع آزمون های الکترونیکی دانشگاه علوم پزشکی تهران واقع در مرکز طبی کودکان برگزار می شد. اما این بار با توجه به ایجاد زیرساخت های مناسب، این آزمون پنجشنبه 29 تیر 1402 به میزبانی بیمارستان فارابی اجرا و در آن دستیاران سال های 1 تا 4 چشم پزشکی با یکدیگر به رقابت پرداختند. همین موضوع بهانه ای شد تا روابط عمومی این مرکز گفت و گویی را با دکتر آرش میرمحمد صادقی، عضو هیئت علمی و مدیر برنامه دستیاری بیمارستان فارابی و تعدادی از دستیاران انجام دهد.