گزارش تلویزیون اینترنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سه اصل مهم در تغذیه بیماران دیابتی؛ از انتخاب هوشمندانه تا حجم وعده های غذایی
مرضیه براتی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان فارابی، انتخاب هوشمندانه، زمان بندی مناسب و حجم مناسب وعده های غذایی را سه اصل مهم در تغذیه بیماران دیابتی برشمرد و گفت: بیماران دیابتی باید بدانند که دیابت محدودیت نیست بلکه یک دعوت است به انتخاب های بهتر.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرضیه براتی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی و مسئول تغذیه بیمارستان فارابی در گفت و گو با روابط عمومی این مرکز، انتخاب هوشمندانه، زمان بندی مناسب و حجم مناسب وعده های غذایی را سه اصل مهم در تغذیه بیماران دیابتی برشمرد.
انتخاب هوشمندانه مواد غذایی؛ کلید کنترل قند خوب
براتی در توضیح انتخاب هوشمندانه در رژیم غذایی مبتلایان به قند خون گفت: «بیماران دیابتی باید مواد غذایی مانند نان سنگک، نان جو و برنج قهوه ای را جایگزین نانهای سفید مانند لواش و بربری و برنج سفید کنند. همچنین به جای استفاده از خرما و میوههای خشک، جوی دو سر مصرف کنند. در کنار آن نیز مصرف سبزیجات پرفیبر باید جایگزین سبزیجاتی مانند سیبزمینی و ذرت شود.»
زمانبندی مناسب وعدهها؛ نقش حیاتی در ثبات قند خون
وی زمانبندی مناسب را بهترین الگو برای مصرف وعدههای غذایی دانست و اظهار داشت: «بیماران دیابتی برای جلوگیری از نوسانات شدید قند خون، باید الگوی غذایی خود را به ۵ تا ۶ وعده در روز تقسیم کنند. فاصله بین هر وعده نیز نباید بیشتر از ۳ یا ۴ ساعت باشد.»
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان فارابی در ادامه افزود: «این بیماران نباید وعدههای صبحانه و شام را حذف کنند. حتی میانوعده پیش از خواب برای برخی از بیماران دیابتی ضروری است. همچنین باید به فاصله زمانی میان دفعات مصرف میوه توجه کرد.»
حجم مناسب وعده های غذایی؛ اصل طلایی «کمتر اما مکرر»
براتی «حجم مناسب وعدههای غذایی» را یک اصل طلایی در مدیریت دیابت خواند و افزود: «اصل طلایی کمتر اما مکرر وعدههای غذایی باید به عنوان یک الگوی مهم در تغذیه این بیماران مورد توجه قرار گیرد.»
وی تاکید کرد که حجم زیاد غذا در یک وعده، باعث افزایش سرعت جذب قند در بدن، بالا رفتن «پیک انسولین» و در نهایت افزایش قند خون میشود. بنابراین، مصرف حجم غذایی کمتر در تعداد وعدههای بیشتر، الگوی صحیح برای تغذیه بیماران دیابتی است.در پایان، براتی به بیماران توصیه کرد: «بیماران دیابتی باید بدانند که دیابت محدودیت نیست، بلکه یک دعوت است به انتخابهای بهتر و سالمتر.»
ارسال نظر