1403/04/04
رویکرد در بلفاروپتوز

در این فیلم دکتر سمیرا یادگاری، متخصص مغز و اعصاب بیمارستان فارابی مطالبی را درباره رویکردهای مختلف به بلفاروپتوزیس ارائه می کند

رویکرد در بلفاروپتوز
بلفاروپتوز یا افتادگی پلک، یک اختلال شایع است که می تواند ناشی از ضعف عضلات پلک، آسیب عصبی یا علل مادرزادی باشد. این بیماری می تواند باعث مشکلات زیبایی و بینایی شود. بلفاروپتوز می تواند در هر سنی رخ دهد، اما بیشتر در افراد مسن شایع است. تخمین زده می شود که حدود 1 درصد از جمعیت تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته باشند.
 
دو نوع اصلی بلفاروپتوز وجود دارد:
- بلفاروپتوز مادرزادی: این نوع در بدو تولد وجود دارد و می تواند ناشی از عوامل ژنتیکی یا نقص در حین رشد جنین باشد.
- بلفاروپتوز اکتسابی: این نوع بعد از تولد به دلیل آسیب عصبی، ضعف عضلات یا سایر بیماری ها ایجاد می شود.
علل
علل مختلفی برای بلفاروپتوز وجود دارد، از جمله:
- آسیب عصبی: عصب سوم مغزی (عصب اکولوموتور) عضلات پلک را کنترل می کند. آسیب به این عصب می تواند باعث بلفاروپتوز شود.
- بیماری های دیگر: برخی از بیماری ها، مانند میاستنی گراویس، دیستروفی عضلانی و بیماری های عصبی دژنراتیو، می توانند باعث بلفاروپتوز شوند.
- علل مادرزادی: برخی از نوزادان با بلفاروپتوز به دنیا می آیند. این امر می تواند ناشی از عوامل ژنتیکی یا نقص در حین رشد جنین باشد.
علائم
علائم اصلی بلفاروپتوز عبارتند از:
- افتادگی پلک فوقانی یکی یا هر دو چشم
- مشکل در باز کردن کامل چشم ها
- خستگی چشم
- دوبینی
- تاری دید
- حساسیت به نور
 
تشخیص بلفاروپتوز معمولاً بر اساس معاینه فیزیکی و سابقه پزشکی بیمار انجام می شود. در برخی موارد، ممکن است آزمایشات اضافی مانند تست های عضلات چشم یا تصویربرداری پزشکی برای تعیین علت بیماری لازم باشد. حال برای آن که بتوانید به صورت تخصصی رویکرد یک چشم پزشک را در بلفاروپتوز (Blepharoptosis) یا در واقع Approach to Blepharoptosis بررسی کنید می توانید با کلیک روی مطالعه بیشتر، فیلمی که به وسیله دکتر سمیرا یادگاری، متخصص مغز و اعصاب بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران تهیه شده را تماشا کنید.
مطالعه بیشتر