• تاریخ انتشار : 1395/12/17 - 14:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 167
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

معرفی فارابی به عنوان مرکز برگزیده دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه نماز

مراسم تقدیر از مسئولان فرهنگی و فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران با تجلیل از 54 تن برگزارشد.

معرفی فارابی به عنوان مرکز برگزیده دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه نماز
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، آخرین جلسه مسئولین و رابطین فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1395 با تقدیر از فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران عصر روز سه‌شنبه 17 اسفند 95 در سالن اجلاس ساختمان مرکزی  دانشگاه برگزار شد.
دکتر پرویز، معاون فرهنگی دانشگاه در ابتدای این نشست ضمن معرفی حاضرین در جلسه گفت: فعالان و برگزیدگان حوزه نماز بر اساس معیارهایی که در ستاد اقامه نماز تدوین شده است و با محوریت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه انتخاب‌شده‌اند.
وی در خاتمه با تشکر از خادمین حوزه نماز گفت: ستاد اقامه نماز از پیشنهادها و طرح‌های همه فعالان و علاقه‌مندان برای ارتقاء سطح نماز در دانشگاه استقبال می‌کند.
در ادامه جلسه دکتر باقر زاده، مدیر فرهنگی دانشگاه با اشاره به ترکیب اعضای جلسه گفت: بنابردستور ریاست محترم دانشگاه، از اسفند دو سال پیش، با محوریت معاونت فرهنگی برای هر بیمارستان یک مسئول فرهنگی معرفی شد و در طی این مدت در تمامی  بیمارستان‌های تابعه حداقل یک‌بار با حضور مسئولین بیمارستان، جلسه فرهنگی برگزار کردیم. مسائل فرهنگی هر مرکز را به‌دقت موردبررسی قرار داده و از تجربیات مراکز مختلف برای هم‌افزایی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه استفاده کردیم.
وی همچنین توضیحاتی در مورد روند انتخاب برگزیدگان حوزه نماز ارائه کرد. 
سپس حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با تعریف فرهنگ در چهار مؤلفه «باورها و اعتقادات»، «آداب و سنت‌ها»، «رفتارها» و «آثار گفتاری و شنیداری» گفت: برای ارتقا فرهنگ ‌سازمانی دانشگاه، باید فعالیت های فرهنگی در قالب ارتقای هر یک از این مؤلفه‌ها باشد.
مسئول نهاد با اشاره به فعالیت‌های مناسب فرهنگی انجام‌شده در سطح دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: بحمدالله گروه فرهنگی دانشگاه فعالیت‌های مناسبی دارند و برای مثال صرفاً در دفتر نهاد سالانه بیش از 1000 برنامه فرهنگی اجرا می‌شود؛ اما در ورای این فعالیت‌ها – که الحق در سطح دانشگاه‌های دیگر کشور بی‌نظیر و ممتاز است - نکته‌ی مهم این است که ما چقدر توانسته‌ایم در اعتلای آن چهار مؤلفه موفق باشیم.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده با تأکید بر این نکته که در حوزه فرهنگ نباید به ارزیابی‌های ظاهری اکتفا کنیم؛ گفت: نماز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های فرهنگی دانشگاه باید موردتوجه ویژه قرار داشته باشد و هدف غایی ما این است که در هنگام طنین اذان، سیل جمعیت به سمت نمازخانه‌ها روانه شوند که البته با توجه به ظرفیت خوبی که در دانشگاه وجود دارد این هدف با تلاش‌های شما بزرگواران قابل‌دستیابی است.
در ادامه نشست تعدادی از حاضرین به بیان دیدگاه های خود در حوزه فرهنگی پرداختند که «لزوم حضور مدیران و مسئولین دانشگاه در نماز جماعت»، «اعطای تسهیلات به دانشجویان متأهل»، «اصلاح فضاهای عمومی دانشگاه به لحاظ فرهنگی»، «لزوم ارزیابی فرهنگی استادان»، «همگرا نبودن فعالیت‌های فرهنگی»، «تعریف شاخص فرهنگی»، «کمرنگ شدن ارزش‌های دینی در صحن دانشگاه»، «ضمانت اجرایی نداشتن مصوبات فرهنگی» و ... مهم‌ترین مسائل مطرح‌شده در این بخش بودند که با پاسخ از سوی معاون فرهنگی دانشگاه همراه بود. 
در بخش دیگری از برنامه دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه با ابراز خرسندی از حضور در جمع مسئولان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه و فعالان حوزه نماز با اشاره به اینکه نداشتن راهکارهای موثر در مسائل فرهنگی نقطه‌ضعف  سیستم است گفت: باید توجه کنیم که مقوله فرهنگ با فکر و دل انسان‌ها سروکار دارد و اصلاً نمی‌توان با توسل به‌زور و قوانین، کار فرهنگی انجام داد.
وی با تأکید بر این نکته که بسیاری از معضلات فرهنگی دانشگاه متاثر از مشکلات فرهنگی جامعه است افزود: باید توجه داشته باشیم که قدرت تأثیر ما در دانشگاه محدود است و قطعاً نمی‌توانیم بنیان‌های ذهنی و عقیدتی دانشجویان را تغییر دهیم بلکه عمده‌ترین و مؤثرترین کار ما می‌تواند معرفی الگوهای مناسب به دانشجویان باشد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود و افراد پرتوان و دغدغه مند در حوزه فرهنگی در سطح دانشگاه گفت: علیرغم همه مشکلاتی که در حوزه فرهنگی داریم و بدون هیچ ادعایی در مورد اینکه اشتباه و خطایی نداریم؛ اعتقاددارم دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه فرهنگ از جامعه دانشگاهی کشور به‌هیچ‌وجه عقب‌تر نیست.
رئیس دانشگاه در جمع‌بندی سخنان خود گفت: اعتقاددارم اگر از ابزارهای مدیریتی و امکان و فرصتی که نظام جمهوری اسلامی – به‌عنوان نظامی که مباحث فرهنگی برایش اولویت است – برای تقویت فعالیت‌های فرهنگی استفاده کنیم و به هر میزان که بتوانیم خودمان را در این بعد توانمند کنیم ، نتیجه خواهیم گرفت. 
وی در خاتمه با اشاره به پیچیدگی مسایل فرهنگی گفت: موضوع پیچیده‌ای چون فرهنگ راه‌حل پیچیده‌ای دارد و ساده انگاری در این مسئله اولین و آخرین اشتباه است. کار فرهنگی مستلزم داشتن نفوذ در مردم است و این در صورتی اتفاق خواهد افتاد که حرف ما با عملکرد و رفتار ما منطبق باشد و این مهم تا زمانی که در مسیر اخلاص قرار نگیریم، اتفاق نخواهد افتاد.
بخش پایانی این مراسم، تقدیر از فعالان حوزه نماز دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که در این بخش از 54 نفر در هشت حوزه تقدیر به عمل آمد.
بیمارستان های فارابی و مرکز قلب تهران برای تسهیل در امر اقامه نماز، به عنوان بیمارستان های برتر این حوزه معرفی شدند.

 

  • گروه خبری : افتخارات
  • کد خبر : 222312
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *