دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/06/12 - 11:34
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 357
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

وبینار آموزش به بیمار بیمارستان فارابی برگزار شد

توجه به آموزش سلامت برای ارتقای سطح سلامت بیمار و جامعه

وبینار آموزش به بیمار بیمارستان فارابی با هدف آشنایی هرچه بیشتر با این موضوع و بررسی اثربخشی آموزش به بیمار در افزایش سطح سلامت بیماران و جامعه، با حضور جمعی از سوپروایزرها و رابطان آموزش به بیمار بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

وبینار آموزش به بیمار بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، وبینار آموزش به بیمار این بیمارستان ظهر چهارشنبه 9 شهریور 1401 با شرکت جمعی از سوپروایزرها و رابطان آموزش به بیمار بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. زینب چاوشی، سوپروایزر آموزش به بیمار بیمارستان فارابی و سخنران این وبینار در آغاز این برنامه با اشاره به لزوم برگزاری وبینار آموزش به بیمار گفت: با توجه به نظرسنجی که از همکاران داشتیم متوجه شدیم که لازم است یک وبینار در حوزه آموزش به بیمار برگزار کنیم. این برنامه شامل دو قسمت است که در قسمت اول به مبحث آموزش به بیمار و در قسمت دوم به الزاماتی که باید در واحدهای بیمارستان برای مدیریت آموزش به بیمار وجود داشته باشد، می پردازیم. البته همه ما می دانیم که آموزش به بیمار همواره دشواری های خاص خود را دارد اما باید سعی کنیم چنین تصوری را از ذهن خود دور کرده و با حس خوب به بحث آموزش به بیماران نگاه کنیم.
وی در ادامه به بیان فرایند برنامه ریزی، روش آموزش، رسانه های آموزشی و موانع آموزش به بیمار پرداخت و عنوان کرد: آموزش به بیمار فرایندی است که فرصت های یادگیری را برای بیمار و خانواده وی در زمینه بیماری، درمان، مکانیسم های سازگاری و افزایش مهارت فراهم می کند. در واقع آموزش به بیمار فرایندی است که به افراد کمک می کند تا رفتارهای مربوط به سلامتی را از نظر دانش، مهارت، نگرش و ارزش ها بیاموزند و آن ها را در زندگی خود به کار ببرند. باید بدانیم که آموزش به بیمار یک فرایند هدفمند، سیستماتیک، منظم و طراحی شده است که به دنبال آن در آگاهی، نگرش و مهارت بیمار تغییر ایجاد می کند.
چاوشی همچنین توضیحاتی را درباره مزایای آموزش سلامت به مددجو مطرح کرد و افزود: آموزش به بیمار علاوه بر افزایش رضایتمندی بیماران، باعث کاهش اضطراب، افزایش نتایج درمان با پایبندی به اقدامات مراقبتی، کاهش بروز عوارض بیماری، تکمیل برنامه های درمانی، کاهش پذیرش مجدد بیماران، بهبود کیفیت زندگی بیمار و همچنین کاهش هزینه های بهداشتی و درمانی خواهد شد.
سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان فارابی بر تاثیر رسانه در آموزش سلامت نیز تاکید کرد و افزود: رسانه آموزشی واسطه ای است برای انتقال پیام. این رسانه تنوع بسیار ی دارد، از رسانه های نوشتاری و نمایشی تا پوستر و پلاکارد و از این دست موارد. همین تنوع باعث می شود تا انتقال مطلب به بیمار راحتتر صورت بگیرد. پس در اینجا اهمیت و تاثیر رسانه در آموزش بیش از پیش مشخص شود.
در قسمت دوم این وبینار چاوشی با اشاره به الزامات آموزش به بیمار اظهار داشت: سیاست آموزش به بیمار یا آموزش سلامت برای ارتقا سلامت بیمار، همراهان و جامعه بوده و اهداف آن نیز افزایش دسترسی به خدمات آموزش سلامت، خود مراقبتی، ایجاد تغییر رفتار در بیماران، همراهان و جامعه، افزایش رضایت از خدمات سلامت و آموزش برای ارتقا سلامت کارکنان درمان است.
وی در راستای اجرای این سیاست ها، وظایف سرپرستاران و رابطان آموزش به بیمار را مهم برشمرد و تصریح کرد: برای این که یک رابط آموزش بتواند عملکرد مثبتی داشته باشد باید با انجام نیازسنجی، اولویت های آموزشی را مشخص کرده و بر اساس این اولویت بندی، محتوای آموزشی، رسانه و تجهیزات آموزشی مورد نیاز را برای بیمار فراهم کند.
آموزش بدو ورود به بیماران، آشنایی با مقررات، فضای فیزیکی و تجهیزات بخش و آشنایی با محورهای منشور حقوق بیمار از دیگر موضوع هایی بود که سوپروایزر آموزش به بیمار بیمارستان فارابی در این وبینار به آن ها اشاره کرد.
  • گروه خبری : اخبار آموزش سلامت
  • کد خبر : 230749
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه