تامز استوری: معرفی کتاب روش های نوین شناسایی و درمان خشکی چشم
کتاب روش های نوین شناسایی و درمان خشکی چشم به همت دکتر مهرداد محمدپور، فوق تخصص قرنیه و استاد گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی و دکتر زهرا حیدری، عضو هیئت علمی گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی مازندران و با همکاری دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی، فوق تخصص قرنیه و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران به رشته تحریر در آمده است. دکتر محمدپور در گفت و گو با روابط سینا رسانه ی این دانشگاه، توضیحات کاملی را درباره تالیف، چاپ و گروه های هدف این کتاب بیان کرد.
جلسه فصلی شورای پژوهشی دانشکده پزشکی در بیمارستان فارابی برگزار شد
دکتر نیما رضائی: باید به ستارههایی که در آسمان پژوهش داریم انگیزه داده و از آنان تقدیر کنیم
در سومین جلسه فصلی شورای پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1403 که در بیمارستان فارابی برگزار شد، دکتر نیما رضائی، معاون پژوهشی این دانشکده با تاکید بر اهمیت کاربرد ادبیات درست در پژوهش و انتشار مقاله گفت: ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران و گروه های مختلف همکارانی داریم که هم شایستگی و هم صلاحیت لازم را برای کارهای پژوهشی دارند. شاید بتوان گفت تنها مشکل ما در حال حاضر انگیزه است. به همین دلیل باید ادبیات درست در پژوهش غالب شود تا افراد دوباره انگیزه گرفته و از فعالیت های پژوهشی خود لذت ببرند.
برگزاری مراسم هفته کتاب و کتاب خوانی در بیمارستان فارابی با تاکید بر ترویج فرهنگ مطالعه
فاطمه جعفری، مسئول کتابخانه بیمارستان فارابی در حاشیه مراسم گرامیداشت هفته کتاب و کتاب خوانی در مصاحبه با روابط عمومی این بیمارستان از برنامه های کتابخانه برای ترویج مطالعه میان دستیاران و کارکنان گفت.
تازه های کتاب 1403 وارد سیستم اطلاعاتی کتابخانه بیمارستان فارابی شد
کتابخانه بیمارستان فارابی برای رفاه حال اساتید، پزشکان و کارکنان این بیمارستان، تازه های کتاب 1403 را وارد سیستم اطلاعاتی این کتابخانه کرد.
همزمان با سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
70 جلد کتاب علمی جدید به کتابخانه بیمارستان فارابی اضافه شد
کتابخانه بیمارستان فارابی در راستای تامین کتاب و منابع علمی درخواستی اعضای هیئت علمی این بیمارستان اقدام به خرید 70 جلد کتاب علمی جدید از سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کرد.
Evaluation of the effect of artificial tears on corneal epithelial thickness changes after photorefractive keratectomy
Artificial tear usage may increase the rate of the epithelial remodeling process in post-PRK patients without significantly altering the final epithelial thickness profile.
Reply to: Comment on: Comparison of the ocular ultrasonic and optical biometry devices in different quality measurements
Patients using artificial tears showed a faster thickening, especially in the central and paracentral zones, but there were no significant differences between the two groups in the final follow‑up
دانشگاه علوم پزشکی تهران پیشتاز در اولین ها
تامز تاپ 12: پیوند سلول های بنیادی قرنیه و بازسازی لیمبوس برای اولین بار در جهان و در بیمارستان فارابی انجام شد
به همت گروه چشم پزشکی و مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اولین بار در جهان پیوند سلول های بنیادی قرنیه و بازسازی لیمبوس در بیمارستان فارابی انجام شد. دکتر سید فرزاد محمدی، عضو هیئت علمی گروه چشم و رئیس مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی این دانشگاه که انجام این جراحی را به عهده داشت درباره این پیوند گفت: یکی از سناریوهای سخت بالینی که چشم پزشکان با آن مواجه هستند از بین رفتن خصوصیت ها و ویژگی های زیستی سطح چشم است. زیرا این سطح یک بافت بسیار پیچیده زیستی محسوب شده و ممکن است به علت بیماری های مادرزادی، آسیب های وارده شده به چشم و یا دلایل مختلف دچار نارسایی شود. در این موارد نیاز به پیوند لایه های هادی سلول های بنیادی سطح چشم وجود دارد. در حال حاضر فرایند استحصال و پیوند این لایه فوق تخصصی و بسیار ظریف از روی کره چشم فرد اهدا کننده که فرایند دشواری نیز به شمار می رود برای اولین بار در جهان و در بیمارستان فارابی انجام شده است.
تامز بست 16: نسخه سوم ربات کمک جراح Arash Assist و تحولی که در آموزش چشم پزشکی ایجاد می کند
مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری بیمارستان فارابی سال هاست که به دنبال استفاده از تکنولوژی های روز دنیا به ویژه هوش مصنوعی در زمینه آموزش دستیاران چشم پزشکی است. همین هدف باعث ایجاد پیوند میان این مرکز و گروه رباتیک ارس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی شد تا در نهایت این همکاری منجر به تولید محصول دانش بنیانی با عنوان ربات کمک جراح Arash Assist شود. همچنین نسخه سوم این ربات پس از بررسی های انجام شده و برای اولین بار در اتاق عمل چشم بیمارستان فارابی و روی چشم اهدایی انسان که به دلیل آلودگی های زیستی قابلیت پیوند نداشت، مورد استفاده قرار گرفت. این ربات دارای دو بازو است که یک بازوی آن در دست استاد جراح چشم قرار گرفته و با ثبت حرکات دست وی می تواند این حرکات را به بازوی دیگر انتقال داده تا دستیار چشم پزشکی به کمک بازوی دوم این بازخوردهای لمسی را دریافت کند. دکتر سید فرزاد محمدی، عضو هیئت علمی گروه چشم و رئیس مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این فیلم روش استفاده از این بازوی رباتیک را توضیح می دهد.
کنفرانس هفته پژوهش در بیمارستان فارابی
دکتر محمدطاهر رجبی: همه ما به نوعی فعالیت پژوهشی انجام می دهیم
به مناسبت هفته پژوهش، جمعی از اعضای هیئت علمی بیمارستان فارابی در کنفرانس هفتگی این مرکز به ارائه گزارشی از دستاوردهای پژوهشی این بیمارستان در سال جاری پرداختند.