دریافت نوبت: nobat.tums.ac.ir
  • تاریخ انتشار : 1391/12/24 - 10:33

پیوند قرنیه مصنوعی لایه ای برای اولین بار در جهان در بیمارستان فارابی

با تلاش متخصصان بیمارستان فارابی برای اولین بار در جهان پیوند قرنیه مصنوعی لایه ای تولید داخل روی چشم یک بیمار 28 ساله انجام شد.

پیوند قرنیه مصنوعی لایه ای برای اولین بار در جهان در بیمارستان فارابی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، اولین پیوند قرنیه مصنوعی لایه ای برای درمان کدورت های قرنیه ای شدید برای اولین بار در جهان در بیمارستان فارابی (قطب چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران) توسط دکتر محمود جباروند فوق تخصص قرنیه ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس بیمارستان فارابی انجام شد . بنا بر این گزارش ، این قرنیه مصنوعی در ایران طراحی و ساخته شده است . این عمل پیوند ابتدا بر روی چند نمونه حیوانی با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت و در حال حاضر بر روی 5 نفر از بیماران بیمارستان فارابی انجام شد و کاملاً موفقیت آمیز بوده است . این عمل جراحی در افرادی که دچار سوختگی شیمیایی دو طرفه شده اند و کسانی که دچار کدورت قرنیه شدید هستند قابل انجام است ، در این افراد لایه ای که کدورت شدید دارد برداشته می شود و جای آن لایه مصنوعی قرنیه پیوند می گردد ؛ در این روش هیچ گونه جراحی داخل چشمی انجام نمی شود . براساس این گزارش در روز سه شنبه مورخ 24/12/89 ، یک مورد عمل جراحی پیوند قرنیه مصنوعی لایه ای توسط دکتر جباروند بر روی یک خانم 28 ساله که از کودکی به دلیل مشکلات پوستی ، دید خود را از دست داده بود ؛‌ صورت گرفت و امروز صبح بعد از باز کردن پانسمان چشم بیمار شاهد بازگشت دوباره بینایی وی به فاصله 5 متر بودیم ؛ ‌به طوری که بیمار قادر به انجام کارهای شخصی خود بود و در بخش های بیمارستان توانست به تنهایی قدم زند.
  • گروه خبری : پژوهش و دستاوردهای علمی
Author: