الف- شناسایی و گزارش ­دهی عفونتهای بیمارستانی:
 
با برقراری نظام مراقبت کشوری عفونت های بیمارستانی در کشور از سال 1385 انتظار می رود تمامی بیمارستان های دولتی و خصوصی بصورت منظم آمار عفونت های بیمارستانی را با تعاریف و فرم یکسان به مرکز مدیریت بیماری ها گزارش نمایند .
اخیراً سازمان جهانی بهداشت تعریف جامع تری از این عفونت ها ارائه کرده و آنها را عفونت های ناشی از مراقبت های بهداشتی ( Health care-associated infextion )می خواند و در سال 2005 میلادی شعار مراقبت سالم تر مراقبت تمیز است ( Clean care is safer care ) را مطرح کرده است .
براساس نظام کشوری مراقبت از عفونت بیمارستانی (NNIS ) گزارش دهی چهار نوع عفونت بیمارستانی بصورت ماهیانه از واحدهای کنترل عفونت بیمارستانها الزامیست. در حال حاضر عفونت های ادراری و عفونت های زخم جراحی و عفونت مجاری تنفسی و عفونت خونی مشمول گزارش دهی نظام کشوری مراقبت از عفونت بیمارستانی هستند تعاریف این عفونت ها و نجوه بیماریابی در متن سند خط مشی بتفضیل آمده است
 
ب- بیمار یابی و تشخیص عفونت بیمارستانی:

اساس بیماریابی و تشخیص عفونت بایستی مطابق با تعاریف ذکر شده در NNIS باشد الگوریتم تشخیص عفونت بیمارستانی برای چهار عفونت اصلی بشرح زیر است:
بیمار یابی و تشخیص عفونت بیمارستانی در  3مرحله صورت می گیرد
- گزارش دهی موارد عفونت بیمارستانی از بخشها
- پیگیری و بازدید روزانه بیماران عفونی توسط سوپروایزر کنترل عفونت
- بررسی روزانه نتایج کشت آزمایشگاه میکروبشناسی توسط سوپروایزر کنترل عفونت
 
گزارش دهی موارد عفونت بیمارستانی از بخش ها:
سرپرستاران و مسئولین کلیه واحدها اعم از بخش ها، درمانگاهها و اتاق های عمل در شیفت صبح و پرستاران مسئول در شیفتهای عصر و شب موظف هستند تمامی بیماران با تشخیص هر نوع عفونت چشم یا علائم سایر عفونت ها مانند تب بالای 5/37، تغییر محل زخم به نفع عفونت ، شروع آنتی بیوتیک جدید یا تغییر آنتی بیوتیک یا تشخیص پزشک مبنی بر عفونت ، انجام کشت از ترشحات یا محل زخم یا انجام کشت خون ، درخواست مشاوره عفونی توسط پزشک معالج را با ذکر مشخصات بیمار و شماره پذیرش به واحد کنترل عفونت و دفتر پرستاری گزارش دهند.
 
پیگیری و بازدید روزانه بیماران عفونی:
 تمامی بیمارانی که با تشخیص عفونت چشم از جمله اندوفتالمیت و اولسر قرنیه و سلولیت و ... یا سایر عفونت های مشمول تعریف NNIS مانند عفونت ریه، عفونت های ادراری و یا خونی یا عفونت زخم جراحی که از واحدها گزارش شده اند بایستی روزانه مورد بررسی و مصاحبه قرار گیرند.
در ابتدا پرونده بیماران عفونی با دقت بررسی و سوابق بستری و جراحی قبلی در همین مرکز کنترل می گردد سپس از خود بیمار و همراهان وی در باره علت بستری جدید و سابقه بستری و یا جراحی قبلی او سوال می شود
در صورت وجود سابقه بستری یا جراحی قبلی در طی یکسال یا سی روز گذشته در همین مرکز فرم درخواست پرونده قبلی تکمیل و مدارک پرونده قبلی از بایگانی و واحد مدارک پزشکی دریافت و ضمیمه پرونده جدید می گردد. پس از بررسی پرونده قبلی در صورت تطابق ویژگیهای بیمار با تعاریف NNIS فرم شماره 1 تکمیل می گردد. نمونه فرم شماره 1 بیمار یابی در ادامه آمده است. فرم مذکور بعد از تکمیل بهمراه پرونده بیمار بایستی توسط پزشک کنترل عفونت بیمارستان بررسی و در صورت تایید عفونت بیمارستانی و اختصاص کد صحیح مهر و امضا شود.
 
نکته : بیمارانی که فرم شماره 1 برای آنها تکمیل شده است بایستی روزانه تا زمان  ترخیص یا فوت بازدید و از نظر سیر بیماری و آزمایشات تشخیصی پیگیری  شوند.
 
بررسی روزانه نتایج کشت آزمایشگاه میکروبشناسی:
نتایج کشت های میکروبی از ترشحات چشم یا اتاقک های قدامی و خلفی همچنین نتایج کشت خون ، ادرار یا سایر مایعات بدن بیمار بایستی روزانه توسط سوپروایزر کنترل عفونت دریافت و مورد بررسی قرار گیرد. درصورتی که نتایج کشت مربوط به بیماران بستری بیمارستان باشد مشخصات پرونده و شماره پذیرش بیمار جهت پیگیری از نظر عفونت بیمارستانی مشمول تعاریف NNIS  (موارد ذکر شده در بند 2)ثبت می گردد .
 
ج- جمع آوری داده ها و ارسال آمار:
 
اطلاعات ثبت شده در فرم شماره 1 بیماریابی در پایان هر ماه (حداکثر تا روز دهم ماه بعد) در نرم افزار کشوری مراقبت از عفونت بیمارستانی  INIS  وارد شده و بصورت لیست خطی موارد عفونت بیمارستانی در
فرم شماره 2  بدو صورت ( هم فایل با پسوند idf  و هم برگه پرینت) گزارش گیری می شود .
 
نکته : CD مربوط به نرم افزار فوق در واحد کنترل عفونت موجود و بر روی کامپیوتر نصب شده است
فرم های شماره 1 بیماریابی جهت بررسی اطلاعات و مطالعات مربوطه در واحد کنترل عفونت بایگانی می شوند و فرم شماره 2 لیست خطی پرینت شده در دو نسخه تهیه و توسط رئیس کمیته کنترل عفونت بیمارستان و پزشک و پرستارکنترل عفونت تایید و امضا شده و به کمیته کنترل عفونت دانشگاه ارسال می گردد و فرم شماره 2 لیست خطی بصورت فایل idf  از طریق سیستم پورتال ثبت اطلاعات کشوری موارد عفونت های بیمارستانی به سایت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ارسال می گردد .
آدرس سایت : www.inis.health.gov.ir
 
  • تاریخ انتشار : 1401/03/17 - 12:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 30
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست معاونت بین الملل بیمارستان فارابی برگزار شد

دکتر سید حسام هاشمیان: برای برگزاری وبینارهای مشترک با مراکز مطرح چشم پزشکی جهان برنامه ریزی کرده ایم

معاون بین الملل گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی در گفت و گو با روابط عمومی این مرکز به تشریح برنامه های علمی مشترک بیمارستان با مراکز مطرح چشم پزشکی جهان پرداخت.

نشست معاونت بین الملل بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه آموزشی معاونت درمان این مرکز صبح سه شنبه 17 خرداد 1401 با حضور دکتر مهدی خداپرست، رئیس، دکتر محمدرضا اکبری باغبانی، مدیر گروه چشم پزشکی، دکتر سید حسام هاشمیان، معاون بین الملل و دکتر حمید ریاضی اصفهانی، معاون آموزشی بیمارستان برگزار شد.
در این جلسه پس از معرفی تعدادی از چشم پزشکان مشهور مراکز چشم پزشکی مطرح جهان توسط معاون بین الملل بیمارستان فارابی، دکتر خداپرست با ابراز خشنودی از ایجاد ارتباط با این مراکز اظهار داشت: در معاونت بین الملل بیمارستان فارابی بستر به گونه ای فراهم شده که ظرفیت خوبی برای ایجاد چنین ارتباط هایی داریم. خوشبختانه دکتر هاشمیان در از زمان تصدی سمت معاونت بین الملل نشان داده که ایده های خوبی در این زمینه دارد. وی همچنین افزود: برگزاری برنامه های علمی مشترک با مراکز درمانی به نام سایر کشورها کاری بزرگ و فاخر است. این موضوع باعث پربارتر شدن ویترین چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی خواهد بود. البته برگزاری این برنامه ها و ایجاد ارتباط با چشم پزشکان سایر کشورها کاری است که باید با نهایت دقت انجام شود. زیرا هدف ما این است که از بهترین چشم پزشکان خارجی برای سخنرانی در کنفرانس ها و وبینارها دعوت کنیم.
پس از این جلسه نیز معاون بین الملل گروه چشم پزشکی در گفت و گو با روابط عمومی بیمارستان فارابی گفت: برای برگزاری وبینارهای مشترک با مراکز مطرح چشم پزشکی جهان برنامه ریزی کرده ایم و این برنامه ها در قالب کنفرانس هایی است که در دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان Appraise to Raise مطرح می شود. در مرحله اول قرار است اساتید چشم پزشکی مورد نظر به عنوان سخنران در کنفرانس های گروه چشم پزشکی شرکت کنند. در مرحله بعد هدف این است که از این اساتید به عنوان استاد راهنما در پایان نامه بهره مند شویم و در نهایت به دنبال این هستیم که بتوانیم با مراکز چشم پزکی مورد نظر تبادل دانشجو داشته باشیم.
دکتر هاشمیان در ادامه از روند رضایت بخش مکاتبه با چشم پزشکان مشهور و صاحب نظر در رشته های چشم پزشکی خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر از حدود 20 استاد چشم پزشکی که عمدتا در مراکز درمانی آمریکای شمالی حضور دارند دعوت کرده ایم و این افراد نیز تمایل خود را برای حضور در برنامه های علمی ما ابراز کرده اند. امیدواریم بتوانیم در یک یا دو ماه آینده این کنفرانس های مشترک را آغاز کنیم.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 230774
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *