جلسه کمیته مصرف منطقی آنتی بیوتیک بیمارستان فارابی برگزار شد
دکتر کاظم رهنما: هر جا که منافع بیمار و بیمارستان در میان باشد حتما پیگیر هستیم
گزارشی از میزان مصرف آنتی بیوتیک از تابستان 1401 تا بهار 1402 و موارد مقاومت میکروبی در برابر این داروها از مهمترین موضوعات مطرح شده در جلسه کمیته مصرف منطقی آنتی بیوتیک بیمارستان فارابی بود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته مصرف منطقی آنتی بیوتیک (استوارد شیپ) این مرکز بامداد چهارشنبه 7 تیر 1402 با حضور دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، معاون درمان، دکتر سید علی طباطبائی، رئیس بخش اورژانس، دکتر کاظم رهنما، مدیر، دکتر محمدرضا مهرابی بهار، مسئول ایمنی و ثریا کریمی، سرپرستار این بیمارستان برگزار شد.
این جلسه با ارائه گزارشی از مقایسه میزان کل مصرف آنتی بیوتیک به تفکیک فصل، مصرف سرانه و موارد مشمول استواردشیپ از تابستان 1401 تا بهار 1402 توسط دکتر فاطمه صبوری و نیاز به ایجاد برخی تغییرات و موارد مورد نیاز داروخانه در سامانه HIS جدید به وسیله دکتر مرضیه قربانی، داروسازان بیمارستان فارابی مطرح و در خصوص آن ها بحث شد.
دکتر رهنما نیز ایجاد تغییرات مورد نیاز بیمارستان در سامانه HIS را ضروری برشمرد و گفت: بنده پیش از این نیز تجربه استفاده از سامانه HIS موجود در بیمارستان فارابی و مکاتبه با شرکت مورد نظر را دارم. مشکلاتی در این سامانه وجود دارد که باید رفع شود. البته در بسیاری از زمینه ها نیز شاهد همکاری از طرف شرکت خدمات دهنده بودیم اما باید منافع بیمارستان فارابی را در نظر گرفت و هرجا که پای منافع بیمار و بیمارستان در میان باشد حتما پیگیر هستیم.
در ادامه شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی نیز با ارائه گزارشی از مقاومت میکروبی مشاهده شده در برابر آنتی بیوتیک ها به اهمیت این موضوع اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل مشکلاتی که در این زمینه داشتیم مجبور شدیم علاوه بر برنامه ریزی های انجام شده کمی سخت گیری ها را نیز افزایش دهیم. زیرا در این خصوص ملزم و موظف به اجرای دستورالعمل ها هستیم. به ویژه درباره آنتی بیوتیک هایی مانند سفتازیدیم و ونکومایسین. خوشبختانه همکاری خوبی هم با داروخانه بیمارستان داریم. در واقع هدف ما همکاری با همه بخش های بیمارستان و تامین نیازهای آنان به آنتی بیوتیک بر اساس دستورالعمل هاست.
شاخص های اجرای استواردشیپ در مراکز درمانی مانند درصد میکروارگانیسم های مقاوم به چند دارو، میزان مصرف آنتی بیوتیک های دارای محدودیت تجویز به کل مصرف و میزان مصرف آنتی بیوتیک های دارای محدودیت تجویز در بازه زمانی مشخص نسبت به مدت مشابه سال گذشته از دیگر مواردی بود که در این جلسه به آن ها اشاره شد.
ارسال نظر