تزریقات ایمن:
 
رویکردهای ذیل بمنظور استفاده صرفاً یکبار از وسایل تزریقات باید اجرا گردد:
- کلیه امکانات لازم (بطور مثال مشتمل بر سرنگ، سرسوزن، ویال دارو، ست سرم، الکترودهای سوزنی، کلیه سوزنهای مربوط به بیوپسی­ها و سایراقدامات تهاجمی) جهت رعایت ایمنی تزریق باید بصورت یکبار مصرف و به میزان کافی در دسترس کارکنان باشد.
- برنامه آموزش مستمر سالیانه برای گروه­های هدف منطبق با نیازسنجی آموزشی در زمینه لزوم استفاده یک بار از وسایل تزریقات یک بارمصرف و خطرات استفاده مجدد از آنها  اجرا می گردد.
- برای هر تزریق باید از یک سرنگ استریل یکبار مصرف جدید استفاده گردد. تاریخ انقضاء باید قبل از استفاده کنترل شده و از وسایلی که تاریخ انقضاء آنها گذشته است، استفاده نگردد. همچنین قبل از استفاده از سرنگ و سر سوزن باید بسته بندی آن، چک شده تا فاقد هر گونه پارگی و یا سوراخ باشد.
نکته: در صورت تماس سر سوزن با سطح غیر استریل، از استفاده از آن باید اجتناب نمود. همچنین سر سوزن باید بلافاصله بصورت ایمن و از طریق safety box دفع گردد.
- حتی المقدور باید از ویال های تک دوزی استفاده گردد. درصورت الزام به استفاده از ویال چنددوزی، باید برای هر بارکشیدن دارو ازسرسوزن جدید و استریل استفاده شود. همچنین سر ویال نیز با استفاده از پنبه استریل و الکل، ضد عفونی گردد.
نکته: در زمان استفاده از ویال چند دوزی، هر ویال باید مختص یک بیمار باشد. ثبت مشخصات بیمار شامل نام و نام خانوادگی و نیز تاریخ  اولین استفاده از ویال باید بر روی برچسب ویال درج گردد. ویال پس  از آماده سازی باید در یخچال نگهداری گردد.
 
               
  • تاریخ انتشار : 1401/07/24 - 13:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 392
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

نقاط ضعف و قوت بیمارستان فارابی در شاخص های کنترل عفونت نیمه اول 1401

سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در گزارش شاخص های نظارتی کنترل عفونت 6 ماهه اول سال 1401 این بیمارستان از افزایش میزان استفاده از وسایل حفاظت فردی و اثربخشی فعالیت های کنترل عفونت و کاهش شاخص بهداشت دست در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته کنترل عفونت این مرکز صبح یکشنبه 24 مهر 1401 با حضور دکتر سید محسن رفیع زاده، معاون درمان، دکتر سید علی طباطبائی، رئیس بخش اورژانس و فریده آژیر، مدیر پرستاری بیمارستان برگزار شد.
در این جلسه همانند جلسه های ماهانه این کمیته ابتدا به بررسی گزارش موارد عفونت پس از جراحی پرداخته شد و پس از آن شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی با بیان آمار درصد مقاومت میکروبی تابستان 1401 گفت: با توجه به تغییراتی که از خرداد سال جاری در سامانه جدید HIS بیمارستان داشتیم در حال حاضر نمی توانیم مقایسه دقیقی از درصد مقاومت میکروبی سال 1401 و 1400 داشته باشیم. زیرا فعلا دسترسی به آمار ثبت شده بیمارانی که بیش از 24 ساعت بستری شده اند نداریم. این موضوع باعث شده تعداد گزارشات مربوط به بیماران بستری شده در تابستان 1401 کاهش داشته باشد و به همین دلیل نمی توانیم گزارش دقیقی از کاهش یا افزایش میزان مقاومت میکروبی در برابر آنتی بیوتیک ارائه کنیم. اما در زمینه بررسی درصد عفونت محل جراحی نسبت به کل جراحی ها در سه ماهه دوم امسال شاهد کاهش موارد عفونت در مقایسه با سال 1400 هستیم. این در حالی است که تعداد بیماران بستری شده در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. همکاری خوب میان اعضای کادر درمان و برنامه ها و بازدیدهای آموزشی را می توان یکی از دلایل این امر برشمرد.
وی در ادامه به افزایش میزان نیدل استیک در میان کادر درمان در سه ماهه دوم سال 1401 اشاره کرد و افزود: متاسفانه با افزایش تعداد بیماران بستری شده در این بازه زمانی نسبت به سال گذشته شاهد افزایش موارد نیدل استیک نیز هستیم. ما همچنان در کلاس های آموزشی و بازدیدها به کارکنان در زمینه راهکارهای پیشگیری از نیدل استیک آموزش می دهیم و تلاش می کنیم تا از بروز این موارد پیشگیری کنیم.
مقایسه شاخص های نظارتی 6 ماهه اول سال های 1400 و 1401 مورد دیگری بود که رضائی به آن پرداخت و اظهار داشت: در 6 ماه اول سال 1401 شاهد رشد شاخص های استفاده از وسایل حفاظت فردی و اثربخشی فعالیت های کنترل عفونت هستیم. اما از طرف دیگر با کاهش شاخص بهداشت دست مواجه هستیم. در سال گذشته به دلیل شیوع کرونا و رعایت بهداشت دست آمار بهتری در این زمینه داشتیم اما این شاخص در سال جدید کاهش داشته است. البته حد مورد نظر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران 30 درصد است که ما همچنان بالاتر از این حد هستیم ولی رعایت بهداشت دست در بیمارستان موضوع مهمی به شمار می رود و کارکنان باید توجه بیشتری به این مسئله داشته باشند.
سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در پایان افزود: خوشبختانه در سال جاری با همکاری مدیر پرستاری و سرپرستاران توانستیم موارد موجود در چک لیست ها را که به دلیل شیوع کرونا شاید ناخواسته کمتر به آن ها توجه می شد را دوباره مورد بازبینی قرار داده و اصلاحات لازم را انجام دهیم.
  • گروه خبری : کمیته کنترل عفونت
  • کد خبر : 230711
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *