نحوه صحیح استفاده از قطره های چشمی

بعد از عمل جراحی چشم معمولا بیمار باید تا مدت زمانی که چشم پزشک مشخص کرده از قطره های چشمی مانند قطره های آنتی بیوتیک استفاده کند. اما علاوه بر استفاده ی به موقع از این قطره ها باید نحوه دقیق چکاندن آن ها در چشم را نیز بداند. نکاتی مانند:
 
- توصیه می‌شود  شخص دیگری برای شما قطره یا پماد را  بریزد.
- سعی کنید قطره‌ها را در زمان تعیین شده استفاده نمایید.
- قطره باز شده را در حرارت معمولی (25 تا 30 درجه سانتیگراد) نگهداری نموده و حداکثر تا 3 هفته پس از باز نمودن درپوش، از آن استفاده کنید.
- قطره کلوبیوتیک یا کلرامفنیکل را در یخچال نگه داری کنید.
- دست هایتان را قبل از استفاده از قطره ها با آب و صابون بشویید.
- صاف بنشینید، به آرامی سرتان را به عقب برگردانید.
- با چشم هایتان به سقف نگاه کنید.   
- با انگشت پلک پایینی را به سمت پایین و جلو بکشید تا یک فضای کیسه مانند ایجاد شود.
- قطره چکان را 2 سانتی متر بالای چشم  قرار دهید و آن را فشار دهید. قطره را به داخل این فضا انداخته بدون اینکه نوک قطره چکان با چشم یا پلک تماس یابد. (به منظور جلوگیری از آلودگی ظرف قطره و چشم)
- بیشتر قطره‌ های چشمی از طریق سیستم مجرای اشکی - بینی وارد بینی می ‌شوند.
- در صورت لزوم برای جلوگیری از این کار با انگشت اشاره، محل تلاقی دو پلک نزدیک به بینی را به مدت 2 تا 3 دقیقه یا حداقل 20 ثانیه بفشارید. 
- زمانی که شما پلک می‌ زنید قطره به خارج از چشم پمپ می ‌شود. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از این کار چشم هایتان را به آرامی ببندید.
- اگر نیاز بود که دو قطره متفاوت را در یک زمان استفاده کنید، بین آن‌ها حداقل پنج دقیقه فاصله بگذارید.
- شب ها تا شش ساعت خواب، نیازی به چکاندن قطره نیست. مگر قطره ‌های آنتی بیوتیکی که به شما توصیه می‌ شود.
- برای تمیز کردن ترشحات غلیظ شده‌ی پلک‌ها بعد از عمل به خصوص صبح ها می‌ توانید از چکاندن سرم شستشوی استریل یا چند قطره از آنتی‌بیوتیک چشمی ، روی پلک‌ها استفاده کنید و سپس به آهستگی با پنبه یا تنظیف استریل، از قسمت داخل چشم به خارج آنرا تمیز کنید (دقت کنید به کره چشم فشار وارد نشود)
 
در این فیلم که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده، نحوه صحیح استفاده از قطره های چشمی به بیماران آموزش داده شده است.

 

سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید