دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/12/23 - 08:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1014
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

آماده برای مدیریت بحران چهارشنبه آخر سال 1401

توصیه های اورژانسی برای مصدومان چشمی چهارشنبه سوری

بیمارستان فارابی به عنوان قطب علمی چشم پزشکی همواره در شب چهارشنبه سوری آمادگی بالای خود را در مدیریت بحران نشان داده و امسال نیز همانند سال های گذشته با تمام توان آماده پذیرش مصدومان احتمالی این شب است. همچنین چشم پزشکان این بیمارستان توصیه هایی را نیز برای کاهش آسیب های وارد شده به چشم دارند که می توانید در این مطلب آن ها را مطالعه کنید.

آماده برای مدیریت بحران چهارشنبه آخر سال 1401
مانند هر سال هنوز به شب چهارشنبه آخر سال نرسیده صدای انفجار و ترقه در سراسر شهر به گوش می رسد و نوید از آمادگی برخی از هموطنان برای برگزاری هرچه پر سر و صداتر و پر انفجارتر چهارشنبه سوری را می دهد! اما ما در بیمارستان فارابی امیدواریم این جمله ای که نوشتیم در حد همین طنز تلخ باقی بماند و هیچ گاه به واقعیت تبدیل نشود. زیرا سال هاست که از نزدیک شاهد مصدومانی هستیم که توصیف شرایط چشمان آن ها با کلمات ممکن نیست. گاه به قدری وضعیت مصدومانی که چشمان آن ها آسیب دیده وخیم است که حتی باعث ناراحتی کادر درمان می شود. حال تصور کنید خانواده این افراد چه حسی دارند. کسی که تا روز قبل با احساس نور تابیده شده از پنجره روی چشمانش از خواب بیدار می شده حال دیگر هیچ چیز را نخواهد دید. فقط در اثر یک اشتباه یا به اصطلاح خود نوجوانان و جوانان یک هیجان بی مورد.
به گفته بسیاری از چشم پزشکان بسیاری از مصدومیت های ناشی از برخورد مواد محترقه به چشم جبران ناپذیرند و شخص مصدوم برای همیشه بینایی خود را از دست خواهد داد. توصیه نه فقط چشم پزشکان بلکه تمام جامعه سلامت کشور این است که در این شب بیشتر مراقب باشیم و در آستانه بهار و سال جدید باعث بروز حوادث تلخ نشویم. بهتر است خانواده ها در شب چهارشنبه سوری بیشتر مراقب فرزندان خود باشند. به ویژه کودکان و نوجوانان. زیرا آمارها نشان می دهد این گروه های سنی بیش از سایر گروه ها در این شب آسیب می بینند. بهتر است در شب چهارشنبه آخر سال از خانه خارج نشویم. زیرا برخی از مراجعه کنندگان به بیمارستان فارابی می گویند که تنها در حال تماشای آتش بازی و ترقه بازی یا در حال عبور از کوچه و خیابان بودند که در اثر پرتاب مواد محترقه به صورت اتفاقی دچار مصدومیت شده اند. به همین سادگی. اما عوارض همین عبارت «به همین سادگی» ممکن است تا آخر عمر همراه شخص آسیب دیده باشد. پس باز هم تاکید می کنیم در این شب بیشتر مراقب سلامت خود به ویژه چشمانتان باشید تا این روزهای نزدیک سال نو را با خاطرات شیرین به پایان برسانید.
در هر صورت برخی از حوادث چهارشنبه سوری ممکن است اجتناب ناپذیر باشد و به همین دلیل مسئولان و کادر درمان بیمارستان فارابی همانند سال های گذشته برای مدیریت بحران در این شب، برنامه ریزی های لازم را انجام می دهند تا مراجعه کنندگان به این بیمارستان بهترین و با کیفیت ترین خدمات چشم پزشکی را دریافت کنند. اما برای رعایت نکات ایمنی در این شب توصیه هایی را برای مخاطبان عزیز داریم که با انجام آن می توانید تا زمان رسیدن به اورژانس چشم پزشکی از وارد شدن آسیب بیشتر به چشم جلوگیری کرد:

- معمولا آسیب های چشمی در اثر وارد شدن جسم خارجی پرتاب شده از مواد محترقه به چشم، ایجاد می شود. پس سعی کنید از محل های آتش بازی و ترقه بازی دوری کنید.
- بهتر است با فاصله از آتش بایستید و از حضور کودکان در این محل ها جلوگیری کنید. زیرا کودکان در برابر حوادث چهارشنبه سوری آسیب پذیرترند.
- در صورتی که جسم خارجی وارد چشم شما شد به هیچ عنوان نباید سعی کنید تا آن را خارج کنید. زیرا این کار آسیب بیشتری به چشم وارد می کند.
- از قرار دادن دستمال، پانسمان یا فشار دست روی چشم آسیب دیده به شدت خودداری کنید. زیرا ممکن است باعث فرو رفتن بیشتر این اجسام به داخل بافت چشم شود.
- در صورت که به هر دلیلی می خواهید روی محل آسیب دیده را بپوشانید (که توصیه نمی شود) می توانید دهانه یک لیوان یک بار مصرف را روی چشم قرار دهید تا هیچ گونه فشاری روی چشم نباشد و به سرعت به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کرد.
- از ریختن قطره یا شستشوی چشمی که در اثر ورود جسم خارجی آسیب دیده به شدت خودداری کنید و سعی کنید مصدوم را به نزدیک ترین اورژانس چشم پزشکی منتقل کنید.
- در صورتی که چشم شما یا فرد آسیب دیده در اثر ورود مواد قلیایی مانند باتری دچار سوختگی شد باید چشم مصدوم را با ریختن آب شستشو داد و به سرعت وی را به اورژانس چشم پزشکی رساند.
- از دستکاری چشم آسیب دیده خودداری کنید زیرا علاوه بر ایجاد جراحت بیشتر ممکن است باعث ایجاد عفونت شود.
- تلاش کنید در اثر بروز هرگونه آسیبی به چشم، شخص آسیب دیده را به سرعت به نزدیک ترین اورژانس چشم پزشکی برسانید.
- پس از مراجعه به اورژانس ممکن است چند پزشک چشم شما را معاینه کنند. این کار برای ایجاد اطمینان بیشتر و ارائه خدمات با کیفیت تر است. پس تقاضا داریم در تمام این مراحل با کادر درمان همکاری کنید.
- برخی از بیماران ممکن است نیاز به جراحی و بستری داشته باشند. همراهان شخص مصدوم در این شرایط باید با دقت به توصیه های کادر درمان توجه کرده و در تکمیل پرونده جراحی و بستری با کادر درمان همکاری کنند.
- استفاده برخی از قطره ها برای معاینه چشم ممکن است باعث تاری دید موقت شوند. لذا پس از اتمام معاینه از رانندگی کردن و انجام کارهایی که نیاز به دقت زیاد دارند خودداری کنید.
- ممکن است پزشک پس از معاینه پانسمانی را روی چشم شما قرار دهد. از دستکاری این پانسمان خودداری کرده و بنا بر توصیه پزشک عمل کنید.
- گاه ممکن است پس از خروج جسم خارجی از چشم، تا مدتی احساس آن باق بماند. نگران نباشید و به هیچ عنوان از قطره های بی حسی استفاده نکنید.
- در صورتی که چشم پزشک معاینه مجدد را توصیه کرده، حتما به موقع برای معاینه مجدد به اورژانس مراجعه کنید. دقت کنید که در بیمارستان فارابی برای معاینه مجدد باید در طول صبح و عصر به اورژانس مراجعه کرد.
- به یاد داشته باشید حفظ آرامش همراهان مصدوم در تمام مراحل می تواند علاوه افزایش روحیه شخص مصدوم، به کادر درمان برای ارائه بهتر خدمات بهتر کمک کند.
در پایان امیدواریم این توصیه ها تنها در حد یک توصیه باقی بمانند و هیچ گاه شاهد حوادث ناگوار در شب چهارشنبه آخر سال نباشیم.
  • گروه خبری : آموزش بیماران
  • کد خبر : 231725
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه