تاریخچه مرکز ROP بیمارستان فارابی
وبینار یک روزه پرستاری جامع نگر در رتینوپاتی نوزادان نارس در بیمارستان فارابی برگزار شد
با همکاری مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و واحد غربالگری رتینوپاتی نوزادان نارس بیمارستان فارابی، وبینار یک روزه با عنوان پرستاری جامع نگر در رتینوپاتی نوزادان نارس در این بیمارستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، وبینار یک روزه پرستاری جامع نگر در رتینوپاتی نوزادان نارس (ROP) صبح پنجشنبه 13 آبان 1400 با همکاری مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در اسکای روم برگزار شد. دکتر افسر دستجانی فراهانی، جراح و متخصص چشم و نماینده مرکز ROP بیمارستان فارابی در ابتدای این وبینار مقدمه ای از شروع فعالیت این بخش بیان کرد. وی گفت: غربالگری رتینوپاتی نوزادان نارس از سال 1374 به صورت رسمی در بیمارستان فارابی آغاز شد و پس از مدتی گروه چشم پزشکی این مرکز تصمیم گرفت تا مرکزی را برای واحد ROP ایجاد کند. به همین منظور از سال 1389 واحدی به همین نام به عنوان زیرمجموعه ای از بخش رتین (شبکیه) این بیمارستان آغاز به کار کرد.
دکتر دستجانی فراهانی در ادامه به فعالیت های مرکز غربالگری رتینوپاتی نوزادان نارس بیمارستان فارابی از زمان تاسیس اشاره کرد و افزود: با توجه به رسالت این مرکز در شناسایی سریع نوزادان نارس نیازمند به خدمات چشم پزشکی، سامانه آنلاین واحد ROP روی سایت بیمارستان فارابی شروع به فعالیت کرد و به ثبت موارد شناسایی شده، پذیرش و ارائه خدمات درمانی به این بیماران پرداخت. پس از مدتی با افزایش تعداد کاربران این سامانه، سرورهای مربوطه به دانشگاه علوم پزشکی تهران و در نهایت به وزارت بهداشت منتقل شد و هم اکنون با عنوان سامانه ایمان در حال خدمات رسانی می باشد. در واقع این موفقیت بسیار مهم تلقی می شد و با توجه به گسترش فعالیت های این مرکز، از سال 1393 آموزش نیروهای متخصص و تله مدیسین را در دستور کار قرار گرفت و تا به امروز نیز این روند ادامه دارد.
پس از این بیان این موارد دکتر ستاره ثاقب، فوق تخصص نوزادان و عضو هیئت علمی گروه کودکان و دکتر فاطمه بازوند، فوق تخصص شبکیه و عضو هیئت علمی بیمارستان فارابی به ترتیب عوامل خطر در رتینوپاتی نوزادان نارس و طبقه بندی و معیارهای غربالگری در این بیماران را ارئه کردند. در ادامه لیلا جاودانه، سرپرستار بخش رتین این بیمارستان درباره مقدمات معاینه نوزادان نارس و انواع غربالگری مطالبی را بیان کرد و پس از آن لیلا بوژآبادی، کارشناس پرستاری نیز به بیان مراقبت های پرستاری قبل و بعد از لیزر، تزریق داخل چشمی و جراحی در نوزادان نارس پرداخت.
با توجه به اهمیت استفاده از دستگاه رتکم (Retcam) در معاینه و درمان رتینوپاتی نوزادان نارس، دکتر حسن خجسته، فوق تخصص شبکیه و عضو هیئت علمی بیمارستان فارابی در خصوص غربالگری از راه دور و مزایای استفاده از این دستگاه سخنرانی کرد. بیان نکات آموزشی درباره استفاده از دستگاه رتکم، مستندسازی، مشاوره و تله مدیسین نیز پایان بخش این وبینار بود که توسط الهام سادات موسی کاظمی، کارشناس پرستاری بیمارستان فارابی مطرح شد.
ارسال نظر