شعاری که باید با عمل همراه شود
دکتر مهدی خداپرست: باید در اجرای صحیح، به موقع و کامل فرایندهای بیمارستانی تلاش مضاعف داشته باشیم
رئیس بیمارستان فارابی در جلسه کمیته مدیریت و رهبری این مرکز علاوه بر پیاده سازی پرونده الکترونیک در تمام این بیمارستان بر تلاش و کار گروهی برای اصلاح فرایندهای بیمارستان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته مدیریت و رهبری این بیمارستان سه شنبه 23 خرداد 1402 برگزار و دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس بیمارستان فارابی با تاکید بر هدفمند بودن این کمیته گفت: درخواست من از مدیر بیمارستان و مسئول بهبود کیفیت این است که جلسات کمیته مدیریت و رهبری به صورت منظم تر و کاربردی تر از قبل تشکیل شود تا بتوانیم مشکلات بیمارستان فارابی را رفع کنیم.
وی با اشاره به وجود مشکل در اجرای برخی از فرایندهای بیمارستان افزود: شاید مقایسه کردن زمان اجرای فرایندها در بیمارستان فارابی با توجه به تعداد زیاد بیماران با یک بیمارستان خصوصی که در آن خدمات در عرض 5 تا 10 دقیقه انجام می شود، کار دقیقی نباشد اما می توانیم با اصلاح برخی از فرایندها سرعت ارائه خدمات به بیماران را افزایش دهیم. باید با دنبال کردن مسیر اجرای یک فرایند به وجود مشکلات احتمالی و منشا آن پی برده و آن را رفع کنیم. به همین دلیل در صحبتی که با مدیر بیمارستان داشتیم قرار شد شعاری با عنوان «در اجرای صحیح، به موقع و کامل فرایندهای بیمارستانی تلاش مضاعف داشته باشیم» مطرح و بر اساس آن هر فرایندی را در همان مرحله ای که هست به صورت کامل و صحیح اجرا کنیم. یعنی کارهای مرتبط با یک درمانگاه در همان درمانگاه یا امور مربوط به یک بخش در همان بخش به صورت کامل به اتمام رسیده و سپس وارد فرایند بعدی شویم. باید بتوانیم این روند را در تمام واحدهای بیمارستان فارابی عملی کنیم. در صورت عملی شدن این شعار می توانیم بیش از 90 درصد مشکلات بیمارستان را حل کنیم.
رئیس بیمارستان فارابی در ادامه به عملکرد این مرکز در زمینه الکترونیکی کردن پرونده بیماران نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در این مورد پیشرفت های خوبی داشته ایم. علاوه بر تعدادی از درمانگاه های ما که به این سامانه مجهز شده اند، زیر ساخت های لازم در سایر درمانگاه ها و بخش ها نیز فراهم شده است. اما باید سرعت کار را افزایش داده و تمام بیمارستان را به سامانه پرونده الکترونیک مجهز کنیم. دلیل تاکید ما به شروع هرچه سریع تر فرایند الکترونیکی کردن در درمانگاه های باقی مانده این است که اگر نخواهیم با سرعت کار را پیش ببریم نمی توانیم وارد مراحل بعدی شویم. و اگر نتوانیم وارد مرحله بعد شویم یعنی نخواهیم توانست مشکلات احتمالی فرایند الکترونیکی کردن پرونده ها را نیز رفع کنیم. پس همکاران ملزم هستند که خود را با اجرای این طرح وفق دهند.
دکتر خداپرست روند اصلاح فرایندها را یک کار گروهی برشمرد و تصریح کرد: برای این منظور به کمک مسئولان واحدهای درگیر فرایندهای بیمارستانی نیاز داریم. متاسفانه ما گاهی اسیر میز خود می شویم اما با نشستن پشت میز مشکلی حل نخواهد شد. یک مسئول برای اصلاح فرایندهای مرتبط با وظایفش باید به واحدهای مختلف مراجعه کند و از نزدیک چالش های کار را ببیند تا در نهایت بتواند بهترین راهکار را برای رفع این چالش ها ارائه دهد.
در ادامه سعید مرادی، مدیر بیمارستان فارابی نیز با اشاره به اهمیت ادامه پیاده سازی پرونده الکترونیک در بخش های مختلف گفت: امیدواریم با توجه به شعاری که رئیس محترم بیمارستان اعلام کردند بتوانیم فرایندی همچون الکترونیکی کردن پرونده بیماران که یک کار بزرگ تیمی است را به سرانجام برسانیم. با انجام این کار علاوه بر بهبود وضعیت شاخص های بیمارستان، کاهش موارد نقص در پرونده و افزایش سرعت عمل، می توانیم رضایتمندی بیماران را نیز داشته باشیم. این موضوع حتی می تواند پژوهش بیمارستان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه پرونده الکترونیک در درمانگاه های عمومی و اورژانس چند ماهی است که عملیاتی شده، می توان برای راه اندازی سریع تر این فرایند در درمانگاه های تخصصی و فوق تخصصی از هر درمانگاه یک استاد را به عنوان رابط معرفی کرد تا با بررسی فرم های الکترونیکی روند رفع موانع احتمالی را تسریع کنیم. در این صورت و با توجه به آماده بودن زیرساخت ها حتی می توان هر هفته در یک درمانگاه شاهد آغاز به کار سامانه پرونده الکترونیک بیمارستان فارابی باشیم.
افزایش فضای فیزیکی درمانگاه اورژانس، ثبت به موقع خدمات در بخش ها و اتاق های عمل، کسورات و فرایند ترخیص در بخش ها از موارد دیگری بود که در ادامه این جلسه مطرح و دکتر محمدطاهر رجبی، معاون پژوهشی، دکتر سید حسام هاشمیان، معاون بین الملل، دکتر حمید ریاضی اصفهانی، معاون آموزشی، دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، معاون درمان، دکتر محمدرضا مهرابی بهار، مسئول ایمنی و ثریا کریمی، مدیر پرستاری بیمارستان نظرات و پیشنهادات خود را برای اصلاح فرایند های مرتبط با آن ها بیان کردند.
ارسال نظر