لیست اخبار صفحه :2
تامز بست: مزایای پیوند عصب حسی قرنیه و تفاوت آن با عصب بینایی

تامز بست: مزایای پیوند عصب حسی قرنیه و تفاوت آن با عصب بینایی

اولین پیوند عصب حسی قرنیه (Corneal Neurotization) در کشور، آبان 1402 با همکاری متخصصان چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بیمارستان فارابی انجام شد. پس از انجام این جراحی سوالی در ذهن برخی از مخاطبان و بیماران ایجاد شد که آیا این جراحی برای ترمیم عصب بینایی انجام می شود؟ انجام دومین جراحی پیوند عصب حسی قرنیه در بیمارستان فارابی بهانه ای شد تا با دکتر سید فرزاد محمدی، فوق تخصص قرنیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره تفاوت بین این پیوند و احتمال ترمیم عصب بینایی گفت و گو کنیم.

درباره بیماری آب سیاه یا گلوکوم بیشتر بدانید

درباره بیماری آب سیاه یا گلوکوم بیشتر بدانید

آب سیاه یا گلوکوم، بیماری خاموشی است که به تدریج و بدون آنکه متوجه شویم، بینایی‌مان را تهدید می‌کند. این بیماری با افزایش فشار داخل چشم همراه است و در صورت عدم درمان، به عصب بینایی آسیب رسانده و منجر به نابینایی می‌شود. هدف از درمان گلوکوم، کاهش فشار داخل چشم و جلوگیری از پیشرفت بیماری است. درمان معمولاً با استفاده از قطره‌های چشمی آغاز می‌شود. در صورت عدم پاسخ به درمان دارویی، ممکن است به جراحی نیاز باشد. توصیه می کنیم برای آشنایی بیشتر با آب سیاه این فیلم را که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی آماده شده است را تماشا کنید.

تامز Q&A: رفع آستیگماتیسم با عمل لیزیک
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز Q&A: رفع آستیگماتیسم با عمل لیزیک

آستیگماتیسم یک اختلال انکساری چشمی رایج است که باعث تاری دید می شود. این امر به دلیل نامنظمی شکل قرنیه یا عدسی چشم ایجاد می شود. قرنیه پوشش شفاف جلوی چشم است و عدسی داخل چشم است که نور را متمرکز می کند. در یک چشم طبیعی، قرنیه و عدسی به طور یکنواخت گرد هستند. این امر به تمرکز نور بر روی شبکیه در پشت چشم و ایجاد یک تصویر واضح کمک می کند. با این حال، در افراد مبتلا به آستیگماتیسم، قرنیه یا عدسی نامنظم است. این امر باعث می شود نور در دو نقطه یا بیشتر بر روی شبکیه تمرکز کند و در نتیجه دید تار یا موج دار شود. اما آیا آستیگماتیسم با جراحی های اصلاح عیوب انکساری مانند لیزیک قابل اصلاح است؟ دکتر صادق غفاریان، جراح و متخصص چشم، فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این فیلم به این سوال پاسخ می دهد.

تامز Q&A: انجام کدام جراحی عیوب انکساری برای بیمار راحت تر است؟
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز Q&A: انجام کدام جراحی عیوب انکساری برای بیمار راحت تر است؟

راحتی بیمار در حین جراحی عیوب انکساری به نوع عمل و تکنیک جراح بستگی دارد. با این حال، به طور کلی می توان گفت که اکثر بیماران در تمام مراحل جراحی احساس راحتی می کنند. ممکن است بیمار از چشم پزشک بخواهد عملی که راحت تر و نتیجه آن بهتر است را برای وی انجام دهد. در این فیلم دکتر پیروزه فارسی، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی درباره راحت ترین نوع عمل عیوب انکساری چشم صحبت می کند. اما باید بدانیم در نهایت، بهترین راه برای دانستن اینکه در حین جراحی عیوب انکساری چه احساسی خواهید داشت، صحبت با جراح چشم خود است. آنها می توانند در مورد جزئیات روش به شما بگویند و به هر سوالی که دارید پاسخ دهند.

تامز Q&A: چه نمره چشمی برای انجام عمل لیزیک مناسب است؟
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز Q&A: چه نمره چشمی برای انجام عمل لیزیک مناسب است؟

تصمیم انجام جراحی های رفراکتیو مانند لیزیک، SMILE و PRK روی چشم بیمار پس از انجام معاینات دقیق توسط چشم پزشک گرفته می شود.عوامل مختلفی در این تصمیم گیری دخیل هستند. مانند سن، سابقه جراحی های دیگر روی چشم و نمره چشم بیمار. نمره چشم عامل مهمی است که توسط چشم پزشک به دقت بررسی می شود. اما چه نمره چشمی برای انجام عمل لیزیک مناسب است؟ دکتر صادق غفاریان، جراح و متخصص چشم، فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این برنامه از سری برنامه های پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (TUMS Q&A) به این سوال پاسخ می دهد.

آموزش ثبت گزارش خطا در وبسایت بیمارستان فارابی
گزارش خطا، کلیدی برای ارتقای ایمنی بیماران

آموزش ثبت گزارش خطا در وبسایت بیمارستان فارابی

گزارش خطای کادر درمان، مسئولیت همه ی افراد شاغل در سیستم مراقبت های بهداشتی و درمانی محسوب می شود. با گزارش کردن این خطاها می توان ایمنی بیماران را به طور قابل توجهی بهبود بخشید.

تامز Q&A: علائم تب دنگی و راه های پیشگیری از گزش پشه آئدس

تامز Q&A: علائم تب دنگی و راه های پیشگیری از گزش پشه آئدس

تب دنگی (Dengue) یک بیماری ویروسی است که از پشه آئدس (Aedes) به انسان منتقل می شود. علائم این بیماری معمولاً شبیه آنفولانزا است، اما می تواند به تب دنگی شدید (تب هموراژیک دنگی) که یک وضعیت حاد و تهدید کننده زندگی است نیز منجر شود. در این فیلم شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی توضیحاتی درباره علائم این بیماری، راه های پیشگیری از آن و نکات مهم برای کادر درمان را بیان می کند.

تامز جی سی( مراقبت سلامت): تیروئید و تاثیر آن بر بینایی
به مناسبت هفته جهانی تیروئید

تامز جی سی( مراقبت سلامت): تیروئید و تاثیر آن بر بینایی

بیماری تیروئید می تواند خود را به صورت کم کاری و پرکاری غده تیروئید نشان دهد. این بیماری همچنین می تواند باعث ایجاد تظاهراتی در چشم فرد بیمار شود. پف آلود بودن پلک ها، قرمزی ملتحمه، اشک ریزش، بیرون زدگی چشم ها و گاه انحراف و کاهش بینایی از جمله ی این علائم هستند. بیمارانی که دچار این مشکلات هستند علاوه بر مراجعه به چشم پزشک و رعایت توصیه های وی، باید از مصرف دخانیات پرهیز کرده و رژیم غذایی کم نمک را در پیش گیرند. در این فیلم دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، فوق تخصص اربیت و اکولوپلاستی، معاون درمان بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نکات مهمی که بیماران تیروئیدی باید رعایت کنند را بیان می کند.

تامز جی سی (مراقبت سلامت): مصرف داروها و مراقبت های پس از عمل جراحی چشم را جدی بگیریم
آموزش های پس از عمل چشم و ترخیص

تامز جی سی (مراقبت سلامت): مصرف داروها و مراقبت های پس از عمل جراحی چشم را جدی بگیریم

نتیجه ی مطلوب یک عمل جراحی تا حد زیادی به مراقبت های پس از جراحی و ترخیص که به وسیله خود بیمار یا خانواده وی انجام می شود، بستگی دارد. اینکه بیمار بداند داروهای خود را چگونه مصرف کند، در چه وضعیتی بخوابد یا چه کارهایی را انجام ندهد و آن ها را به دقت اجرا کند، می تواند تاثیر به سزایی در بهتر شدن وضعیت چشم عمل شده داشته باشد. به همین دلیلی به بیماران توصیه می کنیم تا این فیلم کوتاه که با همکاری واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده را تماشا کرده و به نکات آن توجه کنند.

تامز لرن: استفاده از روش بازی سازی تیمی و رقابتی در آموزش درس استرابیسم به رزیدنت های سال دوم چشم پزشکی
گفت و گو با دکتر آرش میرمحمد صادقی، برگزیده هفدهمین جشنواره دانشگاهی شهید مطهری

تامز لرن: استفاده از روش بازی سازی تیمی و رقابتی در آموزش درس استرابیسم به رزیدنت های سال دوم چشم پزشکی

یادگیری را می توان یکی از مهمترین دغدغه های نظام های آموزشی در سراسر جهان دانست. همه متولیان آموزش تلاش می کنند تا بهترین روش را برای یادگیری در سازمان خود پیاده کنند. در کشور ما نیز این هدف با برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره دانشگاهی شهید مطهری، دنبال می شود تا با شناسایی و معرفی بهترین و کارآمدترین روش های آموزش، سطح یادگیری دانشجویان را افزایش داد. دستیاران گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز از این قاعده مستثنی نیستند و معاونت آموزشی این گروه تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با فرایندهای متنوع انگیزه دستیاران را برای یادگیری افزایش دهد. یکی از این فرایندها «بازی سازی تیمی و رقابتی در آموزش درس استرابیسم به رزیدنت های سال دوم چشم پزشکی» است که با همکاری دفتر توسعه آموزش دستیاری بیمارستان فارابی و به وسیله دکتر آرش میرمحمد صادقی، جراح و چشم پزشک، فوق تخصص استرابیسم و دانشیار گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به هفدهمین جشنواره دانشگاهی شهید مطهری معرفی شد و توانست عنوان فرایند برگزیده آموزشی را کسب کند.

متن استاتیک شماره 1282 موجود نیست