دریافت نوبت
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
پیشگیری و کنترل عفونت ناشی از کاتترهای عروقی و ادراری:
 
رویکردهای ذیل بمنظور مراقبت از بیماران در مقابل عفونت های مجاری ادراری باید اجرا گردد لازم بذکر است بدلیل نبودن تجهیزات اندوسکوپی در این بیمارستان تمامی بیمارانیکه نیاز به انجام اقدامات درمانی و اسکوپی های مربوط به سیستم ادراری دارند بایستی با هماهنگی سوپروایزر به سایر مراکز درمانی مجهز به این امکانات اعزام شوند:
- در مورد نحوه انجام کاتتریزاسیون ادراری به دستورالعمل مراقبت از سونداژ مراجعه شود.
- رعایت نکات آسپتیک در کلیه مراحل انجام کار الزامیست.
- کاتتریزاسیون ادراری بغیر از مواقع اورژانس در بیماران مرد توسط پرسنل مرد و در مورد بیماران زن توسط پرسنل زن انجام گیرد.
 
نکات مورد توجه در تعویض کاتتر ادراری بشرح زیر است:
- تعویض کاتترادراری بصورت روتین (مثلاً هر 2-3 هفته یک بار) توصیه نمی شود.

تنها در موارد زیر تعویض کاتتر ادراری ضرورت دارد:
- اختلال عملکرد یا نشت (Lecage) سوند        
- انسداد کاتتر ادراری از بین رفتن سیستم بسته کاتتریزاسیون  مانند جدا شدن مکرر سوند از کیسه ادرار، آلودگی سوند وکیسه ادرار بخصوص حین تهیه نمونه ادرار یا پارگی در محل اتصال کاتتر به کیسه ادرار
- وجود باکتری در ادرار (باکتریوری) و وجود قارچ  یا کاندیدا در ادرار (کاندیدوری)
- بیماری که دارای کاتتر ادراری است بایستی روزانه از نظر علائم عفونت ادراری موضعی و عمومی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت شناسایی علائم عفونت سریعا به پزشک معالج و سوپروایزر اطلاع دهد تا مورد بررسی قرار گرفته و نسبت به تعویض کاتتر اقدام گردد.
- تاحد امکان بایستی مدت زمان ماندگاری کاتتر ادراری در بیمار کوتاه بوده و در صورت عدم وجود اندیکاسیون بلافاصله به پزشک در مورد خارج کردن آن اطلاع داده شود.
 
نکات مورد توجه در مورد کیسه ادراری بشرح زیر است:
- کیسه ادراری بایستی در هر شیفت تخلیه شده و میزان برون ده ادراری در برگه کنترل I&O ثبت گردد و اگر برون ده ادراری کمتر از 30 میلی لیتر در ساعت باشد بایستی بلافاصله به پزشک معالج و سوپروایزراطلاع داده شود
- کیسه ادراری بایستی همواره پایین تر از سطح مثانه نگه داشنه شود.
- تعویض کیسه ادراری بطور روتین توصیه نمی شود مگر آنکه پاره ، سوراخ یا نشت داشته باشد.
- هنگام تماس با کاتتر ادراری و کیسه ادراری حتما از دستکش و در صورت لزوم از سایر وسایل حفاظت فردی استفاده شود.
- در مورد بیمارانیکه در سایر مراکز درمانی تحت کاتتریزاسیون قرار گرفته اند و برای درمان بیماری چشمی به این مرکز مراجعه می کنند پرستار موظف است تاریخ انجام کاتتریزاسیون ادراری در ان مرکز را از بیمار سوال کرده و در گزارش اولیه پرستاری ثبت نماید. 
 
رویکردهای ذیل بمنظور مراقبت از بیماران در مقابل عفونت های خونی باید اجرا گردد:
- در مورد نحوه انجام کاتتریزاسیون ورید مرکزی به دستورالعمل مراقبت از کاتتر ورید مرکزی مراجعه شود .
- رعایت نکات آسپتیک در کلیه مراحل انجام کار الزامیست.
- کاتتریزاسیون ورید مرکزی در بیماران بایستی فقط توسط پزشکان انجام گیرد.
 
نکات مورد توجه در تعویض کاتتر ورید مرکزی بشرح زیر است:
- برای پیشگیری از عفونت کاتترهای وریدی مرکزی (CVL  ) وکاتتر های همودیالیز نیاز به تعویض روتین کاتتر نمی باشد.
- در صورت اختلال عملکرد کاتتریا وجود شواهدی از عفونت در موضع یا در صورت بروزتب با نظر پزشک تعویض کاتتر توصیه می شود.
- بیماری که دارای کاتتر ورید مرکزی است بایستی روزانه از نظر علائم عفونت ادراری موضعی و عمومی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت شناسایی علائم عفونت سریعا به پزشک معالج و سوپروایزر اطلاع دهد تا مورد بررسی قرار گرفته و نسبت به تعویض کاتتر اقدام گردد
- تاحد امکان بایستی مدت زمان ماندگاری کاتتر ورید مرکزی در بیمار کوتاه بوده و در صورت عدم وجود اندیکاسیون بلافاصله به پزشک در مورد خارج کردن آن اطلاع داده شود.
 
نکات مورد توجه در مورد پانسمان ناحیه کاتتر ورید مرکزی بشرح زیر است:
- برای پانسمان ناحیه کاتتر ورید مرکزی باید از گاز استریل استفاده شود.
- پانسمان ناحیه کاتتر ورید مرکزی بایستی هر 2 روز یکبار و  و در مورد پانسمان های شفاف هر 7 روز یکبار تعویض شود.
- در صورتی که پانسمان شل ، خیس یا کثیف شود یا نیاز به دیدن محل ورود کاتتر  باشد باید تعویض گردد.
- هنگام تماس با کاتتر ورید مرکزی حتما از دستکش و در صورت لزوم از سایر وسایل حفاظت فردی استفاده شود.
- در مورد بیمارانیکه در سایر مراکز درمانی تحت کاتتریزاسیون قرار گرفته اند و برای درمان بیماری چشمی به این مرکز مراجعه می کنند پرستار موظف است تاریخ انجام کاتتریزاسیون ورید مرکزی در آن مرکز را از بیمار سوال کرده و در گزارش اولیه پرستاری ثبت نماید. 
- موقع تزریق دارو از طریق کاتتر ورید مرکزی حتما سه راهی و محل تزریق بطور کامل با پنبه آغشته به الکل ضدعفونی و سپس تزریق شود نکات آسپتیک دقیقا رعایت گردد.
 
 
  • تاریخ انتشار : 1402/02/18 - 09:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1490
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد

ارزش گذاری و فرهنگ سازی دو اصل مهم در رعایت بهداشت دست

مراسم روز جهانی بهداشت دست 2023 در بیمارستان فارابی با برگزاری مسابقه طراحی پوستر «موقعیت های بهداشت دست» و معرفی برگزیدگان این مسابقه همراه بود.

مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست به همت واحد کنترل عفونت این بیمارستان، یکشنبه 17 اردیبهشت 1402 با حضور دکتر محمدرضا مهرابی بهار، مسئول ایمنی و سعید مرادی، مدیر این مرکز برگزار شد.
شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در گفت و گو با روابط عمومی این بیمارستان با اشاره به برنامه های این روز اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی ما برای برگزاری مراسم روز جهانی بهداشت دست ارزش گذاری و فرهنگ سازی در خصوص رعایت اصول بهداشت دست در بین کارکنان بیمارستان فارابی است. خوشبختانه استقبال همکاران از این برنامه خوب بود و مانند سال های گذشته توانستیم مراسمی پر شور اجرا کنیم. 
وی در ادامه افزود: یکی از بخش های این مراسم مربوط به آموزش بیماران و همراهان آن ها بود. به همین دلیل در فضای باز بیمارستان ایستگاه هایی را برای آموزش بهداشت دست برپا کرده و اهمیت و نحوه ضدعفونی کردن دست ها به صورت عملی به آنان آموزش داده شد. از دیگر فعالیت های آموزشی که در این روز انجام شد نیز می توان به ساخت فیلم آموزشی از نحوه ضدعفونی کردن دست ها در اتاق های عمل اشاره کرد. در این فیلم از گروه های مختلف شاغل در اتاق عمل دعوت کردیم تا بتوانیم آموزش جامعی را در خصوص بهداشت دست به ویژه در اتاق های عمل تهیه کنیم.
سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی همچنین از برگزاری مسابقه طراحی پوستر با موضوع موقعیت های بهداشت دست خبر داد و گفت: این مسابقه با توجه به شعار امسال که «سلامت افراد را حفظ کنیم، دست ها را تمیز کنیم» برپا شد که در آن آثار ارسال شده به مسابقه به نمایش در آمد تا حاضران در مراسم به اثر مورد نظر خود رای دهند. در پایان نیز با حضور مدیر محتر بیمارستان فارابی از همکار برگزیده قدردانی شد.

 

  • گروه خبری : کنترل عفونت
  • کد خبر : 234010
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تصاویر

مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد ارزش گذاری و فرهنگ سازی دو اصل مهم در رعایت بهداشت دست مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد

ویدئوها

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه