تلخ و شیرین مدیریت در فارابی
مراسم تکریم و معارفه مدیران پیشین و جدید بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
رئیس بیمارستان فارابی در مراسم تکریم مدیر پیشین و معارفه سرپرست جدید مدیریت این بیمارستان راه حصول محبوبیت و موفقیت یک مدیر را صفای وجود، نیت پاک، رفتار خالصانه و احساس دوستی نسبت به افراد حاضر در یک مجموعه دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، مراسم تکریم و معارفه سعید مرادی، مدیر پیشین و دکتر کاظم رهنما، سرپرست جدید مدیریت این بیمارستان صبح یکشنبه 4 تیر 1402 با حضور جمعی از معاونان و مسئولان در سالن آمفی تئاتر پروفسور شمس این مرکز برگزار شد. دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس بیمارستان فارابی در این مراسم ضمن قدردانی از تلاش های مرادی، تجربه مدیریتی دکتر رهنما را عاملی برای پیشرفت این بیمارستان دانست.
بیمارستان فارابی به مدد افرادی که سال ها در مسیر پیشرفت حرکت کرده اند تبدیل به یک بیمارستان موفق شده است
دکتر خداپرست در ابتدای صحبت های خود با اشاره به تاریخچه مشاهیر بیمارستان فارابی داشت و اظهار داشت: این مرکز به مدد افرادی که سال ها در مسیر پیشرفت حرکت کرده اند تبدیل به یک بیمارستان موفق شده است. هم در کشور و منطقه و هم در جهان. لذا دارای جایگاه ویژه ای است. به همین دلیل از ابتدای کارم تصمیم گرفتم تا یک بازمهندسی یا به اصطلاح جراحی سازمانی را شروع کنیم. در این مدت برخی تغییرات اجتناب ناپذیر بود و همان طور که می دانید انجام تغییرات در کشور ما معمولا هزینه بر بوده و افراد ممکن است به سختی تغییر را بپذیرند. همین موارد باعث شد تا گاه مشکلاتی نیز به وجود بیاید. اما حضور آقای مرادی باعث ایجاد آرامش و تلطیف فضای بیمارستان می شد. وی را باید یک مدیر دانا، وزین، قابل اعتماد، پاک دست و آرام دانست. زمانی هم که این صفات در کنار یکدیگر جمع شوند، فرد را تبدیل به یک مهره کلیدی می کنند. امیدواریم در بیمارستان جدیدی که مشغول به خدمت شده اند، با دانش مدیریت و تجربه ای که دارند، روند و رویه سازمانی موفقی را داشته باشند.
وی همچنین تجربه سرپرست جدید مدیریت بیمارستان فارابی را برای پیشبرد اهداف این بیمارستان مهم برشمرد و افزود: دکتر رهنما در سطح دانشگاه و بیمارستان مرکز طبی کودکان تجربه مدیریتی دارند. همان گونه که می دانیم مرکز طبی از بیمارستان های شاخص دانشگاه است و با توجه به شرایط آن، دشواری های زیادی برای مدیریت این بیمارستان وجود دارد. باید اذعان کرد سابقه مدیریت درخشان ایشان در این بیمارستان قابل رصد کردن است و امیدواریم که در جمع خانواده بزرگ فارابی نیز روزهای خوبی را تجربه کنند.
رئیس بیمارستان فارابی مدیریت را یک چرخه دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه مدیریت پایانی ندارد مسلماً پس از پایان دوره ریاست و مدیریت ما نیز این مسیر ادامه خواهد داشت. آرزو داریم روزی که دوره مدیر جدید بیمارستان نیز به پایان رسید، همکاران همان حس خوبی را که به آقای مرادی داشتند، به دکتر رهنما نیز داشته باشند. اما این حس خوب راحت به دست نمی آید مگر با صفای وجود، نیت پاک، رفتار خالصانه و احساس دوستی نسبت به افراد حاضر در مجموعه.
اگر توفیقی در دوران مدیریت من حاصل شد به خاطر کار گروهی بود
سعید مرادی، مدیر پیشین بیمارستان فارابی نیز با ابراز خشنودی از برگزار این مراسم گفت: در این لحظات شاید صحبت خاصی به ذهنم خطور نکند اما همان طور که رئیس بیمارستان نیز به آن اشاره کردند، جدا شدن از جمع مجموعه ای مانند فارابی بسیار سخت است. خدا را شاکرم در مقطعی از دوران کاری، فرصت خدمت در این مجموعه به من اعطا شد. می توانم بگویم بهترین دوره کاری من نیز در فارابی سپری شد. زیرا بهترین همکاران در کنارم بودند و اگر توفیقی در این دوران حاصل شد به خاطر کار گروهی بود که من هم نقش کوچکی در آن داشتم. اگر هم کاری به سرانجام نرسید قطعا بر گردن من است.
وی در ادامه افزود: در این دوران افتخار همکاری با روسایی همچون دکتر صدرالسادات، دکتر اکبری و دکتر خداپرست را داشتم که هریک به نحوی راهنمای من بوده و به بنده اعتماد کامل داشتند. در کنار این اساتید، مسئولانی بودند که همگی در عین سخت کوشی و تلاش، بسیار صبور بوده و من را تحمل کردند. در نهایت اعضای هیئت علمی و کارکنانی که همیشه به من انرژی مثبت می دادند. قدردان همه این عزیزان هستم و برای جناب دکتر رهنما که درایت و تجربه بسیار خوبی در مدیریت بیمارستانی دارند نیز آرزوی روزهای خوب همراه با موفقیت را دارم.
آن چه که می کنیم وظیفه ما و آن چه که باقی می ماند کاستی ماست
در ادامه این مراسم نوبت به دکتر رهنما رسید تا صحبت های خود را با شعری از سعدی آغاز کند. وی سپس گفت: باید به آقای مرادی بابت پایان زیبایی که در بیمارستان فارابی داشتند تبریک گفت. البته این موضوع مسئولیت بنده را سنگین تر می کند. امیدوارم روزی که زمان ترک کردن این بیمارستان برای من هم فرا برسد، همین حس و حال را داشته و شرمنده همکاران نباشم. اگر هم سربلند نشدم، در برابر بزرگان فارابی سرافکنده نباشم. من دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم و پس از آن وارد حوزه اجرا شدم. مدتی در گیلان بودم و سپس به خانه خودم یعنی دانشگاه بازگشتم. کار کردن، درس خواندن و قدم زدن در فضای دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان های با سابقه و پر جاذبه ای مانند فارابی، مرکز طبی کودکان، سینا، امام خمینی (ره) و سایر مراکز تابعه، حس خوبی را به انسان منتقل می کند. زمانی که تاریخچه بیمارستان های دانشگاه را می خوانیم در میابیم که چه کسانی با عشق و از روی خلوص نیت و ایمان واقعی این مراکز را در شرایط بسیار سخت دهه های 20، 30 و 40 بنا کردند. اگر هر زمان که به محل کار می آییم به این فکر کنیم در چه فضایی کار کرده و نفس می کشیم، باعث می شود خدمتگزار خوبی بوده و امانتی که به ما رسیده را به خوبی حفظ کنیم تا آوازه و شهرت این بیمارستان ها آسیب نبیند.
سرپرست جدید مدیریت بیمارستان فارابی وجود اساتید به نام دانشگاه علوم پزشکی تهران را یک امتیاز بزرگ دانست و اظهار داشت: من در طول دوران تحصیل در خدمت اساتید بزرگی مانند استاد سیادتی، استاد شمس شریعت تربقان، استاد بهادری و سایر بزرگان دانشگاه را داشتم. همچنین در دوران اینترنی حدود یک تا دو ماه را نیز در بیمارستان فارابی سپری کردم. در آن دوران علاوه بر علم، از اخلاق این استادان بزرگ نیز بهره زیادی بردم که در طول دوران خدمت کمک زیادی به من کرد. همه ما باید بدانیم که فارابی به عنوان قطب علمی چشم پزشکی کشور، یک بیمارستان فاخر است که ما در آن زندگی می کنیم. اگر با این حس در محل کار حاضر شویم حتما بهترین عملکرد را خواهیم داشت. تمام هم و غم من نیز این است تا آن چه را که در زمینه مدیریت در بضاعت دارم به بهترین نحو انجام دهم. زیرا آن چه که می کنیم وظیفه ما و آن چه که باقی می ماند کاستی ماست. امیدوارم بتوان امانتی که امروز به من سپرده شد را به خوبی به مدیر بعدی تحویل دهم.
حضور مدیری که بتواند حاشیه ها را مدیریت کرده و اهل حاشیه نباشد باعث پیشرفت خواهد شد
دکتر محمدرضا اکبری، مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس سابق بیمارستان فارابی نیز با قدردانی از تلاش های سعید مرادی در زمان تصدی مدیریت بیمارستان فارابی گفت: بنده در زمان ریاستم دو سال و نیم با آقای مرادی همکاری داشتم. می توان شخصیت ایشان را از دو جنبه معرفی کنم. یکی فنی و دیگری اخلاقی. از نظر فنی وی تمام سلسله مراتب را طی کرده است. یعنی از پایین شروع و پس از طی تمام مراحل، زمانی که به مدیریت بیمارستان فارابی رسید یکی نیروی پخته و کامل بود. به همین دلیل به مسائل اداری، لجستیک، اعتباربخشی و مالی کاملا مسلط بوده و می توان گفت این ها عواملی بود تا باعث پیشرفت فارابی شود. از جنبه دیگر ایشان یک انسان شریف، صادق و در عین حال خیرخواه بود. همه ما می دانیم که مدیریت در بیمارستان فارابی چه سختی هایی دارد. زیرا تنوع دیدگاه ها و تحصیلات در این مجموعه می تواند حاشیه هایی را به همراه داشته باشد. اما حضور مدیری که بتواند حاشیه ها را مدیریت کرده و اهل حاشیه نباشد باعث پیشرفت خواهد شد. می توانم بگویم روزی نبود که بنده و ایشان جلسه برگزار نکنیم و جالب اینکه این جلسات ساعت 6 و 7 عصر آغاز می شد و تا به نتیجه رسیدن نیز ادامه داشت. خوشبختانه آقای مرادی به خوبی توانست شرایط بیمارستان را مدیریت کند.
وی همچنین مدیریت در بیمارستان فارابی را امری پیچیده دانست و افزود: به دلیل تعداد زیاد مراجعه کنندگان، مدیریت در بیمارستان فارابی با سایر بیمارستان ها متفاوت است. اگر تعداد جراحی ها و بیمارانی را که به اورژانس ما مراجعه می کنند بررسی کنید به این موضوع پی خواهید برد. به همین دلیل تجربه دکتر رهنما می تواند برایشان مفید باشد و امیدواریم مانند مدیر پیشین بیمارستان بدرخشد.
ارسال نظر