دریافت نوبت
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/05/25 - 07:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 180
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار بیمارستان فارابی برگزار شد

تاکید بر لزوم رعایت استانداردهای مداخلات پرستاری برای آماده سازی داروهای شیمی درمانی

مسئول بهداشت حرفه ای بیمارستان فارابی در جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار این مرکز، بر نظارت دقیق تر و حساسیت بیشتر برای رعایت اصول ایمنی استاندارد در کاهش مخاطرات شغلی مربوط به داروهای شیمی درمانی تاکید کرد.

جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار این بیمارستان با حضور سعید مرادی، مدیر و فریده آژیر، مدیر پرستاری این مرکز صبح دوشنبه 24 مرداد 1401 برگزار شد.
در این جلسه که بخشی از آن به پیگیری مصوبه های کمیته پیشین اختصاص داشت، اقدامات اصلاحی اجرا شده و در دست اجرا توسط الناز نصیرلو، مسئول بهداشت حرفه ای بیمارستان فارابی مطرح شد و حاضران پیشنهادهای خود را برای بهبود فرایندهای مورد نظر ارائه دادند.
اما موضوع اصلی این جلسه خطرات شغلی ناشی از تماس با داروهای خطرناک به ویژه داروهای شیمی درمانی بود که توسط مسئول بهداشت حرفه ای این بیمارستان بیان شد. نصیرلو در این زمینه گفت: یکی از مخاطرات شغلی که کارکنان به ویژه کارکنان اتاق عمل ممکن است با آن مواجه شوند، استفاده از داروهای ویژه شیمی درمانی مانند میتومایسین است که در برخی از اتاق های عمل بیمارستان فارابی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که این دارو در دسته داروهای آنتی نئوپلاستیک با اثر کارسینوژنیک، تراتوژنیک و موتاژنیک است، پس لازم است تا تماس کارکنان با این دارو به کمترین حد خود برسد.
وی در ادامه افزود: بر اساس استانداردهای مداخلات پرستاری در آماده سازی داروهای شیمی درمانی و بازدیدهایی که از اتاق های عمل انجام شد، خوشبختانه مواردی همچون استفاده از لوازم حفاظت فردی مانند تعویض دستکش توسط کارکنان انجام می شد. اما برخی از فرایندها مانند تهویه مناسب فضای آماده سازی داروها با استانداردهای ذکر شده مطابق نبود و نیازمند اصلاح است. همچنین برنامه پایش سلامت کارکنان دارای مواجهه با این داروها مانند ارزیابی آزمایشگاهی خون، ادرار، تست های عملکردی کبد و تست ترانس آمیناز باید به صورت تفکیک شده هر 6 ماه انجام شود.
نصیرلو آموزش مداوم کارکنان در زمینه آشنایی با خطرات بالقوه ناشی از کار با داروهای آنتی نئوپلاستیک را ضروری برشمرد و اظهار داشت: باید نحوه تماس با این داروها، به کارگیری درست وسایل و تجهیزات محافظتی و تماس صحیح با خون، مواد دفعی و سایر ترشحات بدن بیماران تحت درمان با این داروها به کارکنان هدف آموزش داده شود. همچنین باید یک شیوه نامه داخلی برای کاهش خطرات شغلی ناشی از تماس با داروهای آنتی نئوپلاستیک در بیمارستان تدوین کرد.
مسئول بهداشت حرفه ای بیمارستان فارابی در پایان این جلسه گفت: با توجه به مخاطراتی که این گونه داروها برای کارکنان به همراه دارند باید نظارت دقیق تر و حساسیت بیشتری برای رعایت اصول ایمنی استاندارد در استفاده از این داروها به خرج داد.

 

  • گروه خبری : کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار
  • کد خبر : 230758
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه