دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
کراتوکونوس (قوز قرنیه):
قوزقرنیه یک بیماری چشمی است که معمولاً در آغاز سن بلوغ مشاهده شده و تا دهه سوم زندگی ادامه می یابد. در اثر این بیماری شکل طبیعی قرنیه که حالتی گرد و کروی دارد به صورت مخروطی تغییر می کند و بیمار دچار کاهش وضوح بیماری می شود. قوز قرنیه از آنجایی که یک بیماری پیش رونده است در یک یا هر دو چشم رخ دهد ولی اغلب در هر دو چشم دیده می شود.
قوز قرنیه بیماری است که باعث ضعف پیشرونده  قرنیه شده و در نهایت باعث بیرون زدگی آن می شود. این بیرون زدگی در اغلب اوقات در نیمه تحتانی قرنیه است و در ابتدا باعث ایجاد آستیگماتیسم می شود (البته باید توجه داشت که همه موارد آستیگماتیسم به علت قوز قرنیه نیست). در موارد خفیف و یا در مراحل اولیه کراتوکونوس، استفاده از عینک های طبی می تواند باعث اصلاح آستیگماتیسم شود. تا کنون درمانی که بتواند سیر پیشرفت قوز قرنیه را آهسته کند در دنیا وجود نداشته است. تمامی درمان ها مانند عینک، لنز تماسی، حلقه های داخل قرنیه جهت اصلاح بخشی از دید بیمار کمک کننده بوده اند.
 
میزان بهبودی بیماران قوز قرنیه:
در مطالعاتی نشان داده شده که این عمل باعث کند شدن و یا توقف روند قوز قرنیه می شود. حتی درمواردی مشاهده شده که این عمل باعث معکوس شدن روند قوز قرنیه می شود. همچنین مشاهده شده که اگر این عمل فقط به همراه استفاده از لنزهای داخل قرنیه intacs انجام شود تاثیر آن به مراتب بیشتر از زمانی است که به تنهایی از لنزهای intacs استفاده شود. استفاده از لنز بعد از عمل معمولاً ضروری می باشد اما به نظر می رسد که روند تخریب بافت های قرنیه با این عمل مهار می شود. در مطالعاتی که در اروپا انجام شده، این عمل موثر و ایمن بوده و در عرض چند سالی که در دنیا انجام شده است نیاز به تکرار نداشته است، البته می بایست مطالعات طولانی مدت تری جهت بررسی نیاز به عمل مجدد انجام شود.
 
سایر روش های درمانی قوز قرنیه:
- استفاده از عینک یا لنزهای تماسی نرم در مراحل اولیه بیماری قوزقرنیه که نزدیک بینی و یا آستیگماتیسم منظم وجود دارند به بیمار کمک می کند اما با پیشرفت بیماری و بروز آستیگمات نامنظم، دیگر این دو روش، دید مناسبی را برای بیمار فراهم نمی آورند.
- استفاده از لنزهای تماسی سخت (RGP) در این مرحله ضروری است. وجود این لنزها روی قرنیه باعث می شود سطح نامنظم قرنیه بیمار توسط یک سطح صاف و منظم پوشانده شده، شکست نور به درستی انجام گیرد.
- بیمارانی که قادر به تحمل لنزهای سخت نمی باشند می توانند از لنزهای هیبریدی (ترکیبی از سخت و نرم) استفاده کنند. نمونه ای از این لنزها که با نام تجاری ClearKone شناخته می شوند به راحتی در دسترس است و می تواند دید مناسبی را برای بیمار فراهم آورد، ضمن آن که تحمل آن نیز از لنزهای سخت بسیار راحت تر است.
- استفاده از رینگ های داخل قرنیه Intacts و میورینگ، در زمانی که بیمار قادر به تحمل لنزهای تماسی نیست تحول بزرگی در درمان این بیماری ایجاد کرده است. استفاده از این حلقه ها نه تنها دید بدون عینک و با عینک بیمار را بهتر می کند، بلکه باعث تحمل بهتر لنز و نیز جلوگیری از پیشرفت بیماری می شود.
  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.
تنظیمات پس زمینه