دریافت نوبت
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
نگهداری و مراقبت از اقلام پارچه ای:
 
الف- تفکیک و جمع آوری البسه
1- جمع آوری البسه کثیف (غیر عفونی):
جمع آوری کلیه البسه کثیف (‌غیر عفونی )‌ هر بخش  تا قبل از ساعت تحویل البسه به رختشویخانه و حداقل یکبار در هر روز کاری و با نظارت سرپرستار یا مسئول شیفت صورت می گیرد. کلیه البسه کثیف میبایست در Bin مخصوص البسه کثیف که دارای  کیسه پلاستیکی است، جمع آوری گردد.
 
2-جمع آوری البسه آلوده (‌عفونی): 
کلیه البسه آلوده (‌عفونی ) در کیسه های پلاستیکی زرد رنگ غیر قابل نشت  جمع آوری شده و پس از گره زدن کیسه مربوطه، برچسب البسه عفونی که شامل  نام بخش و ‌تاریخ است روی کیسه پلاستیکی نصب می گردد.
 
نکته:‌ در صورتی که تشک بیمار دارای رویه پلاستیکی قابل ضد عفونی نباشد و آلودگی قابل رویت داشته باشد، جزو زباله عفونی قلمداد شده و می بایست براساس فرآیند نحوه جمع آوری زباله عفونی از رده خارج و امحاء‌ گردد.

می ­بایست نظارت لازم در بخش جهت رعایت کلیه نکات ذیل صورت گیرد:
- ­­­برای اجتناب از پراکندگی میکرواورگانیسم های بیماری زا، از تکاندن البسه در بخش جلوگیری شود.
- البسه نباید در اتاق بیمار دسته بندی و یا تفکیک شود.
- علاوه بر جمع آوری البسه در هر شیفت،‌ بعد از ترخیص هر بیمار کلیه  ملحفه های تخت و رویه پارچه ای تشک و بالش بیمار می بایست جمع آوری و تعویض گردد و برای بیمار جدید مورد استفاده قرار نگیرد.
- در حد امکان نظارت لازم صورت گیرد تا البسه و ملحفه همراه با اشیا نوک تیزو برنده ( سوزن و... ) به رختشویخانه فرستاده نشود.
- از ریختن البسه روی زمین جلوگیری شود.
- در زمان جمع آوری البسه پرسنل می بایست از دستکش و ماسک استفاده نمایند. لازم است نظارت دقیق بر اجرای این امر به منظور حفظ سلامت کارکنان بخش صورت گیرد.
 
 

مهارت های پایه کنترل عفونت در اتاق عمل

کنترل عفونت های بیمارستانی هم اکنون یک اولویت جهانی است. افزایش روز افزون تعداد بیماران مبتلا به نقص ایمنی، بدخیمی، بیماری های مزمن، ایدز و گسترش بیمارستان ها به خصوص واحدهای مراقبت ویژه، همچنین خطر انتقال بیماری های منتقله از راه خون و افزایش مقاومت های میکروبی از جمله عواملی هستند که به گسترش عفونت های بیمارستانی کمک می کنند. به همین دلیل است که امروزه بروز عفونت های بیمارستانی یکی از مشکلات مهم واحدهای بهداشتی درمانی تلقی می شود و باید جدی گرفته شود. در این میان آموزش کارکنان به ویژه در اتاق عمل اهمیت ویژه ای پیدا می کند. شما در قسمت اول از سری فیلم های مهارت های کنترل عفونت در اتاق عمل که به همت شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی آماده شده، مهارت های پایه را فرا می گیرید.

فیلم بردار
تدوین گر
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تنظیمات پس زمینه