نظارت بر اجرای فرایندهای کنترل عفونت:
 
فرآیند نظارت بر اجرای فرآیندهای کنترل عفونت شامل 3 مرحله است:
- تهیه برنامه بازدید
- تکمیل چک لیست­های نظارتی و طراحی اقدامات اصلاحی
- ورود اطلاعات، آنالیز داده ها، بازخور نتایج و طراحی اقدامات پیشگیرانه
- تهیه برنامه بازدید
- در ابتدای هر فصل، برنامه بازدید از بخش های مختلف بیمارستان تدوین  می گردد.
- کلیه بخش­های بستری، درمانگاه های تخصصی و عمومی، اورژانس، کلیه اتاق­های عمل، واحد آزمایشگاه و CSR در هر فصل حداقل یکبار مورد ارزیابی قرار می­گیرند.
- برنامه زما­­ن­بندی جهت بازدید در اختیار واحد کنترل عفونت بوده و به  بخش­های مورد نظر اعلام نمی­گردد. بازدید از بخش  بصورت تصادفی و بدون اطلاع رسانی قبلی صورت می گیرد.
- تکمیل چک لیست نظارتی و طراحی اقدامات اصلاحی
 
ابزار نظارت بر بر اجرای فرآیندهای کنترل عفونت­، تکمیل چک لیست­های نظارتی است. چک لیست های نظارتی کنترل عفونت به تفکیک محورشامل موارد ذیل است:
عنوان چک لیست نظارتی روش ارزیابی تناوب زمانی
نظارت بر مصرف محلول های ضد عفونی کننده و گندزداها مصاحبه با 3 نفر/مشاهده فصلی
نظارت بر رعایت اصول تزریقات ایمن مشاهده فصلی
نظارت بر وسایل و ابزار استریل مشاهده فصلی
نظارت بر نحوه رعایت اصول بهداشت دست مشاهده فصلی
نظارت بر نحوه جمع آوری و دفع زباله عفونی مشاهده فصلی
نظارت بر نحوه نظافت و ضدعفونی سطوح مشاهده فصلی
نظارت بر صحت فرآیند استریلیزاسیون CSR مشاهده فصلی
- چک لیست­های نظارتی از طریق مشاهده مصادیق اجرایی مرتبط با سئوالات مطرح شده در هر چک لیست تکمیل می ­گردد. در خصوص نحوه نظارت بر مصرف محلول های ضدعفونی کننده و گندزداها، علاوه بر مشاهده نحوه کار پرسنل، حداقل با 3 نفر از پرسنل بخش مصاحبه می گردد.
- طیف امتیازدهی به هریک از سئوالات مندرج در چک لیست های نظارتی از 1 بین  تا 4 است (1 : ضعیف،  2 : متوسط،  3: خوب،  4 : عالی). هر یک سئوالات با امتیاز 1 و یا 2 به عنوان عدم انطباق شناسایی می­گردد.
- در زمان تکمیل چک لیست نظارتی، موارد عدم انطباق در عملکرد، در قسمت مشاهدات ثبت شده و ضمن ارائه بازخور به پرسنل، نحوه اجرای صحیح  بصورت چهره به چهره به فرد آموزش داده می شود.
- در پایان ارزیابی در خصوص کلیه موارد عدم انطباق شناسایی شده، اقدام اصلاحی به تفکیک موارد باید تعیین شده و به سرپرستار یا مسئول شیفت بصورت مکتوب بازخور داده شود.
لیست اخبار صفحه :2
ارزش گذاری و فرهنگ سازی دو اصل مهم در رعایت بهداشت دست
مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در بیمارستان فارابی برگزار شد

ارزش گذاری و فرهنگ سازی دو اصل مهم در رعایت بهداشت دست

مراسم روز جهانی بهداشت دست 2023 در بیمارستان فارابی با برگزاری مسابقه طراحی پوستر «موقعیت های بهداشت دست» و معرفی برگزیدگان این مسابقه همراه بود.

چرا بیماران باید پس از جراحی به پزشک خود مراجعه کنند؟
جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

چرا بیماران باید پس از جراحی به پزشک خود مراجعه کنند؟

در اولین جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی در سال 1402 پس بررسی موارد عفونت پس از عمل فروردین، بر لزوم مراجعه بیماران به پزشک برای معاینات پس از عمل تاکید شد.

پوشیدن گان و دستکش به روش بسته

پوشیدن گان و دستکش به روش بسته

پوشیدن گان و دستکش به روش بسته موضوع چهارمین قسمت از سری فیلم های آموزشی مهارت های پایه کنترل عفونت در اتاق عمل است که توسط شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی تهیه شده و از کانال آپارات بیمارستان فارابی قابل مشاهده است.

اسکراب جراحی دست ها با محلول پایه الکل

اسکراب جراحی دست ها با محلول پایه الکل

اسکراب جراحی دست ها با محلول پایه الکل، موضوع سومین قسمت از سری فیلم های آموزشی مهارت های پایه کنترل عفونت در اتاق عمل است که توسط شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی تهیه شده و علاقه مندان می توانند این قسمت و قسمت های قبلی را در کانال آپارات بیمارستان فارابی مشاهده کنند.

اسکراب جراحی دست ها با بتادین

اسکراب جراحی دست ها با بتادین

قسمت دوم از سری فیلم های آموزشی مهارت های پایه کنترل عفونت در اتاق عمل که توسط واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی و شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت این بیمارستان تهیه شده، به اسکراب جراحی دست ها با بتادین اختصاص دارد.

مهارت های پایه کنترل عفونت در اتاق عمل

مهارت های پایه کنترل عفونت در اتاق عمل

کنترل عفونت های بیمارستانی هم اکنون یک اولویت جهانی است. افزایش روز افزون تعداد بیماران مبتلا به نقص ایمنی، بدخیمی، بیماری های مزمن، ایدز و گسترش بیمارستان ها به خصوص واحدهای مراقبت ویژه، همچنین خطر انتقال بیماری های منتقله از راه خون و افزایش مقاومت های میکروبی از جمله عواملی هستند که به گسترش عفونت های بیمارستانی کمک می کنند. به همین دلیل است که امروزه بروز عفونت های بیمارستانی یکی از مشکلات مهم واحدهای بهداشتی درمانی تلقی می شود و باید جدی گرفته شود. در این میان آموزش کارکنان به ویژه در اتاق عمل اهمیت ویژه ای پیدا می کند. شما در قسمت اول از سری فیلم های مهارت های کنترل عفونت در اتاق عمل که به همت شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی آماده شده، مهارت های پایه را فرا می گیرید.

نقاط ضعف و قوت بیمارستان فارابی در شاخص های کنترل عفونت نیمه اول 1401
جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

نقاط ضعف و قوت بیمارستان فارابی در شاخص های کنترل عفونت نیمه اول 1401

سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در گزارش شاخص های نظارتی کنترل عفونت 6 ماهه اول سال 1401 این بیمارستان از افزایش میزان استفاده از وسایل حفاظت فردی و اثربخشی فعالیت های کنترل عفونت و کاهش شاخص بهداشت دست در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

پرستاران بیمارستان فارابی با موازین پیشگیری از آبله میمون آشنا شدند
واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار کرد

پرستاران بیمارستان فارابی با موازین پیشگیری از آبله میمون آشنا شدند

اولین جلسه از دوره آموزشی آشنایی با موازین پیشگیری و کنترل عفونت در مواجهه با بیماران مبتلا به آبله میمون برای افزایش سطح آشنایی پرستاران بیمارستان فارابی با این بیماری برگزار شد.

برنامه های متنوع بیمارستان فارابی به مناسبت روز جهانی بهداشت دست
دست ها را باید شست

برنامه های متنوع بیمارستان فارابی به مناسبت روز جهانی بهداشت دست

شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در گفت و گو با روابط عمومی این مرکز به برپایی ایستگاه های بهداشت دست، توزیع پمفلت، آموزش به کارکنان و بیماران و برگزاری مسابقه نقاشی و سرود با همکاری کودکان مهدکودک این بیمارستان به مناسبت روز جهانی بهداشت دست اشاره کرد.

توصیه های مسئولان بیمارستان فارابی به مناسبت روز جهانی بهداشت دست
اتحاد برای ایمنی

توصیه های مسئولان بیمارستان فارابی به مناسبت روز جهانی بهداشت دست

به مناسبت فرا رسیدن 5 می، روز جهانی بهداشت دست، دکتر سید محسن رفیع زاده، معاون درمان، دکتر محمدرضا مهرابی بهار، پزشک کنترل عفونت و فریده آژیر، مدیر پرستاری بیمارستان فارابی در پیام هایی نکات مهم در زمینه اهمیت رعایت بهداشت دست و کنترل عفونت را به ویژه در اتاق های عمل و پیشگیری از ابتلا به کرونا بیان کردند.