دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
نظارت بر اجرای فرایندهای کنترل عفونت:
 
فرآیند نظارت بر اجرای فرآیندهای کنترل عفونت شامل 3 مرحله است:
- تهیه برنامه بازدید
- تکمیل چک لیست­های نظارتی و طراحی اقدامات اصلاحی
- ورود اطلاعات، آنالیز داده ها، بازخور نتایج و طراحی اقدامات پیشگیرانه
- تهیه برنامه بازدید
- در ابتدای هر فصل، برنامه بازدید از بخش های مختلف بیمارستان تدوین  می گردد.
- کلیه بخش­های بستری، درمانگاه های تخصصی و عمومی، اورژانس، کلیه اتاق­های عمل، واحد آزمایشگاه و CSR در هر فصل حداقل یکبار مورد ارزیابی قرار می­گیرند.
- برنامه زما­­ن­بندی جهت بازدید در اختیار واحد کنترل عفونت بوده و به  بخش­های مورد نظر اعلام نمی­گردد. بازدید از بخش  بصورت تصادفی و بدون اطلاع رسانی قبلی صورت می گیرد.
- تکمیل چک لیست نظارتی و طراحی اقدامات اصلاحی
 
ابزار نظارت بر بر اجرای فرآیندهای کنترل عفونت­، تکمیل چک لیست­های نظارتی است. چک لیست های نظارتی کنترل عفونت به تفکیک محورشامل موارد ذیل است:
عنوان چک لیست نظارتی روش ارزیابی تناوب زمانی
نظارت بر مصرف محلول های ضد عفونی کننده و گندزداها مصاحبه با 3 نفر/مشاهده فصلی
نظارت بر رعایت اصول تزریقات ایمن مشاهده فصلی
نظارت بر وسایل و ابزار استریل مشاهده فصلی
نظارت بر نحوه رعایت اصول بهداشت دست مشاهده فصلی
نظارت بر نحوه جمع آوری و دفع زباله عفونی مشاهده فصلی
نظارت بر نحوه نظافت و ضدعفونی سطوح مشاهده فصلی
نظارت بر صحت فرآیند استریلیزاسیون CSR مشاهده فصلی
- چک لیست­های نظارتی از طریق مشاهده مصادیق اجرایی مرتبط با سئوالات مطرح شده در هر چک لیست تکمیل می ­گردد. در خصوص نحوه نظارت بر مصرف محلول های ضدعفونی کننده و گندزداها، علاوه بر مشاهده نحوه کار پرسنل، حداقل با 3 نفر از پرسنل بخش مصاحبه می گردد.
- طیف امتیازدهی به هریک از سئوالات مندرج در چک لیست های نظارتی از 1 بین  تا 4 است (1 : ضعیف،  2 : متوسط،  3: خوب،  4 : عالی). هر یک سئوالات با امتیاز 1 و یا 2 به عنوان عدم انطباق شناسایی می­گردد.
- در زمان تکمیل چک لیست نظارتی، موارد عدم انطباق در عملکرد، در قسمت مشاهدات ثبت شده و ضمن ارائه بازخور به پرسنل، نحوه اجرای صحیح  بصورت چهره به چهره به فرد آموزش داده می شود.
- در پایان ارزیابی در خصوص کلیه موارد عدم انطباق شناسایی شده، اقدام اصلاحی به تفکیک موارد باید تعیین شده و به سرپرستار یا مسئول شیفت بصورت مکتوب بازخور داده شود.

تامز Q&A: علائم تب دنگی و راه های پیشگیری از گزش پشه آئدس

تب دنگی (Dengue) یک بیماری ویروسی است که از پشه آئدس (Aedes) به انسان منتقل می شود. علائم این بیماری معمولاً شبیه آنفولانزا است، اما می تواند به تب دنگی شدید (تب هموراژیک دنگی) که یک وضعیت حاد و تهدید کننده زندگی است نیز منجر شود. در این فیلم شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی توضیحاتی درباره علائم این بیماری، راه های پیشگیری از آن و نکات مهم برای کادر درمان را بیان می کند.

 از علائم اصلی تب دنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تب بالا
- سر درد شدید
- درد پشت چشم
- درد عضلات و مفاصل
- حالت تهوع و استفراغ
- بثورات پوستی
برای پیشگیری از نیش پشه آئدس در مناطق آلوده، باید از لباس های آستین بلند و شلوار بلند استفاده کرد. همچنین از مواد و اسپری های دافع پشه استفاده کرده و از خوابیدن در فضای باز بدون پشه بند خودداری کنید. برای جلوگیری از تولید مثل پشه آئدس باید آب های راکد موجود در محیط مانند آب زیر گلدان ها، آب داخل مخازن تخلیه کولرهای گازی و آب راکد موجود در زباله ها مانند لاستیک ها و قوطی های فلزی را تخلیه کرد. زیرا پشه آئدس در آب های راکد تخم گذاری می کند. 
همچنین در صورت داشتن علائم تب دنگی باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کرد. کارکنان و کادر درمان بیمارستان ها و مراکز درمانی به خصوص بخش های بین الملل (IPD) در صورت مواجه با بیماری که سابقه سفر به مناطق آلوده به پشه آئدس را داشته و علائم تب دنگی را دارد باید هرچه سریعتر موارد را به واحد کنترل عفونت بیمارستان یا مرکز خود اعلام کنند. 
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تنظیمات پس زمینه