دریافت نوبت
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
مدیریت مواجهات شغلی
 
تعریف مواجهه شغلی:
تماس از هر یک از طرق زیر:
- آسیب پرکوتانئوس (نیدل استیک، بریدگی با اجسام تیز و برنده)
- مخاطاب (مانند چشم و دهان)
- پوست غیر سالم
- منابع و ترشحات آلوده کننده  بیمار مانند خون و مایعات آلوده به خون، بافت ها، منی، مایع مغزی نخاعی، پلور، پریتوئن، مایع  آمنیون، شیر، مایع پریکارد و ترشحات واژینال
 
اقدامات پیشگیری از مواجهه شغلی:
با توجه به اینکه جراحات ناشی از فرور رفتن سر سوزن و وسایل تیز و برنده از مهم ترین موارد آلودگی کارکنان بهداشتی درمانی با HIV/HCV/HBV محسوب می شود ، رعایت نکات ذیل به منظور پیشگیری از جراحات و صدمات مزبور الزامی است:
- جهت شکستن ویال های دارویی ترجیحاً از انواعی استفاده شود که احتیاج به تیغ اره نداشته باشد و در صورت نیاز به استفاده از تیغ اره و جهت رعایت اصول ایمنی در داخل یک محافظ مثل Pad گرفته شوند
- پس از تزریق از گذاردن درپوش سر سوزن اکیداً خودداری نمایید مگر در شرایط خاص از جمله اخذ نمونه خون جهت ABG یا کشت خون 
- از شکستن و یا خم کردن سر سوزن قبل از دفع خودداری نمایید  .
- در موارد ضروری جهت گذاردن درپوش سر سوزن از وسیله مکانیکی جهت ثابت نگهداشتن درپوش استفاده نمایید و یا از یک دست به روش SCOOP جهت گذاردن درپوش سر سوزن استفاده کنید.
- جهت حمل وسایل تیز و برنده از ریسیور استفاده نمایید و از حمل وسایل مزبور در دست یا جیب یونیفرم خودداری نمایید .
- از دست به دست نمودن وسایل تیز و برنده (بیستوری ، سر سوزن و ...) اجتناب نمایید .
 
احتیاطات عمومی در حین انجام هرگونه اقدام درمانی که احتمال آلودگی با خون و سایرترشحات بدن وجود دارد به شرح ذیل می باشد:
- در صورتی که بریدگی و یا زخمی در دست ها وجود دارد ، بایستی از دستکش استفاده نمود و موضع با پانسمان ضدآب پوشانده شود.
- جهت حفاظت کارکنان بهداشتی درمانی در قبال آلودگی با خون و یا ترشحات بدن ، استفاده از پیش بند پلاستیکی یکبار مصرف ضروری است.
- در صورتیکه احتمال پاشیده شد خون و یا قطعاتی از نسوج و یا مایعات آلوده به چشم و غشاء مخاطی وجود دارد، استفاده از ماسک و عینک محافظ ضروری است.
- در صورتیکه بیمار دچار خونریزی وسیع است ، استفاده از گان ضد آب ضروری است.
- در صورتیکه کارکنان دچار اگزما و یا زخم های باز می باشند ، معاینه پزشک جهت مجوز شروع فعالیت در بخش ضروری است.
 
کمک های اولیه فوری به کارکنان بلافاصله بعد از مواجهه شغلی 
با توجه به اینکه جراحات و اتفاقات عمده در حین انجام اقدامات و روش های درمانی در موارد ذیل اتفاق می افتد اقدامات کمک های اولیه فوری بایستی انجام شود:
 
- فرورفتن سر سوزن بدست کارکنان بهداشتی و درمانی
- پاشیده شده خون وسایر ترشحات بدن بیمار به :بریدگی های باز ملتحمه و چشمها غشا مخاطی برای مثال داخل دهان گاز گرفتگی منجر به پارگی اپیدرم

کمک های فوری:
- شستشوی محل زخم با صابون و آب ولرم
- خودداری از مالش موضعی چشمها
- شستشوی چشمها و غشای مخاطی با مقادیر زیاد آب در صورت آلودگی
 
گزارش فوری سانحه به سوپروایزر:  
- تکمیل دقیق فرم گزارش دهی مواجهه شغلی بلافاصله بعداز بروز سانحه       
- ثبت رسمی سانحه گزارش شده در گزارشات حین کار در بخش مربوطه و دفتر پرستاری
- درج سانحه گزارش شده در پرونده بهداشتی کارکنان در واحد کنترل عفونت
- بررسی خطر بیماریزایی ناشی از تماس شغلی کارکنان شامل 3 مرحله می باشد بررسی مقدماتی؛ بررسی آزمایشگاهی؛ و اقدامات اصلاحی که در متن دستورالعمل شرح داده شده است.
  • تاریخ انتشار : 1402/01/30 - 09:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1558
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

چرا بیماران باید پس از جراحی به پزشک خود مراجعه کنند؟

در اولین جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی در سال 1402 پس بررسی موارد عفونت پس از عمل فروردین، بر لزوم مراجعه بیماران به پزشک برای معاینات پس از عمل تاکید شد.

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته کنترل عفونت این بیمارستان صبح چهارشنبه 30 فروردین 1402 با حضور دکتر سید علی طباطبائی، رئیس بخش اورژانس، دکتر سید محمد ناصر هاشمیان، رئیس بخش قرنیه و دکتر محمدرضا مهرابی بهار، مسئول ایمنی این مرکز برگزار شد.
این جلسه با بررسی پرونده 3 بیمار آغاز شد و شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی با توضیح درباره این موارد گفت با توجه به اینکه در تعطیلات سال جاری شاهد ساخت و ساز و تعمیرات در برخی از اتاق های عمل بودیم، پس از پایان این عملیات، نمونه برداری از این محل ها انجام شد. وی همچنین افزود: در زمان بروز عفونت ها شاید نتوان راه دقیق ورود عفونت را مشخص کرد اما اقدامات کنترلی دقیق مانند نظارت بیشتر بر ست های اتاق عمل و آموزش بیماران پیش از عمل می تواند در کاهش موارد عفونت تاثیرگذار باشد.
در ادامه دکتر مهرابی بهار نیز با اشاره به اهمیت آموزش بیماران پیش از عمل اظهار داشت: بیماران پیش از انجام جراحی باید درباره معاینات پس از عمل به خوبی توجیه شوند. به ویژه بیمارانی که از شهرهای دیگر به بیمارستان فارابی مراجعه می کنند. متاسفانه گاهی این بیماران به دلیل مسافت طولانی از مراجعه به بیمارستان برای معاینات پس از عمل (Follow up) خودداری می کنند و این موضوع ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند عفونت شود.
وی توجه به شرایط این بیماران را نیز مهم برشمرد و گفت: برخی از بیمارانی که راه های دور به ما مراجعه می کنند به دلیل برخی مسائل امکان اسکان در تهران را مثلا برای مدت یک هفته ندارند. پس پزشک باید این موارد را نیز مد نظر قرار دهد. البته در برخی عمل ها مانند ویترکتومی که ممکن است در همه مراکز درمانی کشور و شهرهای دیگر انجام نشود ما مجبور هستیم تا بیمار را بدون در نظر گرفتن این موارد عمل کنیم. اما در زمینه جراحی هایی مانند آب مروارید که در اکثر بیمارستان های کشور انجام می شود باید حتما مسئله مسافت و امکان اسکان بیمار در تهران را در نظر بگیریم و از آنان بخواهیم در صورت بروز هرگونه مشکل پس از عمل حتی اگر امکان مراجعه به تهران را نیز نداشته باشند، حتما به نزدیکترین چشم پزشک مراجعه کنند.
دکتر طباطبائی نیز با تاکید بر توجیه کامل بیماران در زمینه عفونت های پس از عمل گفت: متاسفانه مراجعه نکردن بیماران برای معاینات پس از عمل تنها مختص بیمارستان فارابی نیست و سایر مراکز نیز شاهد هستیم که بیمار با این توجیه که مشکلی نداشته و لزومی برای مراجعه مجدد ندیده، پس از جراحی دیگر به چشم پزشک خود مراجعه نمی کند. این موضوع نشان می دهد که ما در این زمینه نیاز به فرهنگ سازی و آموزش داریم. پس لازم است تا این بیماران پیش از عمل به صورت کامل در خصوص عوارض جراحی به ویژه عفونت های پس از عمل آموزش ببینند.
  • گروه خبری : کمیته کنترل عفونت
  • کد خبر : 232806
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تصاویر

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه