دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
مدیر امور اداری بیمارستان فارابی: رضا کریمی کلایه
تلفن داخلی: 2372
تلفن داخلی دبیرخانه: 2331
امور اداری و منابع انسانی بیمارستان فارابی در طبقه اول و بایگانی در طبقه دوم ساختمان مدیریت واقع شده اند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • تاریخ انتشار : 1402/07/19 - 17:24
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 719
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

به مناسبت هفته سلامت روان

برای داشتن جامعه سالم باید راه های شاد زیستن را بدانیم

آشنایی با نیازهای اساسی انسان و شناخت خواسته ها و نیازها برای داشتن زندگی شاد مهمترین موضوعات مطرح شده در کارگاه آموزشی «شاد زیستن» که به مناسبت هفته سلامت روان در بیمارستان فارابی برگزار شد، بود.

برای داشتن جامعه سالم باید راه های شاد زیستن را بدانیم
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، با همکار دفتر جوانی جمعیت معاونت فرهنگی دانشجویی این دانشگاه و آموزش سلامت بیمارستان فارابی، کارگاه آموزشی «شاد زیستن» به مناسبت هفته سلامت ظهر چهارشنبه 19 مهر 1402 در این مرکز برگزار شد.
دکتر مهتاب بیات ریزی، روانشناس و دبیر دفتر جوانی جمعیت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ابتدای این جلسه با تاکید بر لزوم تلاش همه جانبه در راستای جوان سازی جمعیت گفت: همه ما از شرایط اقتصادی آگاه هستیم و مشکلات را از نزدیک می بینیم. اما لازم است برای جوانی جمعیت و کشور کاری انجام دهیم. البته من اعتقاد دارم پیش از آن که زوج ها را به فرزند آوری تشویق کنیم باید چگونگی داشتن یک زندگی زناشویی خوب را به آنان بیاموزیم. زیرا اگر حال دل زن و شوهر خوب نباشد قطعا فرزندی که متولد می شود نیز حال دل خوبی نخواهد داشت. همچنین اگر والدی که از فرزندش نگهدای می کند توانمند نباشد، بچه ها نیز آسیب خواهند دید. پس اگر زوجین روش های شاد زیستن را نداند ممکن است به فرزندان خود آسیب وارد کرده و در نهایت نیز همین فرزندان آسیب دیده وارد جامعه خواهند شد. وی افزود: به همین دلیل ما در دفتر جوانی جمعیت دانشگاه تصمیم گرفتیم در زمینه موضوعاتی برنامه ریزی کنیم که نیاز جامعه است. مانند 8 درس شاد زیستن، هنر با هم بودن، فرزند پروری نوین و مشاوره قبل از ازدواج.
دکتر بیات ریزی در ادامه به توضیح تئوری انتخاب پرداخت و اظهار داشت: بر اساس این تئوری هیچ کس نمی تواند شخص دیگری را تغییر دهد، مگر خود آن شخص. یعنی تنها کسی که می تواند شما را تغییر دهد خودتان هستید. شما هم نمی توانید فرد دیگری را تغییر دهید بلکه تنها می توانید در زمینه تغییر کردن اطلاعات در اختیار او بگذارید. شاید برخی تصور کنند با زور می توان آدم ها را در سیستم کاری، زناشویی، روابط والدین و فرزندی یا دوستی نگاه داشت. اما کاملا اشتباه است. زیرا نسل جوان به ویژه از دهه 70 به بعد دیگر مانند هم سن و سالان ما منعطف نیستند و نمی توان با روش های سختگیرانه و کنترل بیرونی آن ها را کنترل کرد. بلکه برای ایجاد ارتباط با آن ها باید نیازهای اساسی را بشناسیم. با روش های شاد زیستن نیز می توان علاوه بر شناخت این نیازها، در کنار یکدیگر زندگی کرد.
وی با معرفی نیازهای اساسی انسان تصریح کرد: ما باید بدانیم به عنوان یک انسان چه نیازهایی داریم و اگر قرار است ازدواج کنیم بدانیم فردی که قرار است در کنار ما همسفر و همراه زندگی باشد چه نیازهایی دارد. ما همچنین باید بدانیم دنیای مطلوب خود و همسرمان چگونه است. یا رفتار خود و شریک زندگی مان را به خوبی بشناسیم. وقتی این موارد را شناختیم می توان به یک زبان و ادبیات مشترک در زندگی برسیم. باید تشخیص دهیم زمانی که حالمان خوب نیست یعنی یک یا تعدادی از نیازهایمان ارضا نشده و چگونگی ارضای این نیازها را بشناسیم. اساسی ترین نیاز عشق و تعلق خاطر است. زیرا عشق نه دادنی است و نه گرفتنی، بلکه ساختنی است. عشق و دوستی مانند خیابان دوطرفه است که باید با دیگری آن را تامین کرد. در صورتی که 4 نیاز دیگر یعنی بقا، سرگرمی، آزادی و قدرت بدون دیگری هم برآورده می شوند. انسان هر چقدر هم که در زندگی توانمند باشد حداقل به یک دوست نیاز دارد و برای حفظ و ادامه هر عشقی نیازمند عامل دوستی است.
شناخت خواسته ها و نیازها مورد دیگری بود که دبیر دفتر جوانی جمعیت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه به آن پرداخت و گفت: خواسته یعنی راه هایی که آموخته ایم تا نیازهایمان را ارضا کنیم. در واقع خواسته ها راه هایی هستند که ما فکر می کنیم اگر آن ها را به دست آوریم، به نیازهایمان دسترسی پیدا کرده ایم.
دکتر بیات ریزی در ادامه این کارگاه با توضیح معنای آزادی افزود: آزادی یعنی یک انسان چگونه دوست دارد سبک زندگی خود را انتخاب کند. این همان توانایی اختیار داشتن برای انتخاب است. حال اگر آزادی را از دست دهیم یعنی خلاقیت سازنده که یکی از خصوصیات انسانی است را از دست داده ایم. همچنین فراموش نکنیم کنترل بیرونی، فرزند قدرت و دشمن آزادی است. گاهی ممکن است به فرزند خود بگوییم که برای شرکت در یک میهمانی هرکدام از لباس های داخل کمدش را که می پسندد بپوشد اما زمانی که می بینیم لباسی را انتخاب و به تن کرده می گوییم: ای کاش آن لباس قهوه ای را می پوشیدی. این یعنی گرفتن آزادی که منجر به از دست رفتن خلاقیت سازنده فرزند خواهد شد. ویلیام گلسر، بنیانگذار تئوری انتخاب می گوید: همه بدبختی های بشر به خاطر این است که فکر می کند نه تنها صلاح خود، بلکه صلاح همه مردم را نیز می داند. پس بگذاریم فرزندانمان با خلاقیت سازنده رشد کنند.
موضوعاتی مانند انتخاب رفتار، استفاده نکردن از عادت های مخرب، آشنایی داشتن با دنیای مطلوب، خلاقیت در زندگی زناشویی و شیوه های افزایش صمیمیت جنسی پایان بخش این کارگاه آموزشی بود.
  • گروه خبری : آموزش کارکنان,اخبار آموزش سلامت
  • کد خبر : 248091
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه