دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
روش اجرای یمصرف منطقی آنتی بیوتیک ها حداقل شامل پروتکل تجویزآنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل ازاعمال جراحی، دستورالعمل های مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت های مهم وشایع مرکزدرمانی ومحدودیت مصرف آنتی بیوتیک باتوجه به الگوی مقاومت میکروبی:
 
- سوپروایزر کنترل عفونت با هماهنگی مدیر بیمارستان بر تهیه ملزومات این روش اجرایی، طی بخشنامه های ابلاغی وزارت بهداشت در این زمینه نظارت مستمر دارد. 
- سوپروایزر کنترل عفونت با همکاری واحد آموزش نسبت به آموزش مداوم پرسنل و پزشکان در زمینه عفونت های بیمارستانی، مقاومت های میکروبی ومصرف منطقی آنتی بیوتیک ها اقدام می کند.
- در مورد عمل های چشم در این بیمارستان آنتی بیوتیک پروفیلاکسی به طور روتین  قبل از اعمال جراحی توسط پزشک تجویز نمی شود.
- پزشک جراح طبق گایدلاین آنتی بیوتیکی بیمارستان با کد سند GL-IC-01 جهت پروفیلاکسی می تواند داروی سفازولین همراه با بتامتازون را به صورت ساب کونژ برای بیمار در انتهای عمل تزریق نماید.
- پزشک جراح  طبق گایدلاین آنتی بیوتیکی بیمارستان با کد سند GL-IC-01 برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می نماید.
- طبق مصوبه کمیته کنترل عفونت استفاده از ونکومایسین و سفتازیدیم به صورت Empric است. باتوجه به حساسیت چشم و اهمیت زمان در درمان واقدام سریع به دنبال عفونت های چشم و از بین رفتن دید بیمار و زمان، در عفونت هایی از قبیل اندوفتالمیت، پزشک از آنتی بیوتیک های ونکومایسین و سفتازیدیم به صورت Empiric استفاده می نماید. با توجه به اینکه زمان و اقدام فوری در پیش آگهی این بیماران اهمیت دارد و فرصت تعویض آنتی بیوتیک نداریم. 
- در صورت بروز عفونت پس از اعمال جراحی یا بدنبال تروما یا عوامل اندوژن و اگزوژن ابتدا کشت و اسمیر از مایع اتاق قدامی و ویتره ی بیمار انجام می شود.
- در صورت بروز عفونت پس از اعمال جراحی یا بدنبال تروما یا عوامل اندوژن و اگزوژن پس از انجام کشت و اسمیر پزشک طبق گایدلاین آنتی بیوتیکی بیمارستان با کد سند GL-IC-01، برای بیمار آنتی بیوتیک Empric تجویز می نماید.
- پرستار جواب کشت و اسمیر ترشحات بیمار را پیگیری می نماید و به پزشک مربوطه اطلاع می دهد، پزشک با توجه به جواب کشت و اسمیر و آنتی بیوگرام در صورت نیاز آنتی بیوتیک تجویزی بیمار را تنظیم می نماید.
- مسئول آزمایشگاه نتایج مقاومت آنتی بیوتیکی را جهت تعیین الگوی مقاومت میکروبی و تجزیه و تحلیل ماهانه به سوپروایزر کنترل عفونت و کمیته کنترل عفونت گزارش می دهد.
- مسئول آزمایشگاه نتایج مقاومت میکروبی، استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین و ونکومایسین را به صورت فوری به واحد کنترل عفونت گزارش می دهد.
- در موارد مشاهده علائم واضح عفونت که به درمان آنتی بیوتیکی پاسخ نمی دهد، تجویز بیشتر از سه نوع آنتی بیوتیک و عدم پاسخ به درمان توسط پزشک جراح معالج، مشاوره عفونی با متخصص عفونی بیمارستان درخواست می شود.
- در صورت نیاز به انجام مشاوره عفونی اورژانسی توسط متخصص عفونی بیمارستان به صورت تلفنی انجام می شود.
- سوپروایزر کنترل عفونت به صورت دوره ای طبق برنامه زمانبندی شده واحد کنترل عفونت در بازدید، با مطالعه پرونده بیماران دارای تجویز آنتی بیوتیکی، موارد مغایرت با روش اجرایی را کنترل و به کمیته کنترل عفونت گزارش می نماید.
- سوپروایزر کنترل عفونت داده های جمع آوری شده را در کمیته کنترل عفونت بیمارستان ارائه می دهد و اقدامات اصلاحی مصوب شده را به سرپرستار یا مسئول بخش ابلاغ می نماید. 
- طبق مصوبه کمیته کنترل عفونت در مورد اعمال جراحی چشم تاثیر آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل از عمل، به صورت علمی اثبات نشده است و پزشک معالج با توجه به شرایط بیمار در صورت نیاز از آنتی بیوتیک پروفیلاکسی استفاده می نماید.
 

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/03/01 - 14:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1063
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

گزارش خطا، گزارش خطا و باز هم گزارش خطا!

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی با هدف بررسی موارد عفونت پس از جراحی و راهکارهای پیشگیری از این عوارض به ویژه ارسال گزارش خطا برگزار شد.

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته کنترل عفونت این بیمارستان بامداد یکشنبه 31 اردیبهشت 1401 با حضور دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس، دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، معاون درمان، دکتر حمید ریاضی اصفهانی، معاون آموزشی، دکتر سید علی طباطبائی، رئیس بخش اورژانس، دکتر محمدرضا مهرابی بهار، مسئول ایمنی و ثریا کریمی، مدیر پرستاری برگزار شد.
نکته قابل توجه در این جلسه را باید تاکید حاضران به ویژه رئیس، معاونان و مسئولان بخش ها بر گزارش خطا توسط کادر درمان دانست. دکتر خداپرست در این زمینه اظهار داشت: تقاضای من از همکاران به ویژه دستیاران این است که هرگونه مشکل یا عوارض در جراحی را علاوه بر گزارش حتما به استاد مربوطه نیز اطلاع دهند. زیرا این موضوع نه تنها از نظر حقوقی مهم است بلکه می تواند از بروز عوارض بیشتر و ایجاد مشکل برای بیماران پیشگیری کند. بارها دیده شده که پس از جراحی بیمار دچار عفونت یا عارضه شده اما به دلیل اینکه خطای مورد نظر گزارش شده و استاد نیز توسط دستیاران در جریان عوارض قرار گرفته، همکاران توانسته اند این مسئله را به خوبی مدیریت کنند.
دکتر ریاضی نیز با تایید صحبت های رئیس بیمارستان فارابی گفت: گزارش خطا از این جهت اهمیت دارد که می توان مشکلات و عوارض پس از جراحی را تا حد زیادی کاهش داد. متاسفانه تعداد خطاهایی که همکاران ما گزارش می کنند بسیار کم است و کادر درمان به خصوص دستیاران باید به این موضوع توجه بیشتری کنند.
در ادامه دکتر مهرابی بهار با اشاره به مواردی که می تواند احتمال عفونت های پس از جراحی را افزایش دهد گفت: موضوعی که در جراحی چشم اهمیت دارد، زمان است. زیرا ممکن است با افزایش زمان جراحی یا به اصطلاح مدت زمانی که چشم باز است، احتمال بروز عفونت های پس از جراحی نیز بیشتر شود. همچنین در زمان عمل باید کمترین میزان ورود ابزار به چشم را داشته باشیم. زیرا با هربار ورود ابزار جراحی به داخل بافت چشم، خطر عفونت نیز افزایش پیدا می کند.
مسئول ایمنی بیمارستان فارابی نیز مانند سخنرانان قبلی بر تکمیل فرم گزارش خطا توسط کادر درمان تاکید کرد و افزود: فرهنگ ما باید به سمت گزارش کردن خطا برود.هم خطاهای حین و پس از عمل و هم عوارض ناخواسته دارویی. در حال حاضر فرم های ADR (عارضه ناخواسته دارویی یا Advers Drug Reactions) در بخش ها و داروخانه بیمارستان وجود دارد و با وجود اینکه ما بارها در جلسات بر این موضوع تاکید کرده ایم اما همچنان بعضی از همکاران ما از وجو این فرم اطلاعی ندارند. به دلیل اهمیتی که در تکمیل این فرم ها وجود دارد، این موضوع حتی در سمپوزیوم ها و کارگاه های اورژانس بیست و هشتمین سمینار سالیانه فارابی نیز مطرح شد. به همین دلیل از پزشکان تقاضا داریم در صورت ایجاد هرگونه عارضه در حین عمل یا عفونت های پس از عمل، حتما نسبت به ارسال گزارش خطا اقدام کنند. اگر هم به هر دلیلی خود پزشک در آن زمان امکان ارسال گزارش ندارد می تواند از کادر پرستاری یا در زمینه عوارض ناخواسته دارویی، از همکاران داروخانه بخواهد تا فرم مورد نظر را تکمیل و ارسال کنند.
پس از مطرح شدن این موارد، شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی به مقایسه میزان بروز مواجهات شغلی کارکنان این بیمارستان در فصل زمستان سال های 1400 و 1401 پرداخت و گفت: در مواردی مانند نیدل استیک، دستیاران بیشترین مواجهه را دارند و پس از آن پرستاران و کارشناسان اتاق عمل در رتبه های بعدی هستند. با استخراج این آمار، در حال حاضر تاکید و نظارت بیشتری بر استفاده از لوازم حفاظت فردی در بیمارستان فارابی وجود دارد. همچنین به تعداد کافی عینک محافظ نیز درخواست کرده ایم تا در اختیار همکاران به ویژه دستیاران و فلوها قرار داده و بتوانیم میزان مواجهات را کاهش دهیم. وی در ادامه افزود: در زمینه بروز عفونت نیز در زمستان سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال 1400 شاهد کاهش موارد هستیم. رضائی همچنین به مقایسه و بررسی الگوی مقاومت میکروبی، میزان شاخص های بهداشت دست و میزان اثربخشی فعالیت های کنترل عفونت در سه ماهه پایانی سال های 1400 و 1401 پرداخت و گزارشی از این موارد را برای حاضران مطرح کرد.
سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در پایان این جلسه با اشاره به عناوین برنامه عملیاتی واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی در سال 1402 اظهار داشت: ما دو عنوان مهم را برای برنامه عملیاتی سال جاری مد نظر داریم. یکی استقرار برنامه مدیریت بسته ای پیشگیری از عفونت محل جراحی چشم در بیمارستان به میزان 100 درصد و دیگری افزایش میزان رعایت اصول بهداشت دست واحدها از 34 به 37 درصد که امیدواریم تا پایان سال 1402 به هدفگذاری مد نظرمان دست پیدا کنیم.
 
  • گروه خبری : کمیته کنترل عفونت
  • کد خبر : 235002
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تصاویر

جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه