دریافت نوبت: nobat.tums.ac.ir
ویژه خیرین و اهداکنندگان
Enter your desired term to search
روش اجرای یمصرف منطقی آنتی بیوتیک ها حداقل شامل پروتکل تجویزآنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل ازاعمال جراحی، دستورالعمل های مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت های مهم وشایع مرکزدرمانی ومحدودیت مصرف آنتی بیوتیک باتوجه به الگوی مقاومت میکروبی:
 
- سوپروایزر کنترل عفونت با هماهنگی مدیر بیمارستان بر تهیه ملزومات این روش اجرایی، طی بخشنامه های ابلاغی وزارت بهداشت در این زمینه نظارت مستمر دارد. 
- سوپروایزر کنترل عفونت با همکاری واحد آموزش نسبت به آموزش مداوم پرسنل و پزشکان در زمینه عفونت های بیمارستانی، مقاومت های میکروبی ومصرف منطقی آنتی بیوتیک ها اقدام می کند.
- در مورد عمل های چشم در این بیمارستان آنتی بیوتیک پروفیلاکسی به طور روتین  قبل از اعمال جراحی توسط پزشک تجویز نمی شود.
- پزشک جراح طبق گایدلاین آنتی بیوتیکی بیمارستان با کد سند GL-IC-01 جهت پروفیلاکسی می تواند داروی سفازولین همراه با بتامتازون را به صورت ساب کونژ برای بیمار در انتهای عمل تزریق نماید.
- پزشک جراح  طبق گایدلاین آنتی بیوتیکی بیمارستان با کد سند GL-IC-01 برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می نماید.
- طبق مصوبه کمیته کنترل عفونت استفاده از ونکومایسین و سفتازیدیم به صورت Empric است. باتوجه به حساسیت چشم و اهمیت زمان در درمان واقدام سریع به دنبال عفونت های چشم و از بین رفتن دید بیمار و زمان، در عفونت هایی از قبیل اندوفتالمیت، پزشک از آنتی بیوتیک های ونکومایسین و سفتازیدیم به صورت Empiric استفاده می نماید. با توجه به اینکه زمان و اقدام فوری در پیش آگهی این بیماران اهمیت دارد و فرصت تعویض آنتی بیوتیک نداریم. 
- در صورت بروز عفونت پس از اعمال جراحی یا بدنبال تروما یا عوامل اندوژن و اگزوژن ابتدا کشت و اسمیر از مایع اتاق قدامی و ویتره ی بیمار انجام می شود.
- در صورت بروز عفونت پس از اعمال جراحی یا بدنبال تروما یا عوامل اندوژن و اگزوژن پس از انجام کشت و اسمیر پزشک طبق گایدلاین آنتی بیوتیکی بیمارستان با کد سند GL-IC-01، برای بیمار آنتی بیوتیک Empric تجویز می نماید.
- پرستار جواب کشت و اسمیر ترشحات بیمار را پیگیری می نماید و به پزشک مربوطه اطلاع می دهد، پزشک با توجه به جواب کشت و اسمیر و آنتی بیوگرام در صورت نیاز آنتی بیوتیک تجویزی بیمار را تنظیم می نماید.
- مسئول آزمایشگاه نتایج مقاومت آنتی بیوتیکی را جهت تعیین الگوی مقاومت میکروبی و تجزیه و تحلیل ماهانه به سوپروایزر کنترل عفونت و کمیته کنترل عفونت گزارش می دهد.
- مسئول آزمایشگاه نتایج مقاومت میکروبی، استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین و ونکومایسین را به صورت فوری به واحد کنترل عفونت گزارش می دهد.
- در موارد مشاهده علائم واضح عفونت که به درمان آنتی بیوتیکی پاسخ نمی دهد، تجویز بیشتر از سه نوع آنتی بیوتیک و عدم پاسخ به درمان توسط پزشک جراح معالج، مشاوره عفونی با متخصص عفونی بیمارستان درخواست می شود.
- در صورت نیاز به انجام مشاوره عفونی اورژانسی توسط متخصص عفونی بیمارستان به صورت تلفنی انجام می شود.
- سوپروایزر کنترل عفونت به صورت دوره ای طبق برنامه زمانبندی شده واحد کنترل عفونت در بازدید، با مطالعه پرونده بیماران دارای تجویز آنتی بیوتیکی، موارد مغایرت با روش اجرایی را کنترل و به کمیته کنترل عفونت گزارش می نماید.
- سوپروایزر کنترل عفونت داده های جمع آوری شده را در کمیته کنترل عفونت بیمارستان ارائه می دهد و اقدامات اصلاحی مصوب شده را به سرپرستار یا مسئول بخش ابلاغ می نماید. 
- طبق مصوبه کمیته کنترل عفونت در مورد اعمال جراحی چشم تاثیر آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل از عمل، به صورت علمی اثبات نشده است و پزشک معالج با توجه به شرایط بیمار در صورت نیاز از آنتی بیوتیک پروفیلاکسی استفاده می نماید.
 

 

 

  • تاریخ انتشار : 1399/07/02 - 12:26
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 223
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رئیس بیمارستان فارابی: راه مقابله با پیک احتمالی کووید-19 افزایش نظارت بر رعایت دقیق شیوه نامه های بهداشتی است

جلسه هیئت رییسه بیمارستان فارابی با اولویت ارزیابی مجدد و افزایش نظارت بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی توسط کارکنان و مراجعان تشکیل شد.

رییس بیمارستان فارابی: راه مقابله با پیک احتمالی کووید-19 افزایش نظارت بر رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، دکتر محمدرضا اکبری، رئیس بیمارستان در جلسه هیئت رئیسه این مرکز با اشاره به آغاز فصل پاییز و احتمال افزایش شیوع کووید-۱۹ خواستار افزایش نظارت بر شیوه نامه های بهداشتی در بیمارستان فارابی شد.
در این جلسه که صبح چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۹۹ با حضور دکتر علیرضا خدابنده معاون آموزشی، دکتر محمدطاهر رجبی، معاون پژوهشی، دکتر حمید ریاضی، معاون درمان، دکتر محمد سلیمانی، معاون بین الملل، سعید مرادی، مدیر و فریده آژیر، مدیر پرستاری بیمارستان فارابی برگزار شد، دکتر اکبری حفظ کیفیت خدمات رسانی به مراجعان در زمان شیوع کووید-۱۹ را مهم دانست و گفت: بیمارستان فارابی روزانه پذیرای تعداد زیادی از بیماران و همراهان آنان است و با توجه به این موضوع و شرایط کنونی احتمال انتقال ویروس کرونا در این مرکز افزایش می‌باید. ابتلای کارکنان به ویژه کادر درمان نیز قطعا باعث ایجاد مشکل در ارائه خدمات به بیماران خواهد شد.
وی ارزیابی مجدد شیوه نامه های بهداشتی در واحدهای بیمارستان به ویژه در بخش‌های درمانی را ضروری تلقی کرد و افزود: با توجه به بررسی‌های انجام شده در کشور احتمالا در آستانه پیک سوم شیوع ویروس کرونا هستیم و همین امر باعث شده تا لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی و استفاده از لوازم حفاظت فردی توسط کارکنان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. بنده معتقدم راه مقابله با پیک احتمالی کووید-۱۹ افزایش نظارت بر رعایت دقیق شیوه نامه های بهداشتی است و در فصل پاییز نیازمند بررسی و ارزیابی مجدد این پروتکل‌ها در سطح بیمارستان فارابی هستیم.
رئیس بیمارستان فارابی از معاون درمان و مدیر پرستاری بیمارستان خواست تا نظارت بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی از سوی کارکنان را افزایش دهند تا احتمال ابتلای آنان به کووید-۱۹ کاهش یابد.
دکتر ریاضی نیز از تشکیل کارگروه مشترک با دفتر پرستاری بیمارستان برای آمادگی در برابر پیک احتمال این بیماری خبر داد و گفت: در این کارگروه احتمال اعمال محدویت و تغییرات جدید در پذیرش بیماران و نظارت بر شیوه نامه های بهداشتی از سوی کارکنان بررسی خواهد شد.
بررسی گزارش جراحی‌های لغو شده موضوع دیگری بود که در این جلسه بررسی شد و معاون درمان و مدیر بیمارستان فارابی توضیحاتی را در این باره ارائه کردند.  
  • گروه خبری : کنترل عفونت
  • کد خبر : 231194
سید عباس قاضی میرسعید
Author:

سید عباس قاضی میرسعید

0 Comments for this article

comment

Post your comment:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
Theme settings