پذیرش منابع اهدایی براساس خط‌مشی خدمات کتابخانه بیمارستان چشم پزشکی فارابی
 
بیانیه سیاست /خط مشی
بیمارستان فارابی با توجه به لزوم مجموعه سازی منابع اطلاعاتی مورد نیاز جامعه کتابخانه از راههای خرید؛ اهدا ؛ مبادله یا سایر روشهای مرسوم و ارزیابی مداوم آنها مجموعه منابع  کتابخانه را گسترده  می سازد. یکی از روش های مجموعه سازی و تامین منابع کتابخانه، دریافت منابع اهدایی است.
 
دامنه کاربرد
کتابخانه مرکزی بیمارستان 
 
تعاریف
واژه جدیدی برای تعریف وجود ندارد.
 
فرد پاسخگو
مسئول کتابخانه
 
صاحبان فرآیند و ذینفعان
صاحبان فرایند: مسئول و کارکنان کتابخانه- فرد یا موسسه اهداء کننده کتاب  
ذینفعان: اساتید و دستیاران  تخصص و فوق تخصص بیمارستان – دانشجویان پزشکی- کارکنان بیمارستان 
 
شیوه انجام کار
یکی از روش های مجموعه سازی و تامین منابع کتابخانه، دریافت منابع اهدایی است. هدایا شامل منابعی است که داوطلبانه و بدون انتظار پاداش به کتابخانه داده می شود
منابع اهدایی موجودی کتابخانه را قوام می بخشند، شکاف های موجود در مجموعه را پر می کنند، جایگزین های برخی منابع به واسطه ی آنها تهیه می شود، و منابعی را در اختیار می نهد که ممکن است از طریق خرید قابل دسترس نباشند. همان معیارهایی که مسئول کتابخانه  در مورد منابع اطلاعاتی هنگام خرید مورد توجه قرار می دهد، باید هنگام تصمیم گیری در مورد منابع اهدایی نیز مورد توجه قرار دهد. بنابرین دریافت منابع اهدایی باید بر اساس خط مشی مجموعه سازی صورت پذیرد.
 
شرایط پذیرش منابع اهدایی
با شرایط ذیل صورت می پذیرد
1- همخوانی موضوع کتاب های اهدائی با موضوع کتابهای کتابخانه 
2- جدید بودن تاریخ انتشار کتاب (به ویژه در مورد کتاب های علمی که بهتر است تاریخ انتشار آنها بیش از 5 سال قبل نباشد)
3- دارا بودن ظاهر فیزیکی مناسب و قابل استفاده بودن ، لذا منابع اهدایی باید به شکل کتاب بوده و به صورت جزوه و یا اوراق پراکنده نباشد (به جز کتاب های نفیس و نایاب)
4- مناسب بودن کتاب با جامعه دانشگاهی از نظر رده سنی، سطح خوانایی و ...
تبصره: بدیهی است کتابخانه ، اختیار تام خواهد داشت و هیچ شرطی از جانب اهداکنندگان را نمی پذیرد.
5- کتابهای قدیمی اساتیدی که در قید حیات نیستند به  عنوان یادگار و کتاب های بخش موزه پذیرفته می شوند و با نام اساتید نگهداری می شوند.
 
شیوه دریافت منابع اهدایی 
1-اهداکننده میتواند منابع اهدایی خود را بصورت مستقیم و پس از هماهنگی با مسئول کتابخانه به کتابخانه ارسال و یا پست نماید.
2- اهداء کننده میتواند با بخش روابط عمومی بیمارستان هماهنگ نماید و نماینده بیمارستان برای دریافت کتابها به آدرس داده شده مراجعه نماید.
3-اهداکننده می تواند ابتدا فهرست کاملی از منابع اهدایی خود را با ذکر مشخصات (عنوان، نویسنده، سال نشر و ویرایش) برای مسوول کتابخانه ارسال و پس از هماهنگی، منابع انتخابی و مورد نیاز کتابخانه را ارسال نماید.
4- پس از دریافت کتابها و بررسی های لازم  توسط مسئول کتابخانه و انجام مراحل مجموعه سازی در اختیار کاربران قرارداده میشود.
5- در صورتی که کتابی مورد نیاز کتابخانه نباشد در اختیار مراکز دیگر قرار داده میشود.
 
منابع/ مراجع
تجربه داخلی بیمارستان- دستورالعمل کتابخانه دانشگاه فردوسی مشهد 
 
برای دریافت نسخه PDF خط مشی پذیرش منابع اهدایی براساس خط‌مشی خدمات کتابخانه بیمارستان چشم پزشکی فارابی اینجا کلیک کنید.
 
 
 
 
  • تاریخ انتشار : 1401/07/12 - 13:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2191
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

کتابی برای دستیاران چشم پزشکی

کتاب «بیماری آب سیاه، پرسش و پاسخ های تحلیلی» منتشر شد

به همت گروه گلوکوم بیمارستان فارابی کتاب «بیماری آب سیاه، پرسش و پاسخ های تحلیلی» برای افزیش بهره وری آموزشی و کمک به رفع بخشی از نیازهای آموزشی جامعه چشم پزشکی به ویژه دستیاران چشم پزشکی، منتشر شد.

کتابی برای دستیاران چشم پزشکی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، به همت جمعی از اعضای هیئت علمی گروه گلوکوم بیمارستان فارابی، کتاب «بیماری آب سیاه، پرسش و پاسخ های تحلیلی»  منتشر شد. دکتر یدالله اسلامی عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و یکی از نویسندگان این کتاب در گفت و گو با روابط عمومی این مرکز با اشاره به تدوین کتاب های کمک آموزشی بر بستر پرسش و ارائه پاسخ به همراه توضیحات تکمیلی و شیوه استدلال، اظهار داشت: تدوین کتاب «بیماری های آب سیاه، پرسش و پاسخ های تحلیلی»، گامی در راستای افزیش بهره وری آموزشی و کمک به رفع بخشی از نیازهای آموزشی جامعه چشم پزشکی به ویژه دستیاران چشم پزشکی است.
وی در ادامه به معرفی این کتاب پرداخت و افزود: آنچه که در این کتاب ملاحظه خواهیم کرد بهره گیری از کتاب آکادمی چشم پزشکی آمریکا (American Academy of Ophthalmology) و محدود ماندن به این کتاب است. همین امر سبب شده که دایره نگارش آنچنان که می باید گسترده نشود و  این محدودیت خود را در طراحی پرش ها، پاسخ ها و توضیحات نشان می دهد. البته از ابتدا هم بنا نبود که دایره بحث و بررسی را چنان گسترده کنیم که در قالب کتابی ساده گنجانده نشود.
دکتر اسلامی در پایان ابراز امیدواری کرد که این کتاب بتواند پاسخگوی نیازهای آموزشی مخاطبان باشد و گفت: مخاطبان می توانند از این اثر به عنوان مقوله ای کمک آموزشی بهره بگیرند اما آن چه واضح است نباید خود را محدود به این کتاب کرده و فرصت بهره گیری از سایر منابع را از خود دریغ کنند. در انتها باید از همکارانم، دکتر مونا سادات صفی زاده و دکتر سید مهدی طباطبائی، از اعضای هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی  و دکتر علی عظیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز که در تهیه این اثر در کنار ما بودند قدردانی کنم.
کتاب «بیماری آب سیاه، پرسش و پاسخ های تحلیلی» توسط نشر نامک در 96 صفحه چاپ شده است و علاقه مندان برای تهیه آن می توانند به کتابخانه بیمارستان فارابی مراجعه کنند.

  • گروه خبری : انتشارات و کتابخانه
  • کد خبر : 218968
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *