آیین نامه خدمات کتابخانه بیمارستان فارابی
 
معرفی و تاریخچه
کتابخانه بیمارستان فارابی یکی از معروفترین کتابخانه های چشم پزشکی سطح کشور است که در محل بیمارستان فارابی  و در سال 1313 همزمان با ایجاد بخش چشم پزشکی در بیمارستان فارابی ب
این کتابخانه در ابتدا با مجموعه ای از کتب پزشکی و علوم پایه شروع به کار کرد.اما با گذر زمان و افزایش تقاضا و نیازهای اساتید و همکاران مجموعه کاملی از کتب چشم پزشکی به آن اضافه گردید. محل کتابخانه در ابتدا در ساختمان قدیم بیمارستان (ساختمان کرسی بیماریهای چشم )واقع گردیده بوده است و پس از آن به ساختمان جدید بیمارستان فارابی طبقه اول منتقل گردید در سال 86ساختمان جدید برای کتابخانه در حیاط بیمارستان احداث گردید و کتابخانه به محل کنونی آن انتقال یافت.
 
کتابخانه بیمارستان فارابی در حال حاضر با حدود 300 متر مربع مساحت در ضلع غربی حیاط قدیم بیمارستان واقع گردیده است. این کتابخانه بیمارستانی، دارای زمینه تخصصی چشم بوده و مجموعه ای غنی و گسترده از منابع گوناگون در زمینه های مختلف چشم پزشکی را در برگرفته است. مجموعه کتابخانه شامل کتب فوق تخصصی چشم پزشکی لاتین و فارسی، پایان نامه های چشم پزشکی، منابع ومراجع الکترونیکی، مورد نیاز اساتید و دستیاران تخصص و فوق تخصص بیمارستان و سایر دانشجویان و کارکنان بیمارستان است.  مخزن این مجموعه به صورت یک سیستم باز اداره می شود. 
 
بخش‌های کتابخانه و جستجوی منابع 
فضای کل کتابخانه در حدود300 مترمربع است. این فضا برای ارائه خدمات کتابخانه‌ای در چندین بخش تجهیز شده است: بخش سایت کتابخانه،، بخش پایان‌نامه‌ها، بخش خدمات امانت،  ، سالن مطالعه و مخزن کتاب ها.
امکان جستجوی تمامی منابع کتابخانه از طریق وب سایت کتابخانه دیجیتال به نشانی http://lib.tums.ac.ir امکان‌پذیر می‌باشد.
 
فعالیت‌ها و خدمات
کتابخانه بیمارستان خدمات متنوعی را به اعضا محترم هیات علمی گروه چشم پزشکی، دستیاران تخصصی و فوق تخصصی و کارکنان بیمارستان و سایر کادر درمانی ارائه می دهد.
 خدمات کتابخانه شامل انتخاب، تهیه و گردآوری منابع، سازماندهی (فهرست نویسی) منابع، جستجوی مقالات، ، گردش و امانت منابع کتابخانه،  دسترسی به منابع دیجیتال و پایگاه داده ها و خدمات راهنمایی و مشاوره جهت تهیه بهترین منابع اطلاعاتی و ارائه خدمات به پژوهشگران ودریافت و  آرشیو پایان نامه های  چشم پزشکی بیمارستان و همکاری در برگزاری امتحان I.C.O و OSCE دستیاران و امتحان دانشجویان پزشکی (بخش چشم) است.
کلیه اعضا محترم هیات علمی گروه چشم پزشکی، دستیاران تخصصی و فوق تخصصی و کارکنان بیمارستان از اعضا کتابخانه می باشند و همکاران کتابخانه بیمارستان فارابی افتخار خدمت به این عزیزان را دارد.

برای دریافت نسخه PDF راهنمای عضویت کتابخانه اینجا کلیک کنید.
 
 
 
 
 
  • تاریخ انتشار : 1401/07/12 - 13:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2190
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

کتابی برای دستیاران چشم پزشکی

کتاب «بیماری آب سیاه، پرسش و پاسخ های تحلیلی» منتشر شد

به همت گروه گلوکوم بیمارستان فارابی کتاب «بیماری آب سیاه، پرسش و پاسخ های تحلیلی» برای افزیش بهره وری آموزشی و کمک به رفع بخشی از نیازهای آموزشی جامعه چشم پزشکی به ویژه دستیاران چشم پزشکی، منتشر شد.

کتابی برای دستیاران چشم پزشکی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، به همت جمعی از اعضای هیئت علمی گروه گلوکوم بیمارستان فارابی، کتاب «بیماری آب سیاه، پرسش و پاسخ های تحلیلی»  منتشر شد. دکتر یدالله اسلامی عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و یکی از نویسندگان این کتاب در گفت و گو با روابط عمومی این مرکز با اشاره به تدوین کتاب های کمک آموزشی بر بستر پرسش و ارائه پاسخ به همراه توضیحات تکمیلی و شیوه استدلال، اظهار داشت: تدوین کتاب «بیماری های آب سیاه، پرسش و پاسخ های تحلیلی»، گامی در راستای افزیش بهره وری آموزشی و کمک به رفع بخشی از نیازهای آموزشی جامعه چشم پزشکی به ویژه دستیاران چشم پزشکی است.
وی در ادامه به معرفی این کتاب پرداخت و افزود: آنچه که در این کتاب ملاحظه خواهیم کرد بهره گیری از کتاب آکادمی چشم پزشکی آمریکا (American Academy of Ophthalmology) و محدود ماندن به این کتاب است. همین امر سبب شده که دایره نگارش آنچنان که می باید گسترده نشود و  این محدودیت خود را در طراحی پرش ها، پاسخ ها و توضیحات نشان می دهد. البته از ابتدا هم بنا نبود که دایره بحث و بررسی را چنان گسترده کنیم که در قالب کتابی ساده گنجانده نشود.
دکتر اسلامی در پایان ابراز امیدواری کرد که این کتاب بتواند پاسخگوی نیازهای آموزشی مخاطبان باشد و گفت: مخاطبان می توانند از این اثر به عنوان مقوله ای کمک آموزشی بهره بگیرند اما آن چه واضح است نباید خود را محدود به این کتاب کرده و فرصت بهره گیری از سایر منابع را از خود دریغ کنند. در انتها باید از همکارانم، دکتر مونا سادات صفی زاده و دکتر سید مهدی طباطبائی، از اعضای هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی  و دکتر علی عظیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز که در تهیه این اثر در کنار ما بودند قدردانی کنم.
کتاب «بیماری آب سیاه، پرسش و پاسخ های تحلیلی» توسط نشر نامک در 96 صفحه چاپ شده است و علاقه مندان برای تهیه آن می توانند به کتابخانه بیمارستان فارابی مراجعه کنند.

  • گروه خبری : انتشارات و کتابخانه
  • کد خبر : 218968
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *