دریافت نوبت
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/02/08 - 15:52
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 472
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای در بیمارستان فارابی

مسئول بهداشت حرفه ای بیمارستان فارابی از نقش این واحد در دوران همه گیری کرونا می گوید

به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای مسئولان این بیمارستان با حضور در واحد بهداشت حرفه ای و سلامت شغلی این بیمارستان، با اهدا گل به مسئول این واحد فرا رسیدن این روز را تبریک گفتند.

گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای در بیمارستان فارابی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، به مناسبت 8 اردیبهشت (28 آوریل) 1400  و روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای سعید مرادی، مدیر بیمارستان فارابی به همراه تعدادی از مسئولان این مرکز  با حضور در واحد بهداشت حرفه ای و سلامت شغلی این بیمارستان ، فرا رسیدن این روز را تبریک گفتند. به همین منظور روابط عمومی بیمارستان فارابی مصاحبه ای را با الناز نصیرلو، مسئول بهداشت حرفه ای این بیمارستان انجام داده که متن آن در زیر آمده است:
در ابتدا خودتان را معرفی کنید؟
اینجانب الناز نصیرلو کارشناس بهداشت حرفه ای هستم  و از  سال 1389 با استقرار واحد بهداشت حرفه ای و سلامت شغلی که از  اولین بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران است که این واحد در آن راه اندازی شده،  فعالیت خود را آغاز کردم.
لطفا کمی در مورد جایگاه بهداشت حرفه ای توضیح دهید؟
در اصل بهداشت حرفه ای عبارت است از علم و هنر تامین بالاترین سطح سلامت نیروی کار، حفظ و ارتقای سلامتی آنان و حفظ سرمایه از طریق ایجاد محیط کار سالم  و  همچنین بهداشت حرفه‌ای ترکیبی از علوم پزشکی و مهندسی می‌باشد.
همانطور که کار برای سلامت و احساس راحتی مفید است در شرایطی نیز می تواند بر سلامتی اثر سوء داشته باشد. در روند ارائه خدمات بهداشتی درمانی در محیط بیمارستان به دلیل نوع اشتغال و مواجهات مختلف محیطی و حرفه ای افراد در معرض حوادث و بیماریهای متعدد قرار دارند. در نتیجه بیشتر از دیگران آسیب دیده و یا ممکن است بیمار شوند. کارکنان بیمارستان ها به صورت بالقوه در معرض خطرات شغلی می باشند که از جمله می توان به تشعشع، تماس با مواد شیمیایی، مخاطرات بیولوژیکی، استرس و غیره اشاره کرد. بهداشت حرفه ای، ابزاری است که به کمک آن می توان در راستای فراهم آوری، نگهداری و بالا بردن سطح سلامت نیروی کارگام برداشت. بهداشت حرفه ای، بر پیش بینی، تشخیص، ارزشیابی و کنترل عوامل محیطی یا فشارهای محیط کار متمرکز است که می توانند آسیب یا بیماری را سبب شوند و یا بر تندرستی کارکنان اثر سوء بگذارند.
اهداف  و فعالیت های بهداشت حرفه ای در بیمارستان چیست ؟
اهداف بهداشت حرفه ای تامین و ارتقاء بهداشت و سلامت جسمی، روانی شاغلین و پیشگیری از بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار و تامین محیط کار سالم و ایمن و غیره می باشد. همچنین به منظور دستیابی به اهداف عنوان شده ، خلاصه ای از  برنامه های بهداشت حرفه ای در بیمارستان به شرح زیر اجرا می شود : 
- شناسایی عوامل زیان آور محیط کار، ارزیابی و اقدامات کنترلی
- شناسایی خطرات، ارزیابی ریسک و رفع نواقص
- انجام معاینات دوره ای طب کار بمنظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های شغلی
- آموزش در زمینه ایمنی و بهداشت حرفه ای جهت ارتقاء سطح دانش و فرهنگ ایمنی
- شناسایی مخاطرات بالقوه با انجام بازرسی های بهداشت حرفه ای در تمام واحدها 
- پیگیری حوادث ناشی از کار و توسعه اقدامات پیشگیرانه
نقش بهداشت حرفه ای در همه گیری کرونا چگونه است؟
همه گیری کووید-19، دولت ها ، کارفرمایان و کارکنان و عموم مردم را به رویارویی با چالش های بی سابقه ای در ارتباط با ویروس و اثرات بی شمار آن بر دنیای کار سوق داده است. از آن هنگام که این همه گیری در اوایل سال 2020 به عنوان یک بحران جهانی پدیدار شد، تاثیرات عمیقی را درتمامی زمینه های بر جای گذاشت.  همه گیری کرونا تقریبا تمامی ابعاد دنیای کار را تحت تاثیر خود قرار داده است: از ریسک انتقال ویروس در محیط های کاری تا ریسک های جدیدی که بر اثر تدابیر کاهش شیوع ویروس ایجاد شده اند.
و صحبت آخر
کارشناسان بهداشت حرفه ای با تشدید بازرسی ها و نیز اقدامات اصلاحی پیشگیرانه و آگاهی بخشی به نیروی کار برای خودمراقبتی در بحران کرونا، تلاش بی وقفه و نقش انکار ناپذیری در تمامی عرصه های کار  در مقابله با این بحران داشته اند.
با تشکر از وقتی که در اختیار ما گذاشتید
  • گروه خبری : اخبار مدیریت و توسعه
  • کد خبر : 231004
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه