پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز Q&A: رفع آستیگماتیسم با عمل لیزیک

آستیگماتیسم یک اختلال انکساری چشمی رایج است که باعث تاری دید می شود. این امر به دلیل نامنظمی شکل قرنیه یا عدسی چشم ایجاد می شود. قرنیه پوشش شفاف جلوی چشم است و عدسی داخل چشم است که نور را متمرکز می کند. در یک چشم طبیعی، قرنیه و عدسی به طور یکنواخت گرد هستند. این امر به تمرکز نور بر روی شبکیه در پشت چشم و ایجاد یک تصویر واضح کمک می کند. با این حال، در افراد مبتلا به آستیگماتیسم، قرنیه یا عدسی نامنظم است. این امر باعث می شود نور در دو نقطه یا بیشتر بر روی شبکیه تمرکز کند و در نتیجه دید تار یا موج دار شود. اما آیا آستیگماتیسم با جراحی های اصلاح عیوب انکساری مانند لیزیک قابل اصلاح است؟ دکتر صادق غفاریان، جراح و متخصص چشم، فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این فیلم به این سوال پاسخ می دهد.