دریافت نوبت: نوبت دهی بیمارستان فارابی
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/08/23 - 17:59
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1774
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جلسه کمیته مدیریت و رهبری بیمارستان فارابی برگزار شد

بهینگی و تاثیر آن بر عملکرد یک بیمارستان

در جلسه کمیته مدیریت و رهبری بیمارستان فارابی علاوه بر ارائه گزارشی از نحوه محاسبه درصد بهینگی اتاق های عمل و درمانگاه ها، به تاثیر آن در بهبود عملکرد بیمارستان نیز پرداخته شد.

بهینگی و تاثیر آن بر عملکرد یک بیمارستان
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته مدیریت و رهبری این بیمارستان صبح سه شنبه 23 آبان 1402 با حضور دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس، دکتر محمدطاهر رجبی، دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، دکتر سید حسام هاشمیان و دکتر حمید ریاضی اصفهانی، معاونان پژوهشی، درمان، بین الملل و آموزشی به همراه دکتر کاظم رهنما، مدیر و ثریا کریمی، مدیر پرستاری این مرکز برگزار شد.
در این جلسه که به منظور بررسی نحوه محاسبه درصد بهینگی اتاق های عمل و درمانگاه های بیمارستان فارابی در 6 ماه اول سال جاری تشکیل شده بود، فرانک محمد سلطانی، کارشناس اقتصاد درمان بیمارستان در این باره اظهار داشت: برای محاسبه بهینگی ابتدا باید بدانیم که اصلا چه معنایی دارد. بهینگی در واقع بهبود عملکرد بیمارستان، کاهش هزینه ها، افزایش رضایت بیماران و در نهایت بهبود کیفیت درمان است. این موضوع به دلیل تاثیر آن بر سلامت بیماران و کاهش هزینه های بیمارستانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. حال موضوع اصلی که امروز به آن می پردازیم بحث بهینگی در اتاق های عمل و درمانگاه های بیمارستان است. بهینگی در اتاق های عمل از سنجه های اعتباربخشی سطح یک به شمار می رود که در کمیته های مدیریت و رهبری نیز بر آن تاکید می شود. در این مورد ما باید شاخصی را در اتاق های عمل برای بهینگی در نظر بگیریم. به طور کلی استفاده بهینه از تخت های اتاق عمل نیازمند این شاخص است که در بیمارستان فارابی و محاسبات ما تعداد بیمارانی که عمل شده اند به عنوان شاخص بهینگی انتخاب شدند.
وی در ادامه به منابع جمع آموری اطلاعات اشاره کرد و افزود: منابعی که در به دست آوردن بهینگی اتاق های عمل مورد استفاده قرار گرفته از سامانه های HIS و مدارک پزشکی (داشبورد) استخراج شده اند. البته در زمان محاسبه این درصد به عوامل مخدوش کننده محاسبات مانند زمان طولانی جراحی به ازای هر بیمار و درصد اعمال جراحی لغو شده نیز توجه شده که در جلسات بعدی درباره عمل هایی که لغو می شوند و تاثیر آن در بهینگی بحث و بررسی بیشتری خواهیم داشت.
سلطانی درباره نحوه محاسبه درصد بهینگی در درمانگاه های بیمارستان فارابی نیز گفت: این مورد از سنجه های اعتباربخشی سطح 3 و بسیار مهم برای بیمارستان به شمار می آید. برای محاسبه بهینگی درمانگاه ها نیز همانند اتاق های عمل یک شاخص را در نظر گرفتیم که آن تعداد مراجعان بود. دامنه بهینگی هم در درمانگاه ها بین 80 تا 85 درصد در نظر گرفته شده که این عدد توسط معاونت محترم درمان بیمارستان به ما اعلام شد.
کارشناس اقتصاد درمان بیمارستان فارابی پس از بیان مراحل محاسبه بهینگی در اتاق های عمل و درمانگاه ها تصریح کرد: از آنجایی که برای بار اول بود بهینگی محاسبه می شد، تلاش کردیم تا ساده ترین روش را برای این کار انتخاب کنیم. البته امکان انتخاب موارد دیگر به عنوان شاخص وجود دارد که در آینده مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
گزارش کوتاهی از وضعیت درآمد بیمارستان فارابی در 6 ماه اول سال های 1401 و 1402 و مقایسه آن ها که توسط دکتر رهنما ارائه شد، پایان بخش این جلسه بود.

 

  • گروه خبری : کمیته رهبری و مدیریت
  • کد خبر : 251262
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تنظیمات پس زمینه