در جلسه کمیته تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی مطرح شد
نگهداری صحیح از تجهیزات پزشکی مساوی با مدیریت منابع
ارائه راهکار برای پیشگیری از آسیب های ناشی از خطای کاربری و اصلاح شیوه های نگهداشت ناصحیح تجهیزات پزشکی موضوع اصلی جلسه کمیته تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی بود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته تجهیزات پزشکی این مرکز صبح یکشنبه 7 خرداد 1402 با حضور دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، معاون درمان، سعید مرادی، مدیر و ثریا کریمی، مدیر پرستاری بیمارستان تشکیل و به موضوعاتی همچون لزوم نگهداری صحیح از تجهیزات پزشکی و برنامه های واحد مهندسی پزشکی برای پیشگیری از آسیب به دستگاه ها پرداخته شد.
به همین منظور نسیم بیرانوند، مسئول واحد مهندسی پزشکی بیمارستان فارابی گزارشی از آسیب های وارده به برخی تجهیزات موجود در این مرکز را ارائه کرد و گفت: هدف ما از بیان این گزارش مقصر جلوه دادن بخش ها و واحدها نیست بلکه پیشگیری از وارد شدن آسیب به تجهیزات پزشکی موجود در بیمارستان فارابی است. زیرا برخی از این مشکلات به دلیل رعایت نکردن اصول نگهداشت یا خطای کاربر ایجاد شده است. بهینه سازی مصرف و مدیریت منابع و همچنین جلوگیری از پرداخت هزینه های سنگین تعمیرات نیز در گرو نگهداری و استفاده صحیح از دستگاه های موجود است.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم آسیب به قطعات جانبی است. این مسئله به خصوص در زمانی که یک دستگاه به صورت امانی به بخش دیگر واگذار شده و یا از بخشی به بخش دیگر منتقل می شود رخ می دهد.از همه همکاران تقاضا داریم در این زمینه دقت بیشتری داشته باشند زیرا خرید مجدد این قطعات و لوازم هزینه های مضاعفی را به مجموعه تحمیل می کند. این موضوع علاوه بر پرداخت هزینه اضافه باعث مشکلاتی همچون خواب دستگاه (مدت زمان خارج شدن دستگاه از ارائه خدمات) و امکان ایجاد مشکلات در ارائه خدمات درمانی نیز خواهد شد.
پس از بیان این چالش ها، بیرانوند نگاهی نیز به مصوبات جلسه گذشته این کمیته داشت و از روند اجرای اقدامات اصلاحی که در اکثر موارد به صورت کامل انجام شده بود، ابراز رضایت کرد. وی همچنین به برنامه ریزی واحد مهندسی پزشکی بیمارستان فارابی در زمینه کلاس های آموزشی برای استفاده صحیح از تجهیزات و دستگاه ها اشاره کرد و از برگزاری این کلاس ها در شش ماهه اول سال 1402 برای گروه های هدف خبر داد.
مسئول واحد مهندسی پزشکی بیمارستان فارابی در ادامه صحبت های خود به بررسی روند تعمیر و بازدیدهای دوره ای تجهیزات پزشکی این مرکز پرداخت و تصریح کرد: در صورتی که دستگاهی نیاز به تعمیر یا بررسی داشته باشد حتما باید هماهنگی های لازم با کارشناسان واحد ما انجام شود. زیرا انجام تعمیرات توسط شرکت های تجهیزات پزشکی و پشتیبان حتما باید با نظارت کارشناسان واحد مهندسی پزشکی انجام شود.
گزارشی از تعداد ترالی های کد موجود و زمان سنجی انتقال آن ها نیز توسط مهدی راستگو، کارشناس بیهوشی بیمارستان فارابی مطرح شد که بر اساس این گزارش، تمامی زمان های سنجیده شده مطابق با دستورالعمل ها و سنجه های موجود بود.
در پایان این جلسه مرادی نیز با ابراز رضایت از عملکرد واحد مهندسی پزشکی بیمارستان فارابی، ارائه راهکار برای پیشگیری از آسیب های ناشی از خطای کاربری و اصلاح شیوه های نگهداشت ناصحیح را ضروری برشمرد و گفت: در حال حاضر ما درخواست هایی را برای خرید تجهیزات جدید ثبت کرده ایم و اگر شرایط نگهداری آن ها مناسب نباشد می تواند ما را در تعمیر و نگهداری این تجهیزات با مشکلات و هزینه های اضافه مواجه کند.
ارسال نظر