گفت و گو با یکی از دستیاران برتر آزمون دانشنامه تخصصی چشم پزشکی 1402
دکتر عاطفه دهقانی: بازخوردهای مثبت و منفی در فضای دوستانه میتواند به رزیدنتها در شناخت نقاط قوت و ضعف شان کمک کند
دکتر عاطفه دهقانی یکی از نفرات برتر آزمون دانشنامه تخصصی چشم پزشکی ۱۴۰۲ خواب کافی و دور شدن از شبکههای اجتماعی را یکی از راههای افزایش تمرکز برای موفقیت در آزمون بورد برشمرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، در ادامه گفت و گو با دستیاران برتر بیمارستان فارابی در آزمون دانشنامه تخصص (بورد) چشم پزشکی ۱۴۰۲، این بار نیز با همکاری دفتر توسعه آموزش این مرکز به سراغ دکتر عاطفه دهقانی، جزء ۱۰ درصد برتر این آزمون رفتیم تا با نوع مطالعه و روشهای موفقیت در آزمون بورد چشم پزشکی بیشتر آشنا شویم.
خانم دکتر لطفا خودتان را معرفی کنید؟
من عاطفه دهقانی، متولد سال ۱۳۶۷ و اصالتا اهل یزد هستم.
هر کدام از مقاطع تحصیلی را در چه دانشگاهی گذراندید؟
من لیسانس مهندسی صنایع از دانشگاه تهران گرفتم و با امتحان لیسانس به پزشکی، سال ۹۱ وارد دانشکدهٔ پزشکی علوم پزشکی تهران شدم و سال ۹۸ به صورت استریت دوره رزیدنتی رشته چشم را شروع کردم.
چه رتبهای در آزمون بورد کسب کردید؟
رتبهٔ ۱۰ امتحان بورد سال 1402
از چه زمانی برای آمادگی بورد برنامه ریزی کردید؟
از ابتدای سال چهار رزیدنتی در امتحانات آمادگی بورد شرکت میکردم ولی گاهی به دلیل مشغلههای مختلف صد درصد آمادگی را در امتحان نداشتم ولی از ۱۶ فروردین به طور جدی برای بورد شروع کردم و بعد از امتحان گواهینامه ساعت مطالعهام را باکمکهای بیدریغ خانواده و همسرم افزایش دادم.
برنامه ریزی شما بر اساس صفحه بود یا ساعت مطالعه؟
صفحهای برنامه ریزی میکردم و برای دور اول روزانه ۸۰ صفحه فقط کتاب خواندم که ۲ ماه طول کشید. برای دور بعد کتابها و تستها را با سرعت بیشتری مطالعه کردم و نهایتا ۲ دور کامل و ۳ دور مطالب مهم کتابها را مطالعه کردم. تستها را بر اساس سیستم خودم طبقه بندی کرده بودم و در روزهای آخر شاید از هرکتاب فقط ۳۰ تست را مرور میکردم.
چه روشهای کمکی برای یادگیری داشتید؟ مثلا خلاصه برداری، ضبط صدا و غیره.
من خیلی اهل خلاصه نویسی نیستم ولی کنار هر مطلب در کتاب Key Pointهای (مطالب کلیدی) آن مطلب و همین طور اختلافات بین کتابها را یادداشت میکردم که در زمان جمع بندی و مرور نهایی راحتتر باشم. نهایتا هم از فرارترین مطالب دارای اهمیت عکس میگرفتم و روز قبل از امتحان فقط همانها را مرور کردم.
وقتی خسته میشدید چه میکردید؟
با دوستانم صحبت میکردم، پیاده روی میکردم یا به طبیعت سر میزدم. معمولا خستگی کار ذهنی با فعالیت فیزیکی برطرف میشود.
چه تجربهای برای سرعت در مطالعه دارید؟
خواب خوب و دور شدن از شبکههای اجتماعی. قهوه نیز به تمرکز و سرعت مطالعهٔ من کمک میکرد.
برای امتحان بورد شفاهی چه توصیهای برای دستیاران چشم پزشکی دارید؟
روی سرعت و دقت انجام رفرکشن و لنزومتری خود خیلی کار کنند چون امتحان بورد شفاهی ما چیزی شبیه المپیک لنزومتری بود. از هر مدل تصویربرداری جدید و متفاوت که در درمانگاهها میبینید عکس بگیرند و سعی کنند تمام اجزا تصویربرداریها را خودشان بخوانند. چون شاید سوال خیلی سادهای مثلا از ابرومتری (Aberrometry) مطرح شود که اگر فقط یک بار آن تصویر برداری را دیده باشند و به اجزای آن دقت کرده باشند به راحتی میتوانند پاسخ بدهند. همین طور فیلمهای آموزشی توسط اساتید فارابی موجود هست که بسیار در این امتحان کمک کننده است.
آیا همیشه جزو نفرات برتر امتحانات بودید؟
خدا رو شکر در امتحانات جامع معمولا نتایج خوبی تا کنون داشتم.
اگر به سال یک دوره دستیاری چشم پزشکی بازگردید چه کاری انجام میدهید؟
سعی میکنم کنار دوستان و هم ورودی هایم خاطرات خوب بیشتری بسازم.
چه صحبتی با اساتید خود دارید؟
ابتدا از همهٔ اساتید عزیز و بزرگوارم در بیمارستان فارابی که برای رشد و اعتلای ما تلاش کردند نهایت تشکر و قدردانی را دارم و همیشه خودم را مدیون زحمات بیدریغ شان میدانم. پیشنهادی که همیشه در دوران رزیدنتی در ذهنم بود این است که هر چند هیچ چیزی جای کتابهای تکست (کتابهای اصلی) را نمیگیرد ولی وجود یک درسنامه ی مدون شده توسط اساتید میتواند در تمرینات روزمره رزیدنتها مخصوصا در سالهای ابتدایی بسیار راه گشا باشد. نکته بعدی هم اینکه اگر به رزیدنتها در فضای دوستانه و خصوصی بازخورد چه مثبت و چه منفی داده شود میتواند به آنها در شناخت نقاط قوت و ضعف شان کمک کند تا مسیر خودسازی را بهتر و اگاهانهتر طی کنند.
برنامهٔ شما برای آیندهٔ کاریتان چیست؟
فعلا برای طرح نیروی انسانی به بندر جاسک میروم. بعد از آن هم باید ببینم خداوند چه چیزی را برایم مقدر میکند.
توصیهٔ شما برای سایر دستیاران جهت کسب موفقیت در آزمون بورد چیست؟
تقریبا تمام رزیدنتهای فارابی چون از امتحانات با تعداد شرکت کننده بیشتری مثل کنکور و رزیدنتی با موفقیت عبور کردند اگر بخواهند میتوانند در بورد هم با همان شیوه خودشان به موفقیت دست پیدا کنند. البته با تلاش و استمرار. و اینکه اگر از سال اول رزیدنتی هر روز فقط ۱۳ صفحه کتابهای AAO (American Academy of Ophthalmology) را بخوانند هر سال میتوانند یک دور کامل کتابها را بخوانند که این دید بسیار کاملی را برای سال چهارم به آنها میدهد. همین طور استفاده از شیوههایی که استاد میرمحمد صادقی (عضو هیئت علمی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر برنامه دستیاری بیمارستان فارابی) به ما آموزش دادند هم بسیار کمک کننده بود.
مصاحبه کننده: دکتر شقایق اسفندیاری فرد، دستیار سال سوم چشم پزشکی بیمارستان فارابی
ارسال به دوستان