لیست اخبار صفحه :4
تامز لایف ۴۷: آیا بافت های چشم هم دچار سرطان می شوند؟
هفته ملی مبارزه با سرطان در بیمارستان فارابی

تامز لایف ۴۷: آیا بافت های چشم هم دچار سرطان می شوند؟

شاید تا به حال چیزی درباره سرطان های چشم نشنیده باشید یا تصور کنید که چشم دچار سرطان نمی شود. اما چشم نیز می تواند بافت های سرطانی داشته باشد. این سرطان ها ممکن است بدخیم یا خوش خیم بوده و می توانند پلک، بافت ملتحمه، عنبیه و حتی شبکیه را نیز درگیر کنند. رتینوبلاستوما و ملانوما از شاخص ترین نوع سرطان های چشم هستند که رتینوبلاستوما بیشتر در کودکان مشاهده می شود و در صورت مراجعه نکردن به پزشک و شروع به موقع درمان می تواند باعث تخلیه چشم و در صورت گسترش به قسمت های دیگر بدن مانند مغز، حتی باعث مرگ خواهد. در این فیلم دکتر بابک معصومیان، فلوشیپ استرابیسم و انکولوژی چشم و عضو هیئت علمی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی به مناسبت هفته ملی سرطان توضیحاتی را درباره انواع سرطان های چشم و روش های جلوگیری از پیشرفت آن ها ارائه می کند.

تامز بست 16: نسخه سوم ربات کمک جراح Arash Assist  و تحولی که در آموزش چشم پزشکی ایجاد می کند

تامز بست 16: نسخه سوم ربات کمک جراح Arash Assist و تحولی که در آموزش چشم پزشکی ایجاد می کند

مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری بیمارستان فارابی سال هاست که به دنبال استفاده از تکنولوژی های روز دنیا به ویژه هوش مصنوعی در زمینه آموزش دستیاران چشم پزشکی است. همین هدف باعث ایجاد پیوند میان این مرکز و گروه رباتیک ارس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی شد تا در نهایت این همکاری منجر به تولید محصول دانش بنیانی با عنوان ربات کمک جراح Arash Assist شود. همچنین نسخه سوم این ربات پس از بررسی های انجام شده و برای اولین بار در اتاق عمل چشم بیمارستان فارابی و روی چشم اهدایی انسان که به دلیل آلودگی های زیستی قابلیت پیوند نداشت، مورد استفاده قرار گرفت. این ربات دارای دو بازو است که یک بازوی آن در دست استاد جراح چشم قرار گرفته و با ثبت حرکات دست وی می تواند این حرکات را به بازوی دیگر انتقال داده تا دستیار چشم پزشکی به کمک بازوی دوم این بازخوردهای لمسی را دریافت کند. دکتر سید فرزاد محمدی، عضو هیئت علمی گروه چشم و رئیس مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این فیلم روش استفاده از این بازوی رباتیک را توضیح می دهد.

تامز رس 39: بیمارستان فارابی، بیمارستان سبز دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز رس 39: بیمارستان فارابی، بیمارستان سبز دانشگاه علوم پزشکی تهران

در بیست و چهارمین همایش ملی واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی سبز که با حضور دکتر علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد از بیمارستان فارابی به عنوان واحد خدماتی سبز قدردانی و لوح تقدیری به دکتر مهدی خداپرست زواره، رئیس این بیمارستان اهدا شد. بیمارستان فارابی این عنوان را به دلیل استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب این مرکز برای آبیاری فضای سبز، تولید کمپوست، الکترونیکی سازی فرایندها و کاهش مصرف کاغذ، حذف ظروف یکبار مصرف غذا و فرهنگ سازی در زمینه حفاظت از محیط زیست دریافت کرد.

تامز لایف 38: دیدار بی واسطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با کارکنان بیمارستان فارابی

تامز لایف 38: دیدار بی واسطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با کارکنان بیمارستان فارابی

دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با نمایندگان گروه های رزیدنت ها، پرستاران، اتاق عمل، رادیولوژی، آزمایشگاه، IT، خدمات، تاسیسات، کمک بهیاران و سایر گروه های بیمارستان فارابی دیدار و در فضایی صمیمانه به سوالات و مطالبات آنان پاسخ داد. یکی از نتایج این نشست حمایت رئیس دانشگاه از ساخت سالن ورزشی در بیمارستان فارابی بود.

تامز رس 38: پنجمین دوره اردوی جهادی رفتن برای رسیدن

تامز رس 38: پنجمین دوره اردوی جهادی رفتن برای رسیدن

پنجمین دوره از مجموعه ماموریت‌های «رفتن برای رسیدن» به منظور خدمت رسانی به هموطنان مناطق کم برخوردار کشور با حضور گروهی از چشم پزشکان و کادر درمان بیمارستان فارابی به مدت 3 روز در بخش روداب شهرستان سبزوار از توابع خراسان رضوی اجرا شد. از نکات مهم این سفر می توان به اهدای عینک به کودکان 6 تا 12 ساکن این منطقه اشاره کرد. رفتن برای رسیدن برای انجام سلسله ماموریت‌هایی به همت بنیاد خیریه پروفسور محمدقلی شمس، مرکز تحقیقات چشم‌پزشکی اجتماعی دماری و مرکز تحقیقات چشم‌پزشکی ترجمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همراهی داوطلبان گروه‌های مختلف چشم‌ پزشکی، پیراپزشکی و حرفه‌های وابسته، پایه‌گذاری شده است.

فشار خون قاتل خاموش

فشار خون قاتل خاموش

بیماری که می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی شود. مشکلی که در صورت پیشگیری نکردن می تواند به مرور حتی باعث مرگ یک انسان شود. یک بیماری که گاه هیچ علامتی ندارد و تنها زمانی مشخص می شود که فرد را دچار یک مشکل یا بیماری اساسی کرده باشد. پرفشاری خون یا همان قاتل خاموش. همین یک عبارت کافی است تا به اهمیت پویش ملی سلامت که مدتی است در سراسر کشور در حال اجراست پی ببریم. فشار خون را تنها با غربالگری و بررسی دوره ای فشار خون می توان شناسایی و کنترل کرد. یعنی تمام افراد بالای 18 سال به ویژه کسانی که در خانواده خود افرادی با سابقه پرفشاری خون یا بیماری های قلبی عروقی دارند باید غربالگری شوند. اما برای اینکه بتوانیم پرفشاری خون را کنرتل کنیم باید ابتدا آن را بشناسیم. در این فیلم که توسط واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی تهیه شده فشار خون و اندازه گیری آن به زبانی ساده بیان شده است.

نکاتی ساده درباره تغذیه مناسب برای بیماران دیابتی

نکاتی ساده درباره تغذیه مناسب برای بیماران دیابتی

پویش ملی سلامت برای غربالگری دیابت و پرفشاری خون یکی از اقدامات بسیار موثری بوده که توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز بهداشتی از آبان 1402 در سراسر کشور آغاز شده و تا به حال تعداد زیادی از هموطنان در این پویش شرکت کرده اند. برخی از افرادی که در این پویش شرکت کردند تا قبل از آن از میزان قند خون خود هیچ اطلاعی نداشتند. حال تصور کنید پزشک به شما بگوید دچار دیابت شده اید. واکنش شما به این موضوع چیست؟ قطعا تلاش می کنید تا با مصرف دارو و اجرای دستورات پزشک قند خون خود را کنترل کنید. اما مصرف دارو تنها راه مقابله با این بیماری نیست. یک بیمار دیابتی باید تلاش کند تا سبک زندگی خود را تغییر دهد. یکی از مهمترین نکاتی که در سبک زندگی فرد مبتلا به دیابت باید در نظر گرفته شود توجه به تغذیه مناسب است. با رعایت نکاتی ساده درباره تغذیه در دیابت در کنار مصرف دارو می توان این بیماری مرموز را کنترل کرد. البته توجه به تغذیه تنها ویژه افراد مبتلا به قند خون نیست و همه افراد باید نکات موجود در این فیلم که به همت واحد آموزش سلامت و تغذیه بیمارستان فارابی آماده شده را رعایت کنند.

متن استاتیک شماره 1282 موجود نیست