دریافت نوبت
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
جمع آوری زباله عفونی:
 
پسماند های عفونی تولید شده در بخش ها، درمانگاه ها، اتاق های عمل بلافاصله بعد از تولید باید در کیسه های مخصوص زرد رنگ قرار داده شوند که امکان هیچ گونه نشت و سوراخ و پاره شدن را نداشته باشد.
 
کیسه های پلاستیکی حداقل باید دارای ویژگی های زیر باشند:
- برای جمع آوری و نگهداری  پسماند های تیز و برنده استفاده نشود.
- پس از پر شدن دو سوم حجم کیسه زباله،‌ میبایست درب کیسه گره زده شده واز پر شدن کامل حجم کیسه اجتناب گردد. 
- با منگنه و یا روش های سوراخ کننده دیگر بسته نشوند .
نکته: هیچ کیسه محتوی پسماند نباید بدون داشتن برچسب و تعیین نوع محتوای کیسه از محل تولید خارج شود.
 
برچسب گذاری باید دارای ویژگی های زیر باشد:
- بر چسب ها با اندازه قابل خواندن برروی کیسه ها چسبانده و یا به صورت چاپی درج شوند.
- بر چسب در اثر تماس یا حمل نباید به آسانی جدا یا پاک شوند.
- نماد خطر مشخص کننده نوع پسماند باید بر روی برچسب وجود داشته باشد.
- بر روی برچسب باید مشخصات زیر ذکر گردد :
- نام ، نشانی و شماره تماس تولید کننده، نوع پسماند ، تاریخ تولید و جمع آوری ، تاریخ تحویل
- نوع ماده شیمیایی و تاریخ بی خطرسازی
- پسماند می­ بایست در داخل سطل و یا  بین با رنگ زرد که مخصوص هر بخش است، بطور موقت نگهداری شود.
 
بین و یا سطل نگهداری پسماند عفونی باید ویژگی­های ذیل را دارا باشد: 
- در برابر نشت ، ضربه های معمولی ، شکستگی و خوردگی مقاوم باشد.
- باید پس از هر بار استفاده بررسی و کنترل شود تا از تمیز بودن، سالم بودن و عدم نشت آن اطمینان حاصل شود.
- ظروف معیوب نبایستی مجدد مورد استفاده قرار گیرد.

جهت رفع آلودگی و گند زدایی از سطل ها باید طبق روش زیر عمل نمود:
- شست و شو با آب داغ (82درجه سانتی گراد) ( 180درجه فارنهایت ) به مدت 15 ثانیه
- سطل های زباله بایستی بعد از هر بار تخلیه به وسیله برسی مخصوص، یک شوینده و آب ژاول 1% شست و شو و ضد عفونی شوند به طوری که تمام سطوح داخلی و خارجی آن کاملاً تمیز شود.
نکته: نظارت روزانه بر اجرای صحیح  موارد فوق در نحوه جمع آوری زباله و نحوه رفع آلودگی از سطل ها  بر عهده کادر پرستاری بوده و هرگونه موارد عدم انطباق می بایست به مسئول خدمات و مسئول بهداشت محیط گزارش گردد.
 
 
  • تاریخ انتشار : 1402/05/29 - 14:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1198
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

سه جفت چشم به جای یک جفت!

اهمیت استریل ماندن وسایل و تجهیزات جراحی از زمان استریلیزاسیون تا آغاز جراحی و دقت در بررسی این وسایل پیش از شروع عمل، مهمترین موضوع جلسه کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی بود.

کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته کنترل عفونت این بیمارستان صبح یکشنبه 29 مرداد 1402 به منظور بررسی گزارش موارد عفونت پس از جراحی مربوط به تیر سال جاری و با حضور دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، معاون درمان، دکتر کاظم رهنما، مدیر، دکتر محمدرضا مهرابی بهار، مسئول ایمنی و ثریا کریمی، مدیر پرستاری بیمارستان برگزار شد. 
شادی رضائی سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی پس از ارائه این گزارش اظهار داشت: یکی از وظایف پرستاران سیرکولر و اسکراب در هنگام آماده سازی تجهیزات و شرایط اتاق عمل، دقت در حفظ شرایط استریل است. در واقع این افراد باید به دنبال عوامل عفونت زای احتمالی مانند گرد و غبار یا ذرات و اشیا خارجی باشند. خوشبختانه در حال حاضر در اتاق های عمل بیمارستان فارابی مانند اتاق عمل اواستین نه تنها یک نفر بلکه گاه تا 3 نفر از جمله جراح، تجهیزات و وسایل مورد استفاده در جراحی را پیش از عمل بررسی می کنند تا در در صورت مشاهد مواردی که گفته شد به سرعت اقدامات لازم را انجام دهند.
وی در ادامه به اهمیت بررسی تجهیزات اتاق های عمل پس از تعمیر نیز پرداخت و گفت: در جلساتی که با کارشناسان مهندسی تجهیزات پزشکی بیمارستان داشتیم مقرر شد اگر دستگاهی مانند اتوکلاو برای تعمیر یا سرویس های دوره ای به شرکت های مربوطه ارسال می شود، پس از تعمیر و بازگشت به بیمارستان باید در حضور نماینده آن شرکت، تست های بیولوژیک روی دستگاه انچام شده تا از عملکرد دقیق آن مطمئن شویم. زیرا جراحی چشم بسیار حساس است و باید در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی دقت زیادی به خرج دهیم.
وی در پایان با بررسی نمودار مقایسه ای بروز عفونت پس از جراحی در مرداد 1402 افزود: خوشبختانه با پیگیری ها و اقدامات اصلاحی که در اتاق های عمل انجام شده، میزان عفونت های پس از جراحی در بیمارستان فارابی تا حد بسیار زیادی کاهش یافته است.
  • گروه خبری : کمیته کنترل عفونت
  • کد خبر : 243344
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تصاویر

کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون درمان بیمارستان فارابی کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه