ویژه خیرین و اهداکنندگان
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تاریخچه بیمارستان فارابی:
قدمت بیمارستان فارابی به سال 1300 برمی­ گردد. باغ حاج معدل شیرازی خریداری و به آسایشگاه شهرداری اختصاص یافت. آسایشگاه بعداً به کارخانه تبدیل گردید. سپس بیماران مؤسسات خیریه مانند دارالایتام و دارالمساکین را در این محل جا دادند و بنام مریضخانه فقرا موسوم شد. بعد از مدتی بیماران به بیمارستان بلدیه منتقل و محل مذکور به کارخانه برق بخش 10 اختصاص یافت. این وضع چند سال ادامه داشت تا اینکه در دارالمساکین تیفوس شیوع یافت. ناگزیر چند تخت در محوطه قرار داده و بیماران تیفوسی را در آن بستری کردند و نام مریضخانه نمره 2 را برآن نهادند. بعد از پایان همه گیری تیفوس، بخش ­های طبی و جراحی در مریضخانه دایر گشته و درمانگاه های مختلف پزشکی، جراحی و دندانپزشکی، بخش و درمانگاه بیماری­ های گوش و حلق و بینی و داروخانه در آن تشکیل شد.
در سال 1313 بخش چشم پزشکی بیمارستان فارابی،  شامل ۲ درمانگاه، ۱ اتاق عمل و ۲۵ تخت، به وسیله پروفسور محمدقلی شمس راه اندازی و اولین عمل پیوند قرنیه ایران در همان سال توسط وی در این بیمارستان انجام شد. با راه اندازی این مرکز، انجام عمل جراحی چشم برای آموزش دانشجویان توسط پروفسور شمس و همکاران ایشان از جمله پروفسور محمدهادی قوام صدوقی، دکتر مسعود ضرابی و دکتر حسن علوی، انجام می­ شد. در سال­ های خدمت پروفسور شمس، بیمارستان فارابی از لحاظ چشم پزشکی در سطح بالایی قرار داشت و استادان و چشم پزشکان برجسته بین المللی بارها از آن بازدید کردند.
احداث ساختمان کرسی چشم پزشکی به مساحت 13102 متر مربع، در آغاز سال 1321 شروع و در سال 1324 پایان یافت و در روز دوم آذرماه سال 1325 افتتاح و مورد استفاده قرار گرفت. ساختمان شامل بخش های پزشکی، گوش و حلق و بینی، آزمایشگاه و داروخانه با گنجایش 120 تخت بستری بود که بعدها تا 220 تخت گسترش داده شد. در تشکیلات کرسی چشم پزشکی، رشته تخصصی چشم پزشکی که مدت دوره آن سه سال بود دایر شد. کسانی که دانشکده پزشکی را به پایان می رساندند با طی این دوره آموزشی علمی و عملی تخصصی و گذراندن امتحانات لازم و نوشتن رساله مربوطه در رشته چشم پزشکی متخصص می شدند.
در سال 1359 لایحه واگذاری تمامی زمین­ های اطراف بیمارستان (حدود صدهزار متر مربع) به دانشکده پزشکی دانشگاه تهران ابلاغ و عملیات ساختمانی بیمارستان جدید فارابی شروع شد. این ساختمان با مساحت 23 هزار متر مربع زیربنا در سال 1366 افتتاح و به تشکیلات قدیم افزوده شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه خاص به توسعه و تجهیز بیمارستان و با تلاش مسولان ذیربط، این بیمارستان به صورت بزرگترین مرکز چشم پزشکی در خاورمیانه درآمده و بسیاری از اعمال جراحی چشم که قبلاً در ایران قابل انجام نبود و بالاجبار بایستی بیماران را برای مداوا به خارج از کشور اعزام می­ کردند، با همت پزشکان مجرب و پرسنل سخت کوش بیمارستان در این مرکز انجام می­ گیرد. به طوری که دیگر نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور برای معالجه چشم وجود ندارد.
 
 
 
لیست اخبار صفحه :1
مرور صفحه 379 مجله انجمن چشم پزشکی اطفال و استرابیسم آمریکا
به مناسبت دومین سالگرد درگذشت دکتر ضیاءالدین یزدیان

مرور صفحه 379 مجله انجمن چشم پزشکی اطفال و استرابیسم آمریکا

پایبندی بر اخلاق پزشکی و خدمت به بیماران توصیه هایی بود که دکتر ضیاءالدین یزدیان، استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی در آخرین حضور خود در این بیمارستان برای پزشکان و حاضران در جشنواره شمس بیان کرد. حال به مناسبت دومین سالگرد درگذشت این استاد پیشکسوت، روابط عمومی بیمارستان فارابی مطلب کوتاهی آماده کرده که مطالعه آن را به همه خوانندگان توصیه می کنیم.

آغاز بی پایان / بخش دوم
تاریخچه بیمارستان فارابی از زبان پروفسور محمدصادق پیروز

آغاز بی پایان / بخش دوم

شاید گذر خیلی از مردم کشور ما به بیمارستان فارابی افتاده باشد. ساختمانی دو طبقه که همیشه مملو از بیمارانی است که برای مشکلات مختلف چشمی به آنجا مراجعه می کنند. اما بسیاری از این بیماران نمی دانند آنچه که از بیمارستان فارابی امروز می بینیم با گذشته تفاوت های زیادی دارد. اگر اهل سفر در تاریخ پزشکی هستید این بار با ما همراه باشید تا تاریخچه بیمارستان فارابی را از زبان پیشکسوتان این بیمارستان برای شما بازگو کنیم. در بخش دوم این مصاحبه دکتر محمدصادق پیروز، استاد پیشکسوت گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی درباره نحوه توسعه این بیمارستان تا پیش از سال 1359 و دوران تصدی مدیر گروهی خود تا سال 1367، صحبت می کند.

دیدار مسئولان بیمارستان فارابی با استاد پیشکسوت چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

دیدار مسئولان بیمارستان فارابی با استاد پیشکسوت چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر مهدی خداپرست، رئیس بیمارستان فارابی به همراه جمعی از مسئولان و اعضای هیئت علمی این مرکز با پروفسور محمد صادق، استاد پیشکسوت چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی دیدا کردند.

آغاز بی پایان / بخش اول
تاریخچه بیمارستان فارابی از زبان پروفسور محمدصادق پیروز

آغاز بی پایان / بخش اول

شاید گذر خیلی از مردم کشور ما به بیمارستان فارابی افتاده باشد. ساختمانی دو طبقه که همیشه مملو از بیمارانی است که برای مشکلات مختلف چشمی به آنجا مراجعه می کنند. اما بسیاری از این بیماران نمی دانند آنچه که از بیمارستان فارابی امروز می بینیم با گذشته تفاوت های زیادی دارد. اگر اهل سفر در تاریخ پزشکی هستید این بار با ما همراه باشید تا تاریخچه بیمارستان فارابی را از زبان پیشکسوتان این بیمارستان برای شما بازگو کنیم. در بخش اول این تاریخچه که با عنوان «آغاز بی پایان» خدمت شما ارائه می شود، پروفسور محمد صادق پیروز، استاد پیشکسوت گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران وبیمارستان فارابی که یکی از اولین شاگردان پروفسور محمدقلی شمس، بنیانگذار بیمارستان فارابی بوده، از خاطرات خود و روزهای آغازین این بیمارستان می گوید.

استاد دکتر پیروز: بکوشیم تا پزشکی ما همواره پاک و با شکوه باشد
گفت و گو با استاد پیشکسوت بیمارستان فارابی

استاد دکتر پیروز: بکوشیم تا پزشکی ما همواره پاک و با شکوه باشد

گفتگو با طلایه داران این بار ما را در محضر دکتر پیروز، استاد پیشکسوت گروه چشم پزشکی کشاند. فردی که معتقد است تمام پاکی و قداست رشته پزشکی در این است که طبیب خالص و مخلص در خدمت بیماران باشد.

دکتر هرمز شمس: خوشبخت کسی است که از زندگی راضی باشد
گفت و گو با فرزند بنیانگذار بیمارستان فارابی

دکتر هرمز شمس: خوشبخت کسی است که از زندگی راضی باشد

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت و گویی را با دکتر هرمز شمس، فرزند پروفسور فقید محمدقلی شمس، پدر چشم پزشکی نوین ایران و بنیانگذار بیمارستان فارابی انجام داده که در ادامه آن را می خوانید.

دکتر منصوری: دانشگاه علوم پزشکی تهران الگوی یک دانشگاه موفق و باعث افتخار نظام است
مصاحبه با رئیس پیشین بیمارستان فارابی

دکتر منصوری: دانشگاه علوم پزشکی تهران الگوی یک دانشگاه موفق و باعث افتخار نظام است

دکتر محمدرضا منصوری، استاد پیشکسوت گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی در مصاحبه با روابط عمومی این دانشگاه بر تاثیر فرهنگ سازی در تعهد حرفه ای تاکید کرد.

دکتر زهرا اعلمی هرندی: وجدان آرام از همه‌چیز بهتر است
پای صحبت های استاد پیشکسوت بیمارستان فارابی

دکتر زهرا اعلمی هرندی: وجدان آرام از همه‌چیز بهتر است

دکتر اعلمی هرندی در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران: باید کار کنیم و زحمت بکشیم و پیگیر باشیم. مسلماً انجام کارهای تحقیقاتی و نوشتن مقالات و افرادی که به خارج از کشور می‌روند و به ایران می‌آیند، در نشان دادن وضعیت دانشگاه بسیار مهم است.

زندگینامه پروفسور محمدقلی شمس، پدر چشم پزشکی نوین ایران
آشنایی با بنیانگذار بیمارستان فارابی

زندگینامه پروفسور محمدقلی شمس، پدر چشم پزشکی نوین ایران

پروفسور محمدقلی شمس: زمانی که به وطن بازگشتم فقط چند چشم پزشک در ایران بود اما حالا که نگاه می کنم وصدها چشم پزشک جوان و علاقمند که اکثرا شاگردانم بوده اند را در این زمینه به فعالیت علمی و درمانی مشغول می‌بینم احساس می‌کنم بهترین عمر و زندگی را داشته ام.

دکتر ضیاالدین یزدیان: مهمترین نتیجه زندگی من این بوده که به همه خواسته‌هایم رسیده‌ام
گفت و گو با پایه گذار بخش استرابیسم بیمارستان فارابی

دکتر ضیاالدین یزدیان: مهمترین نتیجه زندگی من این بوده که به همه خواسته‌هایم رسیده‌ام

دکتر یزدیان: گاهی بیمارانی داشته‌ام که دارای انحراف شدید هستند و چندین بار بایستی جراحی شوند، مثلا من بیماری را 15 بار عمل کرده‌ام تا چشمانش صاف شده است. به آنها می‌گویم هزینه عمل را خودم می‌دهم ولی شما چند بار عمل را تحمل کنید، آن قدر ادامه می‌دهم تا چشم کاملا اصلاح شود. آن وقت احساس رضایت و پیروزی می‌کنم و این برای من خیلی لذت بخش است.

    تنظیمات قالب