دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/07/29 - 12:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1159
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ویژه هفته سلامت بانوان ایرانی

چند نکته که باید درباره زگیل تناسلی بدانیم

به مناسبت هفته سلامت بانوان ایرانی کلاس آموزشی با عنوان معاینات غربالگری در بیماری زگیل تناسلی ویژه بانوان بیمارستان فارابی برگزار و در آن نکاتی درباره این بیماری و راه های پیشگیری از آن بیان شد.

چند نکته که باید درباره زگیل تناسلی بدانیم
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، به مناسبت فرا رسیدن هفته سلامت بانوان ایرانی واحد آموزش سلامت این مرکز ظهر چهارشنبه 26 مهر 1402 اقدام به برگزاری کلاسی با عنوان معاینات غربالگری در بیماری زگیل تناسلی ویژه بانوان شاغل در این بیمارستان کرد که در آن مهرنوش دشتی، کارشناس مامایی دانشگاه علوم پزشکی به بیان نکاتی درباره شناخت این بیماری و راه های پیشگیری و درمان پرداخت. نکاتی که در زیر می خوانید مواردی هستند که در زمینه آشنایی با زگیل تناسلی و روش های پیشگیری از آن اهمیت زیادی دارند:

سالانه هزاران نفر به این عارضه مبتلا می‌شوند و تعداد بیشماری با وجود آلوده بودن به ویروس HPV هیچ علامتی از بیماری ندارند. در حالی که با رابطه جنسی ایمن (کاندوم) به‌راحتی از ابتلا به این بیماری می شود، پیشگیری کرد. میزان شیوع این بیماری در مردان و زنان تقریبا به یک اندازه است و حتی کودکان هم ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. اگر در کودکان به خصوص اطفال زیر دو سال این عفونت را مشاهده کردید، دو عامل زیر را در نظر بگیرید:
- تماس دست آلوده با پوست
- تجاوز و سواستفاده ی جنسی از کودک
با توجه به الگوها و تغییر عادات جنسی افراد در جوامع امروزی، مطالعات نشان می دهد که سن ابتلا به این بیماری بسیار کاهش یافته است. امروزه بیشترین طیف سنی که به این بیماری مبتلا می شوند در فاصله های 12 تا 35 سال قرار دارند.
 
فرق زگیل تناسلی ، واژن و مقعدی با زگیل معمولی
تمامی زائده هایی که بر روی بدن بر اثر این عفونت به وجود می آیند در اثر ابتلا به ویروس HPV می باشد و هیچ عامل دیگری برای ایجاد زگیل ها شناخته نشده است.
این ویروس دارای تیپ های مختلفی است و هر تیپ رفتار جداگانه ای را از خود نشان می دهد. برخی از تیپ های این ویروس فقط باعث ایجاد زگیل های معمولی بر روی دست و کف پا و سایر نقاط بدن می شوند و معمولا پس از گذشت 18 الی 24 ماه بدون درمان پزشکی ناپدید شده و از بین بروند. اما زگیل های تناسلی گونه هایی از ویروس HPV هستند که بر روی ناحیه ی تناسلی و مقعد رشد می نمایند و در صورتی که شخص ارتباط جنسی دهانی با فرد آلوده به ویروس داشته باشد امکان رشد این عفونت در دهان، لب ها، زبان و گلو وجود دارد.
همچنین زگیل تناسلی ، واژن و  مقعدی می توانند باعث ایجاد عفونت ها و بیماری های مهلکی مانند انواع سرطان از جمله سرطان دهانه ی رحم و واژن در زنان شوند در صورتی که زگیل های معمولی چنین خطری در بر ندارند.
از شایع ترین سرطان هایی که به همراه زگیل تناسلی ، واژن و مقعدی با ابتلا به تیپ های پرخطر ویروس HPV به وجود می آیند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرطان دهانه ی رحم
- سرطان واژن
- سرطان دهانه ی واژن
- سرطان مقعد
- سرطان آلت تناسلی مردان
- سرطان حنجره
- سرطان دهان
 
آیا این بیماری واگیر دار است؟
در جواب این سوال باید بگوییم بله. زیرا اگر حتی رابطه جنسی هم با فرد آلوده نداشته باشید ولی ناحیه تناسلی شما با او تماس سطحی داشته باشد هم ویروس اچ پی وی منتقل می شود.
 
پیشگیری از زگیل تناسلی، واژن و زگیل مقعدی
مهمترین راهکار پیشگیری از ابتلا به این ویروس تزریق واکسن آن می باشد، واکسن این بیماری گارداسیل چهار ظرفیتی نام دارد که قادر است از ابتلای فرد به برخی از تیپ های HPV جلوگیری نماید. لازم است این واکسن در سنین بین 9 تا 26 سالگی که سن آغاز فعالیت های جنسی محسوب می گردد، تزریق شود. همچنین راهکار های دیگری برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس وجود دارد که از جمله آنها می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
- استفاده از کاندوم
- خودداری از رابطه با افرادی که علائم زگیل واژن ، تناسلی و مقعدی دارند.
- خودداری از رابطه با شرکای جنسی متعدد
- ترک سیگار زیرا که افراد سیگاری احتمال بیشتری برای ابتلا و یا عود مجدد این بیماری را دارند.
- ختنه
- استفاده از قرص های ضدبارداری موجب می شود از وسایل جلوگیری مثل کاندوم استفاده نکرده و این خود احتمال ابتلا به بیماری را افزایش خواهد داد.

 

  • گروه خبری : آموزش کارکنان,اخبار آموزش سلامت
  • کد خبر : 248830

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه