دریافت نوبت
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/10/09 - 12:10
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1673
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نفر اول آزمون بورد چشم پزشکی چگونه مطالعه می کند؟

دکتر امیررضا اسفندیاری: برای موفقیت در آزمون بورد باید بتوانیم خودمان را با روند خستگی و فرسایشی بودن وفق دهیم

دکتر امیررضا اسفندیاری، نفر اول آزمون دانشنامه تخصصی چشم پزشکی 1402 در گفت و گو با روابط عمومی بیمارستان فارابی روش های مفید و کاربردی مطالعه برای آمادگی در این آزمون را بیان کرد.

دکتر امیررضا اسفندیاری، نفر اول آزمون بورد چشم پزشکی 1402
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، موفقیت در آزمون های سرنوشت سازی مانند آزمون دانشنامه تخصصی برای پزشکان جوانی که سال ها تلاش کرده اند از اهمیت بالایی برخوردار است. همین موضوع بهانه ای شد تا با همکاری دفتر توسعه آموزش بیمارستانی فارابی با دستیارانی که در بین 10 نفر اول آزمون بورد چشم پزشکی 1402 قرار داشتند گفت و گو کنیم. یکی از این افراد دکتر امیررضا اسفندیاری، نفر اول آزمون سال جاری بود. از نکات جالب این گفت و گو بیان روش هایی است که وی برای موفقیت در این آزمون از آن ها استفاده کرده است. توصیه می کنیم پزشکان جوان به ویژه دستیاران مطالعه این مطلب را از دست ندهند.
 
آقای دکتر لطفا خودتان را معرفی کنید.
من امیررضا اسفندیاری هستم و دوره رزیدنتی خود را از سال 1398 در بیمارستان فارابی آغاز کردم.

از چه زمانی به طور جدی برای امتحان بورد شروع به مطالعه کردید؟
از دی ماه سال چهارم رزیدنتی (1401) به طور منظم برای امتحان بورد مطالعه کردم. البته پیش از آن هم به طور جسته و گریخته مطالعه داشتم اما نه به طور منظم و هدفمند.

از چه شیوه یادگیری برای مطالعه استفاده کردید؟ خلاصه نویسی، حاشیه نویسی کتاب یا روش های دیگر؟
تعدادی از منابع بورد ۱۴۰۲ Major Revision بودند که با توجه به عدم وجود کتاب ترجمه با کیفیت، از کتاب Text (نسخه اصلی کتاب) برای مطالعه استفاده کردم. در مورد سایر منابع نیز از کتاب ترجمه استفاده کردم که روش من استفاده از مارکر بود. به این صورت که دور اول از مارکر زرد رنگ، دور دوم از مارکر نارنجی و دور سوم از مارکر قرمز استفاده می کردم. به این ترتیب نکات برای من طبقه بندی می شد. خلاصه نویسی هم به نظرم روش مفیدی می تواند باشد ولی برای دور اول مناسب نیست و به نظرم بهتر است از دور دوم انجام شود.

آیا برای امتحان بورد استفاده از کتاب های تست را پیشنهاد می کنید؟
حتما استفاده از کتاب های تست لازم است ولی اینکه صرفا با کتاب تست بتوان نتیجه خوبی در امتحان بورد کسب کرد غیر ممکن است. نحوه تست زدن من به این صورت بود که وقتی یک کتاب را به طور کامل مطالعه می کردم ۴ تا ۶ هفته بعد تست های مربوطه را می خواندم و مطالبی را که در تست مورد سوال قرار گرفته بودند با مارکری غیر از زرد، نارنجی یا قرمز علامت گذاری می کردم. مثلا سبز یا بنفش 

برای امتحان شفاهی از چه منابعی استفاده کردید؟ برای موفقیت در آزمون شفاهی که تاثیر بسزایی در رتبه بورد دارد چه توصیه هایی دارید؟
در مورد امتحان شفاهی مهمترین نکته این است که قسمت عمده توانایی پاسخ دهی به سوالات مربوط به آموخته های سال اول و دوم رزیدنتی است و در سال چهارم رزیدنتی قبل از امتحان بورد فرصت کافی برای مطالعه جامع مطالب امتحان شفاهی وجود ندارد. بنابراین توصیه من به رزیدنت های سال اول و دوم تقویت مدیریت کردن بیماران و تقویت توانایی های خود در زمینه تصویربرداری مخصوصا رتین (شبکیه) و قرنیه است.

ترتیب مطالعه کتاب ها برای دور اول و ترتیب مطالعه آن ها برای جمع بندی قبل ازمون به چه صورت است؟
 در مورد دور اول ترتیب خاصی وجود ندارد ولی بهتر است از کتاب های جذابتر مثل رفرکتیو، قرنیه و رتین شروع شود و سپس مطالب ناملموس تر مطالعه شود. ولی در مورد دور آخر ترتیب کتب به این صورت است: مطالب مفهومی تر که حفظیات کمتری دارد در ابتدا مطالعه شود مثل نوروافتالمولوژی و اوربیت. مطالب حفظی تر بهتر است نزدیکتر به امتحان بورد خوانده شود مثل اطفال و پاتولوژی.

متوسط ساعت مطالعه شما در روزهای کاری و روزهای تعطیل چند ساعت بود؟
در ابتدای سال ۴ که به طور جدی مطالعه را شروع کردم در روزهای کاری ۵-۴ ساعت و در روزهای تعطیل ۷-۶ ساعت مطالعه داشتم که به تدریج بعد از عید افزایش یافت به طوری که بعد از خرداد هر روز بالای ۱۰ ساعت مطالعه داشتم . به نظرم مطلوب ترین ساعت مطالعاتی از شروع سال ۴ تا امتحان بورد اگر بالای ۳۰۰۰ ساعت باشد موفقیت در آزمون بورد تضمینی خواهد بود.

برای جلوگیری از روند فرسایشی حین مطالعه بورد مخصوصا نزدیک امتحان توصیه شما چیست؟
می توانم به جمله معروف Success is Boring (موفق شدن خسته کننده است) اشاره کنم.  برای موفقیت در آزمون بورد این روند فرسایشی یه پروسه طبیعی است. باید بتوانیم خودمان را با این خستگی و فرسایشی بودن وفق دهیم. ولی برای کاهش این مورد توصیه میکنم هفته ای ۳-۲ نوبت فعالیت مورد علاقه خود را انجام دهید مثل ورزش، موسیقی یا فعالیت های دیگر.

در نهایت برای دستیاران سال ۱ و ۲ چه توصیه هایی برای موفقیت در آزمون بورد دارید؟
مهمترین توصیه من برای رزیدنت های سال پایینتر دو مورد است .اول اینکه برای یادگیری درست دور کتاب ترجمه را خط بکشید. کتب ترجمه معمولا برداشت شخص مترجم از مطالب است و برای فهمیدن درست مطالب کمک کننده نیست. بنابراین حتما و حتما برای اولین دور مطالعه از نسخه Text کتب استفاده کنید. نکته دوم تمرین و تقویت مدیریت کردن بیماران در سال اول رزیدنتی. هر اقدام تشخیصی و درمانی که در ابتدا یاد بگیرید تا انتهای فعالیت کاری خود انجام خواهید داد چه درست و چه اشتباه. بنابراین مخصوصا در سال ۱ و ۲ رزیدنتی سعی کنید مدیریت درست و آکادمیک را یاد گرفته و تمرین کنید. مجموع این ۲ مورد تضمین کننده موفقیت شما در آزمون کتبی و شفاهی بورد خواهد بود.
 
مصاحبه کننده: دکتر علیرضا داورپناه، دستیار سال سوم چشم پزشکی بیمارستان فارابی
 
  • گروه خبری : آموزش دستیاران
  • کد خبر : 254628
سید عباس قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تنظیمات پس زمینه