جلسه کارگروه ارتقا سلامت بیمارستان فارابی برگزار شد
دکتر کاظم رهنما: ما در برابر سلامت جامعه مسئولیم
در جلسه کارگروه ارتقا سلامت بیمارستان فارابی علاوه بر بررسی چالش های موجود در زمینه آموزش و پیگیری بیماران، بر اهمیت برگزاری مناسبت های بهداشتی سه ماهه سوم 1402 و نقش آن در افزایش سطح سلامت جامعه تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کارگروه ارتقا سلامت این بیمارستان ظهر سه شنبه 7 شهریور 1402 با حضور دکتر کاظم رهنما، مدیر و ثریا کریمی، مدیر پرستاری این بیمارستان برگزار شد. در ابتدای این جلسه زینب چاوشی، سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان فارابی روند اجرای مصوبههای کارگروه قبلی را مثبت ارزیابی کرد و گفت با توجه به اینکه: با توجه به اینکه اعضای کارگروه ارتقا سلامت بسیار فعال هستند، مصوبه های ما به سرعت و زودتر از موعد مقرر اجرایی شد.
وی سپس گزارشی از مقایسه اثربخشی آموزش به بیماران در سه ماهه اول و دوم ۱۴۰۲ ارائه کرد و اظهار داشت: آمار نشان میدهد که روند آموزش به بیمار در بیمارستان فارابی رو به رشد است. هم در حوزه اثربخشی آموزش در حین بستری و هم پس از ترخیص. با این حال همچنان چالشهایی وجود دارد. از جمله اینکه واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار در بیمارستان افتتاح شده اما همچنان بیماران آن طور که باید توسط بخشها به این واحد ارجاع نمیشوند. از همکاران به ویژه سرپرستاران تقاضا دارم که بیماران را برای آموزش به ما ارجاع دهند. البته توجه به این نکته ضروری است که ابتدا فرمهای ارجاع باید توسط پزشک تکمیل و مهر شده و به پرونده بیمار ضمیمه شوند. سپس بیمار به واحد پرستاری آموزش و پیگیری ارجاع شود.
سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان فارابی نیاز به یک روانپزشک مستقر در این مرکز را ضروری برشمرد و افزود: بر اساس برنامه عملیاتی که سالهای قبل وجود داشت، مقرر شد یک درمانگاه روانپزشکی برای بیمارستان در نظر گرفته شود. چندین بار هم کارها و مکاتبات مربوط به این مسئله انجام شد اما متاسفانه به نتیجه نرسیدیم. امیدواریم با پیگیریهای معاون محترم درمان بیمارستان بتوانیم یک روانپزشک یا روانشناس بالینی در مجموعه داشته باشیم.
چاوشی همچنین گزارشی نیز از نحوه ارجاع و آموزش بیماران در واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار ارائه کرد و گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، سرپرستاران بیماران مورد نظر را در ساعات خاص به ما ارجاع میدهند. همکاران نیز با روشهای مختلف از جمله آموزش به بیمار و همراه، آموزشهای گروهی چهره به چهره، آموزشهای گروهی در درمانگاههای سرپایی، انجام مشاورههای مورد نیاز از درمانگاههای ارجاعی مانند مشاوره تغذیه و آموزشهای تخصصی، انجام غربالگری دیابت پرفشاری خون و پالس اکسیمتری، آموزشهای ارتقا سلامت جامعه و پیگیری و آموزش بیماران مزمن بستری ترخیص شده، کار آموزش را انجام میدهند. با اقدامات انجام شده با وجود اینکه از راه اندازی این واحد تنها یک ماه میگذرد اما توانستهایم بیش از ۲۰۰ بیمار را آموزش دهیم. البته این عدد تنها محدود به بیمارانی است که به واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار مراجعه کردند و آن دسته از بیماران که در درمانگاهها و بخشها آموزش دیدهاند در این آمار لحاظ نشدهاند. مناسبتهای بهداشتی فصل پاییز موضوع دیگری بود که وی به آن پرداخت و تصریح کرد: مناسبتهای متعددی در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۲ وجود دارد. هدف اصلی در برگزاری این برنامه ها افزایش آگاهی و ارتقا سطح سلامت جامعه است. تلاش میکنیم از روشهای مختلفی مانند غربالگری یا برگزاری مسابقات ورزشی، بیماران و کارکنان را به خود مراقبتی بیشتر تشویق کنیم. همچنین قصد داریم در روز جهانی غذا با برگزاری مسابقه آشپزی نحوه تغذیه سالم را آموزش دهیم. به این موارد باید برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزشی را نیز اضافه کرد. خوشبختانه در سالهای گذشته تجربه خوبی از برگزاری مناسبتها و مسابقات مختلف داشتیم که میتواند به ما کمک کند.
در ادامه این جلسه دکتر رهنما نیز با مهم برشمردن اهمیت آموزش در ارتقاء سلامت اظهار داشت: ما در برابر سلامت جامعه مسئولیم. باید با نیازسنجی مشخص کنیم کدام حوزهها برای سلامت جامعه اهمیت بیشتری دارد. برگزار این مناسبتهای بهداشتی میتواند فرصت خوبی برای آموزش بیماران و کارکنان باشد. به عنوان مثال یکی از مشکلات بهداشتی که جوامع با آن مواجه هستند اضافه وزن است. اگر بتوانیم با آموزشهایی که میدهیم مردم را ترغیب به پیگیری وضعیت سلامت خود بکنیم میتوانیم از بروز بیماریهایی مانند دیابت یا مشکلات قلبی و عروقی پیشگیری کرده یا میزان آن را تا حد زیادی کاهش دهیم.
ارسال نظر