نوبت دهی بیمارستان فارابی: 02167395353
ویژه خیرین و اهداکنندگان
جراحی ویترکتومی چشم:
عوامل مختلفی هستند که بینایی و سلامت چشم ما را تهدید می کنند؛ به طور معمول چشم پزشکان از روش های مختلفی برای درمان اختلالات بینایی استفاده می کند؛ هدف آن است که بیماری برطرف و کیفیت بینایی فرد افزایش یابد. از جمله این روش ها عمل جراحی ویترکتومی است.
 
ویترکتومی چیست؟
نوعی از جراحی چشمی است که برای درمان برخی از اختلالات شبکیه و زجاجیه به کار می رود. شبکیه بافت حساس به نور در قسمت عقب کره چشم است. زجاجیه ماده شفاف و ژله ای است که بخش میانی چشم را پر می کند. در عمل جراحی ویترکتومی، زجاجیه تخلیه شده و چشم پزشک جراح آن را با یک محلول مخصوص جایگزین می کند.
 
افرادی که علائم زیر توسط چشم پزشک برای چشم شان تشخیص داده شده کاندید عمل جراحی ویترکتومی هستند:
- رتینوپاتی دیابتی به خصوص اگر خونریزی و کشیدگی بر روی شبکیه وجود داشته باشد.
- برخی از موارد جداشدگی شبکیه
- عفونت بخش های داخلی کره چشم
- جراحت شدید چشم
- چروک شدگی ماکولا (ناحیه مرکزی شبکیه)
- سوراخ ماکولا
- به دنبال بروز برخی اختلالات بعد از جراحی کاتاراکت
 
عمل جراحی ویترکتومی اغلب باعث بهبود بینایی یا تثبیت آن می شود. خون یا باقی مانده های ناشی از عفونت یا التهاب که ممکن است باعث انسداد یا محو شدن تصویر برای تمرکز بر روی شبکیه شود، با انجام جراحی خارج می شود. بافت آسیب دیده ای که ممکن است باعث جا به جایی، چروک خوردگی یا از هم گسیختگی شبکیه شود، با جراحی ویترکتومی خارج می شود. در صورتی که شبکیه در محل اصلی خود نباشد، بینایی کاهش می یابد. با این روش، همچنین می توان جسم خارجی را که به دنبال ضربه در داخل چشم گیر افتاده است، خارج کرد. در صورتی که این اجسام خارج نشوند، بینایی در اغلب موارد دچار آسیب می شود.
 
 
 
  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.