دریافت نوبت: nobat.tums.ac.ir
ویژه خیرین و اهداکنندگان
Enter your desired term to search
آشنایی با لنزهای تماسی:
یکی از روش های رایج اصلاح عیوب انکساری استفاده از لنزهای تماسی است. افراد می توانند با استفاده از لنز تماسی ظاهر بدون عینک داشته باشند و دید بهتری را تجربه کنند. نباید فراموش شود که عدم استفاده صحیح از لنز تماسی می تواند منجر به بروز مشکلاتی از جمله عفونت قرنیه شود که در پاره ای موارد بسیار شدید خواهد بود و منجر به از دست رفتن قسمتی از بینایی فرد می شود.
 
انواع لنزهای تماسی:
- لنز نرم یا Soft Lens
- لنز سخت یا Hard Lens
 
تعریف لنز تماسی نرم یا SOFT:
این لنز از پلیمرهای قابل انعطاف ساخته شده و طراحی آن به شکلی است که به راحتی روی قرنیه قرار می گیرد و اجازه عبور اکسیژن را از بین مولکول های خود می دهد تا قرنیه چشم مانند سایر بافت های بدن دچار کمبود اکسیژن نشود. لنزهای نرم 25 تا 79% آب دارند، کاملاً راحت هستند و استفاده کننده خیلی سریع به آن ها عادت می کند.
 
تعریف لنز تماسی سخت یا HARD:
این لنزها از پلیمرهای با نفوذپذیری به اکسیژن ساخته شده است. لنزهای سخت آستیگمات قرنیه را به خوبی پوشش می دهد و برای کسانی که قرنیه نامنظمی دارند مثل افراد مبتلا به قوز قرنیه کیفیت دید خوب و به مراتب بهتر از عینک را فراهم می کنند.
 
مزایا و معایب:
- عدم تغییر در ظاهر و زیبایی
- آزادی بیشتر در فعالیت های تفریحی-ورزشی
- بهبود دید محیطی نسبت به عینک
- نیاز به مراقبت های ویژه بهداشتی
- نیاز به دقت در نگهداری جهت جلوگیری از گم شدن آن
- مشکل در تجویز به بیماران مبتلا به خشکی چشم
- مشکل در تجویز به افراد مبتلا به درجات بالای آستیگماتیسم
- خطر بالای عفونت در چشم
- محدودیت استفاده در برخی محیط ها، مشاغل و ورزش های آبی
- نیاز به تعویض مکرر به دلیل طول عمر کوتاه
- عدم تحمل لنز در برخی افراد با گذشت زمان
 
ترتیب مراحل استفاده از لنز تماسی نرم به شرح زیر است:
- شستن صحیح و بهداشتی دست ها
- خارج کردن لنز از جا لنزی و ضدعفونی کردن آن
- قرار دادن لنز روی چشم
- ضد عفونی کردن جا لنزی و خشک کردن آن
- برداشتن لنز از روی چشم
 
نحوه شستن دست ها پیش از قرار دادن لنز در چشم:
قبل از قراردادن لنز تماسی روی چشم یا پیش از خارج کردن آن از چشم، دست های خود را به خوبی با آب و صابون بشویید. بهتر است اجازه دهید دست ها در معرض هوا خشک شوند یا از یک دستمال کاغذی تمیز و بدون پرز جهت خشک کردن آنها استفاده کنید. به یاد داشته باشید پرز حوله یا دستمال ممکن است پشت لنز قرار بگیرد و باعث ناراحتی چشم شود.
 
خارج کردن لنز تماسی از جا لنزی و ضدعفونی کردن آن:
مهم ترین مرحله در پیشگیری از عفونت های خطرناک چشم، ضدعفونی کردن لنز تماسی قبل از هر بار استفاده است. امروزه غالباً از محلول های چند منظوره برای این کار استفاده می شود. این محلول ها خاصیت ضدعفونی کننده، مرطوب کننده و تمیز کننده دارند و همچنین برای آبکشی قابل استفاده هستند. در این بخش ابتدا جا لنزی را با در بسته کمی تکان دهید تا لنز از دیواره آن جدا شده و به راحتی خارج شود. سپس لنز تماسی مربوط به چشم راست را در کف دست چپ قرار داده و چند قطره از محلول شستشو را بر روی آن بریزید و با قسمت نرم انگشت دست راست به مدت 10ثانیه روی آن را مالش دهید. حال با چند قطره دیگر از محلول شستشو لنز را آبکشی کنید.
 
قرار دادن لنز تماسی روی چشم (راست):
لنز را روی نوک انگشت اشاره یا وسط دست راست خود که تقریبا خشک شده است قرار دهید. با انگشت چهارم و پنجم دست راست پلک پایین خود را به سمت پایین بکشید و لنز را به آرامی روی چشم قرار قراردهید. ابتدا پلک پایین را به آرامی رها کنید و سپس پلک بالا را رها کرده و آرام پلک ها را حرکت دهید. پیشنهاد می کنیم در روزهای اول این کار را جلوی آینه انجام دهید. برای جلوگیری از اشتباه، درپوش جعبه لنز را به ترتیب راست و چپ باز کنید.
نکته: می توانید توصیه های گفته شده را برای قرار دادن لنز تماسی روی چشم چپ به کار بگیرید.
 
ضدعفونی جا لنزی و خشک کردن آن:
مطالعات نشان داده اند 80درصد جا لنزی افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند حاوی باکتری های خطرناکی است که می تواند منجر به عفونت قرنیه شود. در نتیجه باید از بهداشت کامل جا لنزی مطمئن شوید. برای این کار بعد از قرار دادن هر دو لنز روی چشم باید جا لنزی را با محلول شستشوی لنز پرکرده و با انگشت اشاره، کف و دیواره های آن را مالش دهید تا باکتری ها و مواد پروتئینی چسبیده به دیواره ها جدا شوند. سپس مجددا آن را با محلول آبکشی کرده و درپوش آن را به مدت 30 دقیقه باز بگذارید تا در معرض هوا خشک شود، سپس درپوش را ببندید.
توصیه می کنیم جا لنزی را در محلی غیر از سرویس بهداشتی و توالت خشک کنید.
 
نحوه برداشتن لنز از روی چشم راست:
برای این کار ابتدا دست های خود را به خوبی با آب و صابون بشویید. سپس به بالا نگاه کنید. پلک پایین را به سمت پایین بکشید. با نرمی انگشت اشاره لنز را از روی قرنیه به سمت پایین (روی سفیدی چشم) بیاورید و با انگشت شصت و اشاره خود لنز را خارج کنید. همان طور که توصیه کردیم بهتر است در روزهای اول این کار را در مقابل آینه انجام دهید و از کوتاه بودن ناخن های خود مطمئن شوید. جا لنزی خود را که قبلاً کاملاً خشک شده است تا نصف از محلول تازه شستشوی پر کنید، لنز را درون آن قرار دهید و درپوش را محکم ببندید.
توجه: همه محلول های مورد استفاده در لنز نرم، در لنز سخت استفاده نمی شود. محلولتان را با نظر خودتان عوض نکنید یا از محلولی که توصیه نمی شود استفاده نکنید.
نکته: می توانید توصیه های گفته شده را برای قرار دادن لنز روی چشم چپ به کار بگیرید.
لیست اخبار صفحه :1
    Theme settings