دریافت نوبت
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
روش اجرای یمصرف منطقی آنتی بیوتیک ها حداقل شامل پروتکل تجویزآنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل ازاعمال جراحی، دستورالعمل های مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت های مهم وشایع مرکزدرمانی ومحدودیت مصرف آنتی بیوتیک باتوجه به الگوی مقاومت میکروبی:
 
- سوپروایزر کنترل عفونت با هماهنگی مدیر بیمارستان بر تهیه ملزومات این روش اجرایی، طی بخشنامه های ابلاغی وزارت بهداشت در این زمینه نظارت مستمر دارد. 
- سوپروایزر کنترل عفونت با همکاری واحد آموزش نسبت به آموزش مداوم پرسنل و پزشکان در زمینه عفونت های بیمارستانی، مقاومت های میکروبی ومصرف منطقی آنتی بیوتیک ها اقدام می کند.
- در مورد عمل های چشم در این بیمارستان آنتی بیوتیک پروفیلاکسی به طور روتین  قبل از اعمال جراحی توسط پزشک تجویز نمی شود.
- پزشک جراح طبق گایدلاین آنتی بیوتیکی بیمارستان با کد سند GL-IC-01 جهت پروفیلاکسی می تواند داروی سفازولین همراه با بتامتازون را به صورت ساب کونژ برای بیمار در انتهای عمل تزریق نماید.
- پزشک جراح  طبق گایدلاین آنتی بیوتیکی بیمارستان با کد سند GL-IC-01 برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می نماید.
- طبق مصوبه کمیته کنترل عفونت استفاده از ونکومایسین و سفتازیدیم به صورت Empric است. باتوجه به حساسیت چشم و اهمیت زمان در درمان واقدام سریع به دنبال عفونت های چشم و از بین رفتن دید بیمار و زمان، در عفونت هایی از قبیل اندوفتالمیت، پزشک از آنتی بیوتیک های ونکومایسین و سفتازیدیم به صورت Empiric استفاده می نماید. با توجه به اینکه زمان و اقدام فوری در پیش آگهی این بیماران اهمیت دارد و فرصت تعویض آنتی بیوتیک نداریم. 
- در صورت بروز عفونت پس از اعمال جراحی یا بدنبال تروما یا عوامل اندوژن و اگزوژن ابتدا کشت و اسمیر از مایع اتاق قدامی و ویتره ی بیمار انجام می شود.
- در صورت بروز عفونت پس از اعمال جراحی یا بدنبال تروما یا عوامل اندوژن و اگزوژن پس از انجام کشت و اسمیر پزشک طبق گایدلاین آنتی بیوتیکی بیمارستان با کد سند GL-IC-01، برای بیمار آنتی بیوتیک Empric تجویز می نماید.
- پرستار جواب کشت و اسمیر ترشحات بیمار را پیگیری می نماید و به پزشک مربوطه اطلاع می دهد، پزشک با توجه به جواب کشت و اسمیر و آنتی بیوگرام در صورت نیاز آنتی بیوتیک تجویزی بیمار را تنظیم می نماید.
- مسئول آزمایشگاه نتایج مقاومت آنتی بیوتیکی را جهت تعیین الگوی مقاومت میکروبی و تجزیه و تحلیل ماهانه به سوپروایزر کنترل عفونت و کمیته کنترل عفونت گزارش می دهد.
- مسئول آزمایشگاه نتایج مقاومت میکروبی، استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین و ونکومایسین را به صورت فوری به واحد کنترل عفونت گزارش می دهد.
- در موارد مشاهده علائم واضح عفونت که به درمان آنتی بیوتیکی پاسخ نمی دهد، تجویز بیشتر از سه نوع آنتی بیوتیک و عدم پاسخ به درمان توسط پزشک جراح معالج، مشاوره عفونی با متخصص عفونی بیمارستان درخواست می شود.
- در صورت نیاز به انجام مشاوره عفونی اورژانسی توسط متخصص عفونی بیمارستان به صورت تلفنی انجام می شود.
- سوپروایزر کنترل عفونت به صورت دوره ای طبق برنامه زمانبندی شده واحد کنترل عفونت در بازدید، با مطالعه پرونده بیماران دارای تجویز آنتی بیوتیکی، موارد مغایرت با روش اجرایی را کنترل و به کمیته کنترل عفونت گزارش می نماید.
- سوپروایزر کنترل عفونت داده های جمع آوری شده را در کمیته کنترل عفونت بیمارستان ارائه می دهد و اقدامات اصلاحی مصوب شده را به سرپرستار یا مسئول بخش ابلاغ می نماید. 
- طبق مصوبه کمیته کنترل عفونت در مورد اعمال جراحی چشم تاثیر آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل از عمل، به صورت علمی اثبات نشده است و پزشک معالج با توجه به شرایط بیمار در صورت نیاز از آنتی بیوتیک پروفیلاکسی استفاده می نماید.
 

 

 

  • تاریخ انتشار : 1403/03/31 - 17:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 725
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه

کلاس آموزشی پیشگیری و کنترل عفونت در بیمارستان فارابی برگزار شد

واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی در راستای اجرای الزامات اعتباربخشی بیمارستان ها، کلاس آموزشی پیشگیری و کنترل عفونت را برای کارکنان درمانی این مرکز برگزار کرد.

کلاس آموزشی پیگیری و کنترل عفونت در بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش سینا رسانه بیمارستان فارابی، کلاس آموزشی پیشگیری و کنترل عفونت پنجشنبه 31 خرداد 1403 برای کارکنان درمانی این مرکز برگزار شد. در این کلاس مطالبی درباره اصول احتیاطات استاندارد و نظام مراقب بیماری‌های سندرومیک، بهداشت دست و اصول اسپتیک مدیکال و جراحی بیان شد. همچنین درباره چرخه شستشو و ضدعفونی ابزار جراحی، تست های کنترل کیفی خون و پروتئین، CSSD، سوابینگ، محلول های صدعفونی سطح بالا برای لارنگوسکوپ ها و آشنایی با کلاس های مختلف اندیکاتور های شیمیایی و چگونگی  رهگیری و فراخوان برچسب های روی بسته استریل و فرایند استریل فوری نیز سوالاتی مطرح و به آنان پاسخ داده شد.
کلاس آموزشی پیشگیری و کنترل عفونت هر سال برای کارکنان برگزار می شود و کسب امتیاز در این کلاس یکی از الزامات اعتباربخشی بیمارستان هاست. کلاس آموزشی کنترل عفونت برای کارکنان اداری و پشتیبانی نیز در پاییز سال جاری برگزار خواهد شد.

 

  • گروه خبری : کنترل عفونت,آموزش کارکنان
  • کد خبر : 269337
شادی رضائی
تهیه کننده:

شادی رضائی

تنظیمات پس زمینه