دریافت نوبت
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
حفاظت از بیماران دچار نقص ایمنی:
 
نحوه شناسایی گروه های هدف
شناسایی گروه های هدف در درمانگاه های عمومی، تخصصی و اورژانس:
- در مورد بیماران مراجعه کننده به درمانگاه های عمومی، تخصصی و اورژانس پس از ویزیت بیمار توسط پزشک شرح حال بیمار، سوابق بالینی در خصوص بیماریهای زمینه­ای و سابقه مصرف داروها از بیمار اخذ شده و در قسمت بالای کارت درمان ثبت می گردد.
- پزشک سوابق بالینی و داروهای مصرفی بیمار را بررسی نموده  در صورتی که بیمار دارای بیماری­های ایجادکننده نقص ایمنی (مانند HIV ، انواع سرطان­ها، سندرم های مادرزادی نقص ایمنی و ...) باشد و یا داروهای کاهنده سطح ایمنی بدن را مصرف نماید، موارد در کارت درمان بصورت مشخص ثبت می گردد.
- کارت درمان بیماران باید کنترل شده و بیمارانی که دارای نقص ایمنی هستند شناسایی شده و به سوپروایزر کنترل عفونت گزارش گردند.
- به بیمارانی که دارای نقص ایمنی هستند، ماسک تحویل داده شده و آموزش­های مرتبط در خصوص نحوه رعایت احتیاط­های استاندارد به بیمار داده می شود.
 
شناسایی گروه های هدف در بخش های بستری:
- پس از تشکیل پرونده بستری و در زمان پذیرش بیماران در بخش،  سوابق بالینی در خصوص بیماریهای زمینه­ای و سابقه مصرف داروها از بیمار اخذ شده و در برگه شرح حال پرونده بالینی بیمار ثبت می گردد.  
- در صورتی که بیمار دارای بیماری­های ایجادکننده نقص ایمنی (مانند HIV انواع سرطان­ها، سندرم های مادرزادی نقص ایمنی و ...) باشد و یا داروهای کاهنده سطح ایمنی بدن را مصرف نماید، موارد در برگه شرح حال و گزارش پرستاری بصورت مشخص ثبت می گردد و به سوپروایزر کنترل عفونت گزارش می گردد.

نحوه انجام اقدامات مراقبتی از بیماران دارای نقص ایمنی در بخش های بستری:        
- به بیمارانی که دارای نقص ایمنی هستند و نیز به همراهان وی، ماسک تحویل داده شود.
- آموزش­های مرتبط در خصوص نحوه رعایت احتیاط­های استاندارد به ویژه بهداشت دست به بیمار و همراه وی داده شود.
- از تماس بیمار با بیمارانی که دارای بیماریهای عفونی هستند، جلوگیری صورت گیرد.
- بیماران دارای نقص ایمنی را باید در اتاق ایزوله معکوس بستری نمود. در صورتی که در بخش بستری اتاق خاصی تحت عنوان ایزوله در دسترس نباشد، بیمار باید بصورت انفرادی در یک اتاق بستری شده و شرایط اتاق ایزوله معکوس برای اتاق ایجاد گردد.
 
الزامات ذیل در ایزوله معکوس باید رعایت گردد:
- پیش از انتقال بیمار دارای نقص ایمنی به تخت بستری، اتاق بیمار (مشتمل بر تخت، لاکر، سرویس بهداشتی، سیستم احضار پرستار، کف و سطوح اتاق) باید نظافت شده و کلیه سطوح با محلول، ضدعفونی گردد. نظارت بر نحوه ضدعفونی اتاق بر عهده سرپرستار و یا مسئول شیفت است.
- تعویض ملحفه، روتختی، روبالشتی و پتوی تخت پیش از اتتقال بیمار دارای نقص ایمنی به اتاق الزامیست.
نکته:  در خصوص بیماران دارای سوختگی باید از ملحفه، روتختی، روبالشتی و پتوی استریل استفاده گردد. به بیماران دارای سوختگی در بخش بستری  به جای لباس، باید گان استریل داده شود.
- سرویس بهداشتی باید در داخل اتاق باشد.
- درب اتاق ایزوله باید همیشه بسته باشد.
- نصب پوستر با عنوان " اتاق ایزوله معکوس" بر روی درب اتاق الزامیست.
- در قسمت پیش ورودی اتاق وسایل حفاظت فردی شامل ماسک، دستکش، محلول ضدعفونی کننده دست باید موجود باشد.
- کلیه افرادی که به هر دلیلی وارد اتاق بیمار می­گردند (بطور مثال پزشک، پرستار، خدمه، کادر درمان، همراه بیمار، ...) باید پیش از ورود به اتاق بیمار، دست ها را با محلول، ضد عفونی نمایند. پوشیدن دستکش و ماسک پیش از ورود به اتاق بیمار برای کلیه افراد الزامیست.
- مدت زمان حضور افراد در اتاق ایزوله باید تا حد امکان، کوتاه باشد. از رفت و آمد بیش از اندازه و غیر ضروری به اتاق بیمار باید جلوگیری گردد.
- کلیه افراد باید بعد از خروج از اتاق بیمار، دستکش و ماسک را خارج نموده و به عنوان زباله عفونی دفع نماید.
 
 
  • تاریخ انتشار : 1401/06/23 - 08:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 458
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار کرد

پرستاران بیمارستان فارابی با موازین پیشگیری از آبله میمون آشنا شدند

اولین جلسه از دوره آموزشی آشنایی با موازین پیشگیری و کنترل عفونت در مواجهه با بیماران مبتلا به آبله میمون برای افزایش سطح آشنایی پرستاران بیمارستان فارابی با این بیماری برگزار شد.

واحد کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار کرد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، اولین جلسه از دوره آموزشی آشنایی با موازین پیشگیری و کنترل عفونت در مواجهه با بیماران مبتلا به آبله میمون، سه شنبه 22 شهریور 1401 در این مرکز برگزار شد. شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی درباره برگزاری این دوره در گفت و گو با روابط عمومی بیمارستان گفت: این دوره آموزشی به صورت کنفرانس یک روزه در زمینه آشنایی با موازین کنترل عفونت و احتیاطات استاندارد و همچنین استفاده از وسایل حفاظت فردی در مواجهه با بیماران مشکوک، محتمل یا مبتلا به آبله میمونی برگزار شد. وی افزود: با توجه به تاکیدی که جناب آقای دکتر ناطقی، معاون محترم درمان و همچنین کمیته کنترل عفونت دانشگاه علوم پزشکی تهران مبنی بر لزوم آشنایی پرستاران و کارکنان خدمات در مواجهه با این بیماری داشتند، جلسه اول این دوره آموزشی را برای پرستاران بیمارستان فارابی برگزار کردیم تا سطح اطلاعات آنان در خصوص احتیاطات در برابر آبله میمونی افزایش یابد.
رضائی با اشاره به هدف از برگزاری این دوره تصریح کرد: همانطور که گفتم هدف از برگزاری این دوره آشنایی پرستاران و کارکنان خدمات بیمارستان فارابی برای آشنایی هرچه بیشتر با موازین کنترل عفونت در مواجهه با بیماران ذکر شده است. در ابتدای این کنفرانس دکتر زینب صیامی، متخصص بیماری های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علائم و راه های انتقال بیماری توضیحاتی دادند. در ادامه نیز با اشاره به درمان آبله میمون، مطالبی نیز درباره اصول کنترل عفونت و روش های پیشگیری از گسترش بیماری در مراکز درمانی مطرح شد.
سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در پایان این گفت و گو اظهار داشت: قرار است جلسه دوم این دوره برای نیروهای خدمات بیمارستان فارابی و با عنوان آشنایی با ضد عفونی سطوح آلوده برگزار شود که در آن بیشتر به روش های ضد عفونی اتاقی که بیمار مبتلا یا مشکوک به آبله میمون در آن بستری بوده پرداخته خواهد شد.
  • گروه خبری : کنترل عفونت
  • کد خبر : 230742
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه