دریافت نوبت
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تشکیل پرونده بهداشتی کارکنان درمانی:
 
فرآیند تشکیل پرونده بهداشتی کارکنان شامل 3 مرحله اصلی است:
- تکمیل فرم پرونده بهداشتی 
- بررسی و انجام واکسیناسیون پرسنل
- ثبت جواب آزمایشات هپاتیت C/B و HIV و موارد مواجهه شغلی
 
تکمیل فرم پرونده بهداشتی:
- کلیه پرسنل بیمارستان بایستی قبل از شروع بکار و ورود به بخش مربوطه توسط سرپرست واحد خود  بصورت کتبی به واحد کنترل عفونت معرفی شوند.
- پرسنل موظف است اطلاعات موجود در پرونده بهداشتی شامل مشخصات پرسنل، محل های خدمت قبلی وی سابقه ابتلا به بیماریهای عفونی، وضعیت سلامت عمومی و تاریخ انجام واکسیناسیون و سابقه مواجهه شغلی با وسایل تیز و برنده و ترشحات بیمار، را با دقت تکمیل نماید نمونه فرم پرونده بهداشتی در ادامه  آمده است.
- سپس پرسنل جهت انجام معاینات لازم به پزشک معتمد مراجعه کنند و خلاصه معاینات در پرونده بهداشتی ثبت و مهر شود.
- پرونده بهداشتی بعد از تکمیل توسط پزشک کنترل عفونت تایید و مهر و در واحد کنترل عفونت و بهداشت محیط بایگانی شود.
 
بررسی وضعیت واکسیناسیون پرسنل:
- در صورتی که برنامه واکسیناسیون (بویژه هپاتیت B و دوگانه ) فرد کامل نبوده و یا بطور ناقص انجام شده باشد، فرد چهت انجام دوره کامل واکسیناسیون به مرکز بهداشت ابن سینا ارجاع داده می شود
- برنامه واکسیناسیون توسط مرکز بهداشت برای کارکنانی که دوره واکسیناسیون انان کامل نیست به شرح ذیل انجام می پذیرد :
   واکسن هپاتیت B– سه نوبت – 0 و 1 و6  ماه
   واکسن دوگانه – یک نوبت یادآور
- در صورتی که برنامه واکسیناسیون (بویژه هپاتیت B و دوگانه ) فرد  کامل باشد تاریخ انجام واکسیناسیون در پرونده درج شده و پرسنل جهت انجام آزمایش هپاتیت C/B و HIV و تیتر آنتی بادی  هپاتبت B به آزمایشگاه مراجعه می کند.
 
ثبت جواب آزمایشات هپاتیت C/B و HIV و تیتر آنتی بادی هپاتیت B و موارد مواجهه شغلی:
- پرسنل بایستی نتیجه آزمایش  هپاتیت C/B و HIV و تیتر آنتی بادی هپاتیت B را دریافت و تحویل واحد کنترل عفونت دهند.
- در صورتی که تیتر آنتی بادی هپاتیت B پرسنل بیشتر از 10 باشد. نتیجه تیتر با ذکر تاریخ انجام آن در پرونده بهداشتی درج و مهر می شود و نیاز به انجام واکسیناسیون هپاتیت B نیست.
- در صورتی که تیتر آنتی بادی هپاتیت B پرسنل کمتر از 10 یا منفی باشد. نتیجه در پرونده بهداشتی ثبت و مهر می شود و بایستی یک دوره دیگر (سه نوبت) واکسیناسیون هپاتیت B برای آن فرد انجام شود و بعد از گذشت مدت  زمان 2 ماه از دریافت آخرین نوبت واکسن مجددا آزمایش   تیتر آنتی بادی برای وی آنجام گردد . اگر برای بار دوم هم تیتر آنتی بادی فرد کمتر از 10 یا منفی بود این فرد بعنوان NO Responder نسبت به واکسن هپاتیت B درنظر گرفته می شود و در مواقع مواجهه شغلی دستورالعمل کتاب راهنمای کشوری کنترل عفونت برای این افراد اجرا می گردد.
 
 
 

تشکیل پرونده بهداشتی کارکنان درمانی

فرآیند تشکیل پرونده بهداشتی کارکنان شامل 3 مرحله اصلی است :

الف- تکمیل فرم پرونده بهداشتی 

ب- بررسی و انجام واکسیناسیون پرسنل

ج- ثبت جواب آزمایشات هپاتیت C/B و  HIVو موارد مواجهه شغلی

تکمیل فرم پرونده بهداشتی  :

  1. -   کلیه پرسنل بیمارستان بایستی قبل از شروع بکار و ورود به بخش مربوطه توسط سرپرست واحد خود  بصورت کتبی به واحد کنترل عفونت معرفی شوند.
  2. -   پرسنل موظف است اطلاعات موجود در پرونده بهداشتی شامل مشخصات پرسنل، محل های خدمت قبلی وی سابقه ابتلا به بیماریهای عفونی، وضعیت سلامت عمومی و تاریخ انجام واکسیناسیون و سابقه مواجهه شغلی با وسایل تیز و برنده و ترشحات بیمار، را با دقت تکمیل نماید نمونه فرم پرونده بهداشتی در ادامه  آمده است.
  3. -     سپس پرسنل جهت انجام معاینات لازم به پزشک معتمد مراجعه کنند و خلاصه معاینات در پرونده بهداشتی ثبت و مهر شود.
  4. -     پرونده بهداشتی بعد از تکمیل توسط پزشک کنترل عفونت تایید و مهر و در واحد کنترل عفونت و بهداشت محیط بایگانی شود.

بررسی وضعیت واکسیناسیون پرسنل

در صورتی که برنامه واکسیناسیون (بویژه هپاتیت B و دوگانه ) فرد کامل نبوده و یا بطور ناقص انجام شده باشد، فرد چهت انجام دوره کامل واکسیناسیون به مرکز بهداشت ابن سینا ارجاع داده می شود

  1. -     برنامه واکسیناسیون توسط مرکز بهداشت برای کارکنانی که دوره واکسیناسیون انان کامل نیست به شرح ذیل انجام می پذیرد :
  • واکسن هپاتیت B سه نوبت  0 و 1 و6  ماه
  • واکسن دوگانه  یک نوبت یادآور
  1. -   در صورتی که برنامه واکسیناسیون (بویژه هپاتیت B و دوگانه ) فرد  کامل باشد تاریخ انجام واکسیناسیون در پرونده درج شده و پرسنل جهت انجام آزمایش هپاتیت C/B و HIV و تیتر آنتی بادی  هپاتبت B به آزمایشگاه مراجعه می کند.

ثبت جواب آزمایشات هپاتیت C/B و HIV و تیتر آنتی بادی هپاتیت B    و موارد مواجهه شغلی

  1. -     پرسنل بایستی نتیجه آزمایش  هپاتیت C/B و HIV و تیتر آنتی بادی    هپاتیت B  را دریافت و تحویل واحد کنترل عفونت دهند.
  2. -   در صورتی که تیتر آنتی بادی هپاتیت B پرسنل بیشتر از 10 باشد . نتیجه تیتر با ذکر تاریخ انجام آن در پرونده بهداشتی درج و مهر می شود و نیاز به انجام واکسیناسیون هپاتیت B نیست.
  3. -   در صورتی که تیتر آنتی بادی هپاتیت B پرسنل کمتر از 10 یا منفی باشد . نتیجه در پرونده بهداشتی ثبت و مهر می شود و بایستی یک دوره دیگر  (سه نوبت ) واکسیناسیون هپاتیت B برای آن فرد انجام شود و بعداز گذشت مدت  زمان 2 ماه از دریافت آخرین نوبت واکسن مجددا آزمایش   تیتر آنتی بادی برای وی آنجام گردد . اگر برای بار دوم هم تیتر آنتی بادی  فرد کمتر از 10 یا منفی بود این فرد بعنوان NO Responder   نسبت به واکسن هپاتیت B درنظر گرفته می شود و در مواقع مواجهه شغلی دستورالعمل کتاب راهنمای کشوری کنترل عفونت برای این افراد اجرا می گردد.
  • تاریخ انتشار : 1401/07/24 - 13:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 691
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

نقاط ضعف و قوت بیمارستان فارابی در شاخص های کنترل عفونت نیمه اول 1401

سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در گزارش شاخص های نظارتی کنترل عفونت 6 ماهه اول سال 1401 این بیمارستان از افزایش میزان استفاده از وسایل حفاظت فردی و اثربخشی فعالیت های کنترل عفونت و کاهش شاخص بهداشت دست در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته کنترل عفونت این مرکز صبح یکشنبه 24 مهر 1401 با حضور دکتر سید محسن رفیع زاده، معاون درمان، دکتر سید علی طباطبائی، رئیس بخش اورژانس و فریده آژیر، مدیر پرستاری بیمارستان برگزار شد.
در این جلسه همانند جلسه های ماهانه این کمیته ابتدا به بررسی گزارش موارد عفونت پس از جراحی پرداخته شد و پس از آن شادی رضائی، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی با بیان آمار درصد مقاومت میکروبی تابستان 1401 گفت: با توجه به تغییراتی که از خرداد سال جاری در سامانه جدید HIS بیمارستان داشتیم در حال حاضر نمی توانیم مقایسه دقیقی از درصد مقاومت میکروبی سال 1401 و 1400 داشته باشیم. زیرا فعلا دسترسی به آمار ثبت شده بیمارانی که بیش از 24 ساعت بستری شده اند نداریم. این موضوع باعث شده تعداد گزارشات مربوط به بیماران بستری شده در تابستان 1401 کاهش داشته باشد و به همین دلیل نمی توانیم گزارش دقیقی از کاهش یا افزایش میزان مقاومت میکروبی در برابر آنتی بیوتیک ارائه کنیم. اما در زمینه بررسی درصد عفونت محل جراحی نسبت به کل جراحی ها در سه ماهه دوم امسال شاهد کاهش موارد عفونت در مقایسه با سال 1400 هستیم. این در حالی است که تعداد بیماران بستری شده در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. همکاری خوب میان اعضای کادر درمان و برنامه ها و بازدیدهای آموزشی را می توان یکی از دلایل این امر برشمرد.
وی در ادامه به افزایش میزان نیدل استیک در میان کادر درمان در سه ماهه دوم سال 1401 اشاره کرد و افزود: متاسفانه با افزایش تعداد بیماران بستری شده در این بازه زمانی نسبت به سال گذشته شاهد افزایش موارد نیدل استیک نیز هستیم. ما همچنان در کلاس های آموزشی و بازدیدها به کارکنان در زمینه راهکارهای پیشگیری از نیدل استیک آموزش می دهیم و تلاش می کنیم تا از بروز این موارد پیشگیری کنیم.
مقایسه شاخص های نظارتی 6 ماهه اول سال های 1400 و 1401 مورد دیگری بود که رضائی به آن پرداخت و اظهار داشت: در 6 ماه اول سال 1401 شاهد رشد شاخص های استفاده از وسایل حفاظت فردی و اثربخشی فعالیت های کنترل عفونت هستیم. اما از طرف دیگر با کاهش شاخص بهداشت دست مواجه هستیم. در سال گذشته به دلیل شیوع کرونا و رعایت بهداشت دست آمار بهتری در این زمینه داشتیم اما این شاخص در سال جدید کاهش داشته است. البته حد مورد نظر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران 30 درصد است که ما همچنان بالاتر از این حد هستیم ولی رعایت بهداشت دست در بیمارستان موضوع مهمی به شمار می رود و کارکنان باید توجه بیشتری به این مسئله داشته باشند.
سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان فارابی در پایان افزود: خوشبختانه در سال جاری با همکاری مدیر پرستاری و سرپرستاران توانستیم موارد موجود در چک لیست ها را که به دلیل شیوع کرونا شاید ناخواسته کمتر به آن ها توجه می شد را دوباره مورد بازبینی قرار داده و اصلاحات لازم را انجام دهیم.
  • گروه خبری : کمیته کنترل عفونت
  • کد خبر : 230711
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تصاویر

جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه مهر کمیته کنترل عفونت بیمارستان فارابی برگزار شد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه