دریافت نوبت
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
مشکلات چشمی که منجر به تخلیه چشم می شوند
- چشم دردناک و بدون دید ناشی از گلوکوم ثانویه و یا گلوکوم مزمن 
- عفونت بسیار شدید 
- بدخیمی‌های کره چشم و اطراف آن 
- ضربه بسیار شدید
در بعضی موارد یک لنز تماسی، زیبایی ظاهر را بهبود می‌بخشد، اما قادر به کاهش درد نیست. تزریق یعضی از داروها در مسیر عصب نیز ممکن است درد را کاهش دهد.
 
انواع روش‌های جراحی تخلیه 
- روش اول (اویسریشن): در این عمل محتویات داخل کره چشم مبتلا برداشته می‌شود.
- روش دوم (انوکلیشن): در این عمل کل کره چشم مبتلا برداشته می‌شود. 
- روش سوم (اگزنتریشن): در این عمل کل کره چشم و بافت های اطراف آن برداشته می‌شود. 
 
عمل تخلیه چشم
عمل جراحی با بیهوشی عمومی یا تزریق داروی بیحسی  انجام ‌می‌شود و در طول عمل درد حس نمی‌شود. در جراحی تخلیه غدد و مجاری اشکی درگیر نمی‌شود و حتی در مراحل ابتدایی پس ازعمل ممکن است به ظاهر تولید اشک افزایش یابد. مگر در موارد نادری که نیاز به جراحی تخلیه وسیع باشد. تخلیه چشم یک جراحی غیر قابل بازگشت است. همچنین عمل تخلیه بر روی یک چشم تاثیری بر بینایی چشم مقابل ندارد. این عمل عضلات پلک را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.   
پیش از عمل جراحی، تاریخچه کامل پزشکی و دارویی و مشاوره کامل قلب و سایر مشاوره های مورد نیاز انجام می‌شود. بیمار روز قبل از عمل در بخش بستری شده و معمولا فردای عمل در صورت صلاحدید پزشک جراح ترخیص می‌شود.
 
اقدامات پس از عمل جراحی تخلیه چشم
- به دنبال جراحی ممکن است بیماراحساس ناراحتی و درد داشته باشد که با دادن داروهای مسکن درد التیام خواهد یافت . 
- پس از جراحی معمولا برای 2 الی 3 روز  ساعت، بسته به نوع عمل ، پانسمان فشاری روی چشم بیمار قرار می‌گیرد و به بیمار توصیه می‌شود که مطلقا به پانسمان خود دست نزند تا این پانسمان در روز مقررتوسط پزشک برداشته شود. 
- ممکن است یک قطعه شفاف پلاستیکی منفذدار در محل جراحی قرار داده شود تا چشم برای قرار‌گیری چشم مصنوعی آماده شود. .بیمار نباید این قطعه را از محل خارج کند. به بیمار آموزش داده می‌شود که قطره و پماد را از طریق سوراخ‌های روی این قطعه پلاستیکی (کانفورمر) در چشم بریزد. 
- گاهی ضروری است پلک بالا و پایین بیمار پس ازعمل تخلیه چشم به هم دوخته شود. بیمار باید بداند که این یک امرموقت است و این بخیه ها معمولا 2 الی 3 هفته  پس از عمل جراحی برداشته خواهد شد.در این مدت داروهای تجویز شده باید از فاصله کم بین بخیه ها و بدون وارد کردن فشاربر چشم و کشیده شدن بخیه ها استفاده شود.  
- اولین مراجعه 2 الی 3 روز پس از جراحی، سپس هفته دوم و یک ماه پس ازعمل خواهد بود. مراجعات بعدی بر اساس نوع جراحی و مشکلات بیمار خواهد بود. 
- بیمار باید در دو مرحله برای ساخت و کارگزاری پروتزبه متخصص پروتز مراجعه کند. قبل از عمل و 8-4 هفته پس از عمل . معمولا چشم مصنوعی دائم 3ماه پس از عمل کارگذاشته می‌شود.
- بدون توجه به نوع ایمپلنت به کار رفته ، بافت موجود درحفره چشم در طول زمان چروکیده و جمع می‌شود و نیاز به چشم مصنوعی بزرگ و بزرگتر خواهد بود. چشم مصنوعی بزرگتر حرکت کمتری دارد و باعث افتادگی پلک می‌شود. اگرچه اغلب بیماران از نتایج عمل راضی هستند، درصد کمی از بیماران نیاز به جراحی زیبایی دارند. 
- گاهی با گذشت زمان و تغییر شکل حفره چشم ممکنست پروتز به بیرون رانده شود و ظاهر آن بزرگتر از چشم سالم به نظر برسد. در این موارد می‌توان پروتز را تعویض کرد.
 
ریختن قطره و گذاشتن پماد پس از تخلیه چشم
- به بیمار تعدادی قطره یا پماد داده می‌شود که در چند هفته اول بعد از عمل داخل حفره چشم بریزند. 
- همیشه پیش از استفاده از قطره و پماد چشمی دست‌های خود را بشویید. 
- از تماس نوک قطره با چشم خودداری کنید. 
- ریختن قطره و پماد با داشتن کانفورمر مشکلی ندارد و از طریق سوراخهایی که در کانفورمر تعبیه  شده به چشم وارد می‌شود.
- تمام داروهای خود را در مراجعات بعدی به درمانگاه همراه بیاورید.
 
نکات مهم پس از عمل تخلیه چشم
- به علائم اولیه و هشداردهنده عفونت بعد از عمل، شامل قرمزی، تورم و درد دقت کنید و در صورت وجود این علائم به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کنید .
- تا دو هفته از رسیدن آب به حفره چشم خودداری کنید. 
- نگاه کردن با یک چشم ، میدان بینایی را تا حدود یک سوم کاهش می‌دهد ، لذا ممکن است تا مدتی نتوانید به خوبی در مورد سرعت وسایل نقلیه و فاصله حدودی اجسام قضاوت کنید، ولی به تدریج عادت خواهید کرد
- در صورت نیاز به استفاده از عینک برای دید بهتر چشم دیگر، منعی وجود ندارد.
 
تنظیمات پس زمینه